Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Naravno da nacija koja nije slobodarska meni ne treba. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Naravno da nacija koja nije slobodarska meni ne treba. Многим не треба, зато су је и жртвовали толико. Да би онда "слободарски" заводили дикататуре. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Naravno da ne bi smeli da mesamo te dve stvari. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Шта то значи "слободарска"? Срби нису слободарска нација, немају појма шта је слобода нити су знали да се за њу изборе. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Znam za tvoje stavove da smo mi tikva bez korena. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Ми нажалост из историје слабо учимо. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Не знам шта то значи "тиква без корена"... Хоћу да кажем да Срби никада нису укапирали да слобода није ослободити се Турске или Немачке власти, слобода је ослободити се сваке власти. Није фора у томе да отераш турског тиранина па доведеш истог таквог српског. Није слобода да те гази неко "твој", него да те нико не гази. То Срби до дан данас нису укапирали и вечито су добровољни кметови које свака будала може да гази и све трпе без поговора. Дуња је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Наравно да нису знали детаље, али је било јасно да у том сукобу Србија нема никакве шансе. То све опет зависи од власти. Није Принцип био неки "самостални занатлија" него је био повезан са разним државним и пара-државним "организацијама". Такве ствари се по правилу организују од стране некога на власти, ретки су "слободни стрелци". Србија није имала шансе сама, наравно, али је имала подршку Русије, тако да не знам колико је било разумно изабрати да се практично одрекнемо самосталности и препустимо држави која нас гледа као последње дивљаке уместо покушати да се одупремо и очекујемо брзу помоћ савезника. У сваком случају сви су изгледи да све и да смо испунили захтеве, АУ не би одустала од свог плана да се прошири на Балкан. Није толико битно чији је био Принцип, њега сам поменуо јер ми се чини да све и да су наше власти одлучиле да капитулирају без рата, расположење у наорду је било такво да то није могло мирно проћи... Што би изазвало и реакцију окупатора итд. Што наравно не значи да не бисмо боље прошли него овако како јесмо прошли, вероватно смо прошли најгоре могуће, само што из угла јула 1914. то није могло тако да изгледа никоме, колико год био разуман и био за мир... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Не знам шта то значи "тиква без корена"... Хоћу да кажем да Срби никада нису укапирали да слобода није ослободити се Турске или Немачке власти, слобода је ослободити се сваке власти. Није фора у томе да отераш турског тиранина па доведеш истог таквог српског. Није слобода да те гази неко "твој", него да те нико не гази. То Срби до дан данас нису укапирали и вечито су добровољни кметови које свака будала може да гази и све трпе без поговора. У суштини се слажем, само бих додао да ипак српски тирани никада нису толико зла нанели колико турски, немачки, аустријски, хрватски итд. Вероватно би се и ти сложио са тим, него ето да поменем за сваки случај. Иначе све остало је жива истина. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Србија није имала шансе сама, наравно, али је имала подршку Русије Није имала подршку Русије. Св. Николај Романов је саветовао Србији да потпише ултиматум и испоштује све услове Аустроугарске, а руска влада је дала само "моралну" подршку јер они уопште нису били спремни за рат. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 , слобода је ослободити се сваке власти. Anarhija znaci .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Не анархија него слобода. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Srbija nije maletzka već su zemlje u okruženju pune nekih "drugih". Nadam se da nećemo u neko naredno vreme da postanemo zemlja nekolicine "finansiskih eksperata" tim x. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 АУ је била у дубокој кризи и пред распадом збога нарастајућих национализама свих народа који су у њој живели. Све и да се проширила на цео Балкан она би се свакако убрзо распала. Срђан Шијакињић, Grizzly Adams and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 АУ је била у дубокој кризи и пред распадом збога нарастајућих национализама свих народа који су у њој живели. Све и да се проширила на цео Балкан она би се свакако убрзо распала. Hoćeš reći da je gavrilo princip imao podršku i drugih a ne samo srbije? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука