Grizzly Adams Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Svasta. Pa to je samo bio izgovor za napad. Pa nismo valjda toliko naivni? Ovako, vidis, rade prave siledzije - gurnem ti nesto za sta znam da neces da prihvatis, i onda dodjem da te ubijam jer si "nepravedan"... А зашто Србија није могла да прихвати? Ено цитирао сам тачке ултиматума и не видим ништа што не би могло да се прихвати, посебно имајући у виду последице. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Имала је избор једино да престане практично да постоји као суверена држава. То није сасвим тачно, али боље и да престане да постоји "суверена држава" него да престане да постоји милион људи. Juanito and Marjanovic је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Да ли би ти рецимо прихватио да комшија заводи ред у твојој кући? Драган Мирило је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Hrabrost i pozrtvovanost u ratu - vrlina ili ne? Сходно наслову теме, одговор је - да. verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 А зашто Србија није могла да прихвати? Ено цитирао сам тачке ултиматума и не видим ништа што не би могло да се прихвати, посебно имајући у виду последице. To je politicko pitanje onog vremena. Poenta je da siledzija postavi neki uslov, koji manja drzava ne moze ili ne zeli da ispuni, i onda kao satro tera "pravdu". Svet je onda bio zreo za rat i-haj, samo se cekao povod, da ga nije bilo na ovim prostorima, bilo bi ga negde drugo. Drugim recima, i da je Srbija prihvatila, nasli bi oni nacin da zapodenu sukob. I Hitler je nasao nacin, i svi ostali mali i veliki hitleri tokom istorije. Da se ne pravimo tose sad... Срђан Шијакињић and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Да ли би ти рецимо прихватио да комшија заводи ред у твојој кући ? Поређење ти није добро. Србија није ничија кућа. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 А зашто Србија није могла да прихвати? Ено цитирао сам тачке ултиматума и не видим ништа што не би могло да се прихвати, посебно имајући у виду последице. Зар тако говори један либерал , предаш своју слободу и будућност у туђе руке и надаш се најбољем . И то је добро ? Реално то је тада било пристајање да постанеш протекторат, одприлике оно што смо ми сада , што уопште није добро за будућност било којег народа . С обзиром да је много крви проливено да се избори независност Србије и да су ране још биле свеже, можеш да схватиш зашто се људима није враћало на то стање . Драган Мирило and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Poenta je da siledzija postavi neki uslov, koji manja drzava ne moze ili ne zeli da ispuni, i onda kao satro tera "pravdu". Па ми смо могли да испунимо све те услове и ништа нам не би фалило. Drugim recima, i da je Srbija prihvatila, nasli bi oni nacin da zapodenu sukob. Тачно. Они би заподенули свој сукоб са Британцима и Русима, а ми би седели са стране и грицкали кокице како то традиционално ради Швајцарска. А не да стално изнова дозвољавамо да нас ти исти Британци и Руси хушкају да будемо жртвено јагње у њиховим чаркама... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Поштујем и ја твоје мишљење, али задржавам своје. За мене је то болест. И гади ми се та идеологија смрти (коју писац текста проповеда кроз своја дела). Испаде да је једино херојство погинути, и то у рату. Опростите, али херојство је и живети, барем подједнако. Народ на овим несрећним просторима одлично зна да гине, али да живи мало теже. A reci mi onda zasto, kada se povede prica o ratu na Balkanu, mene uvek pitas "jesi li ucestvovao ili bio u Italiji"? Drzi se jednog principa. Herojstvo, u ratu ili miru, zatvoru kao danas Seselj, na poslu ili bilo gde izvire u ispravnosti stvarti za koju se covek bori, svedoci na sudi ili zrtvuje na poslu. Ne postoji herojstvo tek tako, kao neka osobina. Hertojstvo je posledica vere u ispravnost onoga za cega se covek bori. Драган Мирило је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 То није сасвим тачно, али боље и да престане да постоји "суверена држава" него да престане да постоји милион људи. Tih milion ili koliko vec nije prestalo da postoji, i tu je kljucna greska koju vas dvojica pravite. Pred Bogom oni su mucenici pravde radi, oni koji su ispunili Njegovu etiku vecnog zivota, ma kako ih posmatrali drugi ljudi. Uostalom, kakav je to zivot koji vi slobodnjaci (kao da mi ostali to nismo) zagovarate - zivot u strahu pod tudjom cizmom, u kome ne mozes da budes ono sto zelis, nego ono sto ti siledzija nametne? Niko zdrave pameti to ne bi nikad prihvatio kao gotovu stvarnost, makar i ne imao snage da se odmah oslobodi. I Turci siledzije su isterani, iako se na to cekalo vise vekova... Sasa 015 and Драган Мирило је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Па ми смо могли да испунимо све те услове и ништа нам не би фалило. Apsolutno netacno. Ako ovo stvarno mislis, ti onda imas problem sa logikom. Kad je okupator mazio one koje potlaci? Nikad, niti ta 2 mogu na bilo koji zdrav nacin da se srode i zive zajedno. Тачно. Они би заподенули свој сукоб са Британцима и Русима, а ми би седели са стране и грицкали кокице како то традиционално ради Швајцарска. Kakva naivna misao. Oni su hteli ove prostore, pa kako-tako, to je istorijski fakat... Sasa 015, Драган Мирило, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Задатак властодржаца је да спрече страдање народа по сваку цену. Ако је требало да Србија постане протекторат Аустроугарске онда је њихов задатак био да сјашу с` власти и то допусте. За обичног човека нема пуно разлике да ли му порез узима Жика, Пера или Карл-Хајнц Румениге. Ви и даље не капирате да су све те приче о "независности", "протекторату" итд. обичне бесмислице. drvce, Juanito, DankaM and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Dobro. Tvoje neke vrednosti su drugacije, ajde da to kazemo tako, ali postoje i neke opsteljudske, o kojima i Hristos govori, i koje su jednostavno nezaobilazne, kao vazduh za disanje. То беше онај Христос што се родио на окупираној територији и окупио свој народ на устанак? Justin Waters, DankaM, Marjanovic and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 То беше онај Христос што се родио на окупираној територији и окупио свој народ на устанак? Nije. To ti je Onaj koji i ratnike prepoznaje kao svete. iste one ratnike koji su se i ovencali mucenickim vencem dajuci zivot za svoje bliznje. Sasa 015, Данче* and Драган Мирило је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Задатак властодржаца је да спрече страдање народа по сваку цену. Ако је требало да Србија постане протекторат Аустроугарске онда је њихов задатак био да сјашу с` власти и то допусте. За обичног човека нема пуно разлике да ли му порез узима Жика, Пера или Карл-Хајнц Румениге. Ви и даље не капирате да су све те приче о "независности", "протекторату" итд. обичне бесмислице. Pa onda najbolje da ne postoje drzave uopste. One world,one nation,one language...itd Драган Мирило је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука