Млађони Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Да ли сте некада ишли на разговоре код психолога? Да ли вам је то донело бољитак? Јасно је да психолог не може да замени исповест и духовника, међутим психологија као наука има доста грана и лично сам задовољан својим искуствима са психолозима. Имао сам прилике у неколико наврата да одлазим на разговоре који су распетљали до извесне мере одређене проблеме и покренули ме да идем напред. Какво је ваше мишљење? Ja imam problema sa anksioznoscu pa sam isao... isao sam i kod "analiticara" i kod "kognitivno behervoralni": Kognitivno behevoralna terapija me je jeftinije kostala, krace je trajala i donela mi je znacajan boljitak... Mislim da bih preporucio gradjanima Srbije odlaske kod psihologa... znam previse mojih drugara koji imaju simptome anksioznost neke manje povremene depresije... i tako neke stvari kod kojih bi psoholog mogao da im pomogne bez neke terapije lekovima... Саша од Москве, JESSY, Иван ♪♫ and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Сасвим корисна ствар, мада треба наћи квалитетну личност; мени више значе пријатељи. Саша од Москве, Караконџула, JESSY and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 To je osnova , ukoliko imate povjerenje u prijatelje - onda vam i oni mogu pomoći gotovo jednako uspješno kao i psiholog ! Јелина је реаговао/ла на ово 1 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Inace.... postoji razlika izmedju onoga sto na filmovima vidite kao psihologa.. to je analiticka psihologija.. znaci vi tu dodjete, pricate, psiholog tu pravi analizu. tako jednom nedelju dva puta nekoliko godina i nista... KOgnitivno behejvoralna terpija, vi diskutuje sa psihologom o vasim problemima, on vam daje domace zadatke i tehnike kojima mozete da resite emotivne pribleme koje imate.. Караконџула, ВИЛМА and Јелина је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Е ђе ме нађе са овом темом. Пуј, пике што даље од мене. Шалим се, идем редовно на контроле и у задње време пуштају ме да се сама носим са собом. То је велики помак. zuti car, Јелина, Саша од Москве and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Mene su slali jednom još dok sam bio u osnovnoj školi, bio sam bolestan nekih 2 meseca, nisu znali šta je u pitanju. Budio sam se u sred noći sa drhtavicom (mada nije bilo toliko često). Lekari mislili da foliram, pa me poslali kod psihologa. Žena popričala sa mnom, kaže: "Dete zdravo, pametno, sve na mestu" (jel'te, naravno )Kasnije se ispostavilo da mi telesna temperatura padala zbog fizičke neaktivnosti. winter Što se tiče ovog "Dete zdravo, pametno, sve na mestu", ne kažem da mi sad ne bi trebao, šta znam...A mislim da može pomoći, što da ne. Ako neko može i hoće da vam pomogne da rešite vaše interne probleme, a uz to time se bavi, zašto ne...Mada, pre sam za to da se obrati čovek Bogu i bližnjima. "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Свакако треба ићи када човек осети потребу, лекар је лекар, мени су помало смешни ставови типа "шта ће он мени да каже ваљда сам ја сам себи бољи психолог" Е сад, мислим да ту треба приступити целој ствари врло одговорно, Ево Милосављевић је рекао добру ствар, и друга ставка је да би било корисно да је та особа верник и проверен стручњак. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Kasnije se ispostavilo da mi telesna temperatura padala zbog fizičke neaktivnosti. Uh čoveče onda bi moja trebalo da padne negde na apsolutnu nulu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Uh čoveče onda bi moja trebalo da padne negde na apsolutnu nulu. Моја је пала, да простиш... https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Psihoterapija je verovatno najdublje što će neko zaći u vaš um. Misle mnogi da drug, drugarica ili bilo ko čini slično... ali retki su oni sa kojima kad pričas, imaju cilj da ti pomognu, a jos ređi oni koji znaju kako to da urade, zato prepustite se ili molite se ili oba Никола Поповић and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Psihoterapija je verovatno najdublje što će neko zaći u vaš um. Misle mnogi da drug, drugarica ili bilo ko čini slično... ali retki su oni sa kojima kad pričas, imaju cilj da ti pomognu, a jos ređi oni koji znaju kako to da urade, zato prepustite se ili molite se ili oba управо то. Неко обучен на један објективан начин сагледава ваш проблем и потпуно се посвећује вама и помаже при проналажењу решења, а када имамо баш велики проблем, наши ближњи нису баш у стању да се тако поставе.. Ја сам, ако има потребе наравно, за оба решења. Молитва пре свега, али и стручно консултовање у вези са потешкоћама у развоју Караконџула, Саша од Москве and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Mislim da bih preporucio gradjanima Srbije odlaske kod psihologa.. Сасвим корисна ствар, мада треба наћи квалитетну личност; Свакако треба ићи када човек осети потребу, лекар је лекар, мени су помало смешни ставови типа "шта ће он мени да каже ваљда сам ја сам себи бољи психолог" Е сад, мислим да ту треба приступити целој ствари врло одговорно, Ево Милосављевић је рекао добру ствар, и друга ставка је да би било корисно да је та особа верник и проверен стручњак. facenew22222222 Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Мигрене-неуспешно лечене.Кренула у цркву,исповест,причест,промена гледишта и начина живота-успешно,заправо потпуно излечене мигрене.Дај Боже заувек. Код маме,има атрофију мозга, веома је успешно лечење.Без неуропсихијатра не би могла.Само да се бар јавила раније,али шта је-ту је. Столе, Драшко and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 "Psihologija je iznikla iz čovekove prirodne potrebe da deli iskustva i probleme sa drugima. Naše vreme nosi nedostatak zajednice, koja ne podrazumeva samo biti u zajednici već i deliti intimni sadržaj. Stid od sopstvenih osećanja i potiskivanje istih doneo je mnogo problema usled kojih se psihologija i počela razvijati kao grana nauke" Robert Darling Никола Поповић, Драгана Милошевић and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Да ли сте некада ишли на разговоре код психолога? Да ли вам је то донело бољитак? Јасно је да психолог не може да замени исповест и духовника, међутим психологија као наука има доста грана и лично сам задовољан својим искуствима са психолозима. Имао сам прилике у неколико наврата да одлазим на разговоре који су распетљали до извесне мере одређене проблеме и покренули ме да идем напред. Какво је ваше мишљење? Moje mišljenje je da treba ici kod psihologa kad za to postoji potreba.Nisu svi ljudi vrernici,a svima je potrebna živa reč utehe i razumevanje,pa i podrška ili savet,možda čak i sugestija ali ne guruizam.Mnogo se o tome pričalo u oslednje vreme i na forumu i u životu.Ne sme se bežati od odgovornosti.....Psiholog ne rešava probleme,ni psihijatar,ni duhovnik...svi samo pomažu čoveku da najbolje izadje iz problema oslanjajući se ili na sebe,porodicu,prijatelje ili na Boga. Nisam imala prilike da posećujem psihologe,bar ne iz zdravstvenih razloga ....ali kad bih bila u situaciji potražila bih pomoć bez oklevanja. Јелина, Драшко, Иван ♪♫ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука