Лазар Нешић Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 само није можда прилика да се каже Ајде просветли ме. Теби то сигурно неће бити тешко, с обзиром да си ставио овог фашисту на профилку (вероватно из поноса, или се њега угледаш?), изледа да имаш нека изванредна знања о стварима који остали немају. Дај баш да чујем, живота ти ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 што се тиче идола, Атанасију ни апостоли нису ''миомирисни цветићи'' (слушао сам га шта је говорио о њима), зашто би то био један Кирило. биће да се овде ради о нечем сасвим трећем, само није можда прилика да се каже ma daleko bilo da sam mislio na vladiku Atanasija Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 не могу. добио сам опомену пред трајни бан, а радо бих ти одговорио. Добро, стари, поштено, хвала ти ... (ваљда те неће бановати ако ми одговориш на ПП?) verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 не верујем да би ти пријало. Нема везе, стари, нисам те ни питао да би ми пријало. Добро, како хоћеш ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 13, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Господо хришћанска, неколико дана нисам посећивао ову "мртву" тему. Она се негде завршила око 204. одговора. После су почела нека прегањања, а видим да су сада око 300, мада је "пацијената" било и пре. Ово са пацијентима се односи на неке који су стални пратиоци мога лика и дела. Сасвим се изашло из теме. Расправља се о стварима које су светлосним годинама удаљене од теме. Такође видим да има класичних критичара српске провенијенције, који немају потребе да нешто прочитају да би га критковали. Свако од нас, ко има искуства у научном раду, зна о чему говорим. Неки од таквих би желели да расправљају о аутентичнисти текста, а нису ни чули за Шварца, нити икада ухватили неки Мансијев или његов том у руке. Да се не заносимо. Да се не лажемо. Много кошта школа. Знати користити библиотеке. Због тога могу да се јаве идеје: па какво је то писмо Кирилово? То ја могу допустити људима који су одсечени од извора, али не и еп. Ат. који на располагању има документа (само део њих, да се разумемо, и да не говорим колико је и дан данас тешко доћи до неких књига). Но, овај документ није никада доведен у питање од стране научног круга. Ако ми допуштате да будем максимално баналан, такво порицање је на једнаком нивоу фантома који тврде да Ватикан има праву Библију коју је сакрио од јавности! Болно је слепило ових људи. Не доводим у питање њихову побожност или искрене намере, али у интелигенцију не могу веровати. Они који се питају шта је ново о. З. рекао, њима то није могуће ни објаснити. Ја се само питам што на о. З. се одмах хватају за камен кад он говори баналне ствари? Опет, о свему овоме се на српској теолошкој сцени није говорило. Дајте конкретне текстове. Могу рећи да је све ово банално, али остаје факат да се пре није помињало ништа слично, што каже један професор са БФ: "Тако отрежњујуће". Зашто се узбуђујете ако је то све тако познато и јасно? Да ли сам вам рекао да Кирило није светац? Верујем да је та ваша слаба вера била доведена у питање, јер као западњаци замишљате светост у шљокицама и зашећереним миришљавим водицама. Ту је проблем: кога поштујемо? - Конкретну личност или неки замишљени идеал свеца? Ја знам да се нећу дружити са неким ко има искривљену представу о мени. Не молимо се идејама, него особама. Да вас обрадујем, покрећем једну нову тему... Дакле, нема ништа ново, ништа провокативно, не читати... Св. Василије Острошки да нас помене! Плутон and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Ima jedan kamen o kome Izaija reče: "On će vam biti zamka i kamen spoticanja i stijena posrtanja za obje kuće Izraelove, zamka i mreža svim Jeruzalemcima". (Iz 8,14) Zaboravismo na taj kamen, pa se drzimo prečesto peska kojeg zamišljamo kao stene I Isus je često "sablažnjavao" slušaoce da bi ih izbacio iz čaure navike i inercije ne bi li uključili mozak. Дејан, Sir Oliver, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Господо хришћанска, неколико дана нисам посећивао ову "мртву" тему. Она се негде завршила око 204. одговора. После су почела нека прегањања, а видим да су сада око 300, мада је "пацијената" било и пре. Ово са пацијентима се односи на неке који су стални пратиоци мога лика и дела. Сасвим се изашло из теме. Расправља се о стварима које су светлосним годинама удаљене од теме. Такође видим да има класичних критичара српске провенијенције, који немају потребе да нешто прочитају да би га критковали. Свако од нас, ко има искуства у научном раду, зна о чему говорим. Неки од таквих би желели да расправљају о аутентичнисти текста, а нису ни чули за Шварца, нити икада ухватили неки Мансијев или његов том у руке. Да се не заносимо. Да се не лажемо. Много кошта школа. Знати користити библиотеке. Због тога могу да се јаве идеје: па какво је то писмо Кирилово? То ја могу допустити људима који су одсечени од извора, али не и еп. Ат. који на располагању има документа (само део њих, да се разумемо, и да не говорим колико је и дан данас тешко доћи до неких књига). Но, овај документ није никада доведен у питање од стране научног круга. Ако ми допуштате да будем максимално баналан, такво порицање је на једнаком нивоу фантома који тврде да Ватикан има праву Библију коју је сакрио од јавности! Болно је слепило ових људи. Не доводим у питање њихову побожност или искрене намере, али у интелигенцију не могу веровати. Они који се питају шта је ново о. З. рекао, њима то није могуће ни објаснити. Ја се само питам што на о. З. се одмах хватају за камен кад он говори баналне ствари? Опет, о свему овоме се на српској теолошкој сцени није говорило. Дајте конкретне текстове. Могу рећи да је све ово банално, али остаје факат да се пре није помињало ништа слично, што каже један професор са БФ: "Тако отрежњујуће". Зашто се узбуђујете ако је то све тако познато и јасно? Да ли сам вам рекао да Кирило није светац? Верујем да је та ваша слаба вера била доведена у питање, јер као западњаци замишљате светост у шљокицама и зашећереним миришљавим водицама. Ту је проблем: кога поштујемо? - Конкретну личност или неки замишљени идеал свеца? Ја знам да се нећу дружити са неким ко има искривљену представу о мени. Не молимо се идејама, него особама. Да вас обрадујем, покрећем једну нову тему... Дакле, нема ништа ново, ништа провокативно, не читати... Св. Василије Острошки да нас помене! Pa vidis o Zorane mozda ti mislis da se nisu takli Svarca ili Mansija ili Minjea (ups izvinite njega niste pomenuli) ali to moze biti zabluda ... Mozda niko nikada nije oborio i mozda je cak autentican ali opet moze se razumeti razlicito i specijalno ako se ima u vidu pisac tog dokumenta. No po nacinu kako pristupate stvarima i "novom Duhu"ne ocekujem nista pametnije od ovoga sto je vec napisano. Hristos posredi nas! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 13, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Pa vidis o Zorane mozda ti mislis da se nisu takli Svarca ili Mansija ili Minjea (ups izvinite njega niste pomenuli) ali to moze biti zabluda ... Mozda niko nikada nije oborio i mozda je cak autentican ali opet moze se razumeti razlicito i specijalno ako se ima u vidu pisac tog dokumenta. No po nacinu kako pristupate stvarima i "novom Duhu"ne ocekujem nista pametnije od ovoga sto je vec napisano. Hristos posredi nas! Трифке, ниси ли ти можда онај са којим сам пре двадесет година разговарао, а припадао си групи од десетак адвентиста који су се после обратили на православље? И ти си прешао у православне, али си био најтврђи орах. Монах Гаврило је био рођак, ако ме памћење не издаје, а били смо код Бокија? - Ако си тај, да наставимо да радимо. Не плаши се православља. Никада није оно нешто што имамо у џепу. Идемо ка њему... Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 13, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Ima jedan kamen o kome Izaija reče: "On će vam biti zamka i kamen spoticanja i stijena posrtanja za obje kuće Izraelove, zamka i mreža svim Jeruzalemcima". (Iz 8,14) Zaboravismo na taj kamen, pa se drzimo prečesto peska kojeg zamišljamo kao stene I Isus je često "sablažnjavao" slušaoce da bi ih izbacio iz čaure navike i inercije ne bi li uključili mozak. Мидраш, права ствар! w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 14, 2014 Пријави Подели Написано Мај 14, 2014 Pa zaista u Bogopoznanju ne postoji učenje tipa: To ti je tako i ne diraj! Diraću ja sve koje je od svih. Medjutim zašto ta ličnosna rasprava, koja je svedena na 2 najveću zapovest Hristovu ne funkcioniše u ovakvim raspravama gde Teološki u polemici krivca nema? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 14, 2014 Пријави Подели Написано Мај 14, 2014 Da, bitno je da koegzistiramo u Crkvi bez svadje i budemo smireni a što smo smireni u gluposti tj. neznanju to nikom ništa. Što jednom reče Aca Milojkov - Budale su shvatile da Gospod njih blagosilja u besedi na gori Sir Oliver, Јефимија Крунић, Лазар Нешић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 14, 2014 Гости Пријави Подели Написано Мај 14, 2014 Зоране, је л теби стварно није јасно да тај рукопис не припада свом наводном аутору или се завитлаваш? То ти је као да је нпр. собарица коју наводиш саставила цедуљче шта треба да донесе са пијаце, тако некакав је ниво. Смири се и размисли мало. Много ми је жао кад се стара браћа свађају ... А на жалост, свашта се подешавало у Српској Цркви ... Kako ste Vi dosli do tog podatka? Bavili ste se ovim pitanjem ili prosto tako kazete jer mislite da o. Zoran izmislja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 да ли је заиста могуће да на образовним установама СПЦ предају особе које немају одговарајуће квалификације у струци?! Емеритус, нажалост, има. Колики је проценат, то вам не могу рећи. Специјалистичке студије из патрологије немају ни Максим Васиљевић ни Владан Перишић, а предају источну и западну патристику. Ја сам конкурисао тамо за асистента, али пошто имам специјализацију... w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 оче Зоране, на Вашој интернет страници пише ''предаје на Академији СПЦ за уметност и конзервацију у Београду''. http://www.zorandjurovic.com/biografija/biografija.html ако није тајна, шта Ви тамо предајете и која је Ваша ''специјализација у материји''? На академији сам предавао агиологију (она има везе са патристиком, само што је једна под-грана) и проблеме у савременом богословљу. Специфичан докторат из ове материје немам. Нисам чуо да је неко из СПЦ био на специјалистичким студијама из овог. Не могу се заклети да није. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 па добро, не може се онда рећи да вам је СПЦ затворила врата. ипак предајете. да ли на БФ или Академији није толико битна разлика. Разлика је огромна, на академији радим гратис. w.a.mozart and Viktor Ljvovic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука