Jump to content

Roditelji:„Mi smo se za tebe žrtvovali“

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Liga Džentlmena рече

"Put do pakla je poplocan dobrim namerama."

Upravo zbog toga se ne moze covek zahvaljivati roditeljima, a jos manje pisati kako smo im mi nesto duzni. Nismo im mi nista duzni, oni su izabrali da imaju nas. Mi mozemo samo da se potrudimo da im se prilagodimo i prihvatimo ih takve kakvi su ali nikako da ih velicamo ako to nisu zadluzili.

Ja sam zato da treba da se otvore skole roditeljatva. I da ns treba samo da se pusta ljudima slobodna volja i da se sve naziva Bozijom voljom nego da i mi ulozimo odredjeni trud da nesto promenimo nabolje, a to treba da rade i svestenici.

apsolutno se slazem jer mnogi nazovi rodtilje i nisu roditelji nego vodenicni kamen oko vrata svojoj deci ! Novo vino u nove mehove ,rece HRISTOS jer nekad su deca vaspitavala u sasvim drugim okolnostima a deca treba da se vaspitavaju u duhu vremena jer u njemu zive jednostovano zivot nije samo ravna prava linija nego krivulja sa skokovima i padovima stvarajuci uvek nove izazove ! Da je BOG hteo da covek ostane na nivou pecine tako bi ga ostavio i nebi mu dao mogucnost da bude dinamican i da istrazuje sebe i svoje okruzenje i da napreduje ka necem novom 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, nikola888 рече

apsolutno se slazem jer mnogi nazovi rodtilje i nisu roditelji nego vodenicni kamen oko vrata svojoj deci ! Novo vino u nove mehove ,rece HRISTOS jer nekad su deca vaspitavala u sasvim drugim okolnostima a deca treba da se vaspitavaju u duhu vremena jer u njemu zive jednostovano zivot nije samo ravna prava linija nego krivulja sa skokovima i padovima stvarajuci uvek nove izazove ! Da je BOG hteo da covek ostane na nivou pecine tako bi ga ostavio i nebi mu dao mogucnost da bude dinamican i da istrazuje sebe i svoje okruzenje i da napreduje ka necem novom 

Tako je i ne mozemo da kazemo da nisu znali, ima brdo literature o roditeljstvu, samo da su otvorili i procitali jedan, dva reda drugacije bi gledali na decu. I stvarno ne mogu da verujem da u okviru crkve na postoji "Radionica za riditelje" i " Savetovaliste za one koji su u braku i koji zele brak" Mislim ako ima nekog svestenika ili monaha aktivnig na grupi ili forumu, trebalo bi to da pokrene i podrzi.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Liga Džentlmena рече

Ne slazem se sa tobom. Ne bi postojala ova tema da nema potrebe da se prica o greskama koje roditelji prave tokom vaspitanja.

Roditelj mora da zna svoje obaveze, zasto je pravio decu ako se ne potrudi da ih pravilno vaspitava i ne manipulise njima? Sta treba da napravi od njih moralne i bezosecajne invalide i tako da ih posalje u svet.

U okviru crkve bi trebale da se organizuju skole roditeljstva i da se raspravlja o ovakvim i slicnim temama.

Не кажем да је неко без грешке. Него да их треба поштовати какви год да су. То се у заповјестима тражи. Св. Јован Златоуст каже да се гријех небриге о дјеци већи од безбожништва. Родитељ ће одговарати за дијете. Међутим дијете ће одговарати само за то како се понашало према родитељу. Не, за његове гријехе. Тако сам мислила. Љубав према родитељу упркос манама. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Natasenka рече

Не кажем да је неко без грешке. Него да их треба поштовати какви год да су. То се у заповјестима тражи. Св. Јован Златоуст каже да се гријех небриге о дјеци већи од безбожништва. Родитељ ће одговарати за дијете. Међутим дијете ће одговарати само за то како се понашало према родитељу. Не, за његове гријехе. Тако сам мислила. Љубав према родитељу упркос манама. 

Ti svakako imas ljubav prema roditeljima, samo ih svako ispoljava na svoj nacin. Obicno kako se oni postave prema tebi dok si mali ti se postavljas prema njima kad porastes. A i oladite vi zene vise sa tim citatima i grehovima, posvetite se svom licnom zivotu i da pronadjete nekoga da bi bio dobar roditelj. Roditelje postuj onoliko kiko ti udlovi dozvoljavaju. I bori se ds bufes dobar roditelj. Mada koga su rofitelji lose tretirali i njegov izbor bracnog druga ili momks, devojke bude los, i umesto da uzivaju u braku i vezi oni se pate. Losi roditelji u vecini slucajeva i los bracni drug.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Liga Džentlmena рече

oladite vi zene vise sa tim citatima i grehovima, posvetite se svom licnom zivotu 

???

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Liga Džentlmena рече

Mada koga su rofitelji lose tretirali i njegov izbor bracnog druga ili momks, devojke bude los, i umesto da uzivaju u braku i vezi oni se pate. Losi roditelji u vecini slucajeva i los bracni drug.

Ово је стереотип, који нема везе са животом. Нема оваквог копипејста у животу, има копирања модела, наравно, али није правило, чак није ни већина, иако ми чешће чујемо такве приче, јер су занимљивије па препричавамо оно лоше из свог окружења, оно лепо и добро је некако досадно, нема ту баш "материјала" за причу. И нема тога "лош брачни друг" (наравно, изузимам људе који су насилници, итд). Брак је заједништво, укупност односа, узрочно-последична категорија.

Подели на овим сајтовима

Da li je tip koji "boluje" od stereotipa ustvari - šizofreničan?
:)

Inače, ja verujem da je i "put do Raja popločan dobrim namerama"!

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, АлександраВ рече

Ово је стереотип, који нема везе са животом. Нема оваквог копипејста у животу, има копирања модела, наравно, али није правило, чак није ни већина, иако ми чешће чујемо такве приче, јер су занимљивије па препричавамо оно лоше из свог окружења, оно лепо и добро је некако досадно, нема ту баш "материјала" за причу. И нема тога "лош брачни друг" (наравно, изузимам људе који су насилници, итд). Брак је заједништво, укупност односа, узрочно-последична категорија.

Ne,ne ja sam uvek za to da treba da se istaknu dobre strane i da se treba uvek pricati o onom dobrom. Ja se i trudim kroz razne primere da iznesem samo one lepe stvari.

Ali ovo zna da bude stvarno bolna istina. Da deca kopiraju odnose roditelja. Radim kao nastavnik pa vidim dosta toga. Najbolje se sve vidi u skolama, i kako je ko tretiran, kako je ko vaspitan itd.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Toma рече

Стереотипи су социјалне конструкције, а стереотипно мишљење (понављање фраза, речи и идеја, некада у толикој мери да потпуно изгубе своје значење), јавља се као негативни симптом шизофреније (симптом који се јавља са одумирањем неурона). Тако да је одговр на твоје питање - не, зато што нико медицински не "болује" од стереотипа, они су симптом, али бисмо могли да кажемо да "болује" са социјалног аспекта гледано.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Liga Džentlmena рече

Da deca kopiraju odnose roditelja.

Па то јесте, деца су имитатори, тако уче, па и социјалне односе. Међутим, не слажем се са

пре 5 часа, Liga Džentlmena рече

Losi roditelji u vecini slucajeva i los bracni drug.

Због тога што "брачни друг" није једном дата, непроменљива категорија, ако овако гледамо онда не верујемо у промене, поправљање, узајамност, грађење односа, итд, и на неки начин ми ово звучи као оправдање због чега неко има лоше односе у браку. Мада има и тога што ти кажеш, наравно, затворени круг имитативног односа.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, АлександраВ рече

Па то јесте, деца су имитатори, тако уче, па и социјалне односе. Међутим, не слажем се са

Због тога што "брачни друг" није једном дата, непроменљива категорија, ако овако гледамо онда не верујемо у промене, поправљање, узајамност, грађење односа, итд, и на неки начин ми ово звучи као оправдање због чега неко има лоше односе у браку. Мада има и тога што ти кажеш, наравно, затворени круг имитативног односа.

Jedino radom na sebi, ako rade oba partnera, miskim ako su zreli, zrelo gledaju na zivot ( ne traze alfa muzjake i zenke), vec se trude da duhovno napreduju da se prilagode partneru, da zajedno brinu o deci i u opste da zajedno idu kroz zivot, tada je moguce da brakovi budu uspesni. Odnosno da budu dobri roditelji. Zato i smatram da je brak partnerstvo a ne zena da sedi kuci da cuva decu i kuva a muz da radi i bude van kuce. Ne moraju oboje da budu tu za decu.

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Toma рече

:)

Inače, ja verujem da je i "put do Raja popločan dobrim namerama"!

Naravni da nije. On je samo u zabludi teskoj. Nije spreman da otvori svoj um za nove vidike. Znaci poenza je da bude spreman da prihvati progres i da radi na sebi kako bi se usavrsavao.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Smaragdni kamičak рече

???

Nisam mislio na vas dve, one na koje sam mislio pronacice se. :D (na tebe i Aleksandru posto je ona lajkovala).

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Liga Džentlmena рече

Nisam mislio na vas dve, one na koje sam mislio pronacice se. :D

Svejedno, bzvz je. Dobro je podsećanje citatima na reči Svetog Pisma i Otaca, svesnost postojanja sopstvenih grehova, i ne kosi se sa razvitkom ličnosti, naprotiv. 

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...