RYLAH Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 У једној здравој породици,заснована пре свега на љубави и разумевању,дете неће имати проблема ове врсте,неће бити условљено ,већ у јеној лепој хармонији деце и родитеља ,све ће доћи на своје... Зависи од родитеља до родитеља. Знам породицу где владају хармонија и склад, али је мајка апсолутно доминантна, иако су фини и дубоко побожни људи сви, па и та мајка. Два сина, који зарађују феноменално, које је мајка подредила себи, данас имају један 41, други 45 година, и без шансе да се ожене, јер се ниједна потенцијална удавача није свидела њиховој мајци. А знам и децу из разведених бракова које су родитељи нормално подизали, и који су испали нормални људи. horatio, Sanja Т., Јефимија Крунић and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 Зависи од родитеља до родитеља. Знам породицу где владају хармонија и склад, али је мајка апсолутно доминантна, иако су фини и дубоко побожни људи сви, па и та мајка. Два сина, који зарађују феноменално, које је мајка подредила себи, данас имају један 41, други 45 година, и без шансе да се ожене, јер се ниједна потенцијална удавача није свидела њиховој мајци. А знам и децу из разведених бракова које су родитељи нормално подизали, и који су испали нормални људи. Њу ејџеру! RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 Наше је само да будемо притке уз које млада "биљка" расте и оспособљава се за самосталан живот...опет, ако је сама притка проблематична тј. недовољно висока, чврста и укоријењена - и млада биљка ће имати одређене дефиците.... стога што смо сами здравији, веће су шансе да и наши потомци изађу на добар пут, премда нема никаквих гаранција и сигурних резултата... Данче*, feeble and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 Naša deca (Halil Džubran) Vaša deca nisu vaša deca. Oni su sinovi i kćeri života koji žudi za sobom. Oni postižu, ali ne preko vas. I mada su sa vama, oni vam ne pripadaju. Dajte im ljubav, ali ne vaše misli, jer oni imaju svoje vlastite. Možete udomiti njihova tela, ali ne i njihove duše, jer one borave u kući sutrašnjice do koje vi ne možete čak ni u snovima. Možete se truditi da budete kao oni, ali ne tražite da oni budu kao vi, jer život ne ide unazad, niti stoji. Vi ste lukovi sa kojih se vaša deca, kao žive strele, bacaju u budućnost. Strelac vidi znak na stazi večnosti, i on vas savija svojom moći, da bi njegova strela otišla daleko i brzo. Neka vaše savijanje u strelčevoj ruci bude radost; jer mada on voli strelu koja leti, On voli i luk koji je postojan. horatio, Deki992, Снежана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 Таква деца који родитељи презаштите обично постану неспособни за живот . За све су одговорни родитељи и ту оправдања нема. Јефимија Крунић and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 ovo me malo podseca na onu temu koju je Jessy postavila-mi smo se zrtvovali za tebe (tako nesto) Човек Жоја and JESSY је реаговао/ла на ово 2 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 Зависи од родитеља до родитеља. Знам породицу где владају хармонија и склад, али је мајка апсолутно доминантна, иако су фини и дубоко побожни људи сви, па и та мајка. Два сина, који зарађују феноменално, које је мајка подредила себи, данас имају један 41, други 45 година, и без шансе да се ожене, јер се ниједна потенцијална удавача није свидела њиховој мајци. А знам и децу из разведених бракова које су родитељи нормално подизали, и који су испали нормални људи. Па одакле ту хармонија и склад ако је мајка апсолутно доминантна??!! Ма ја знам децу која су расла без родитеља по домовима,па су испали ок људи,али овде причамо шта је најидеалније за децу, а то је да расту у породици где се мама и тата воле! Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 Па одакле ту хармонија и склад ако је мајка апсолутно доминантна??!! Ма ја знам децу која су расла без родитеља по домовима,па су испали ок људи,али овде причамо шта је најидеалније за децу, а то је да расту у породици где се мама и тата воле! А у којој породици је то идеално и хармонично, хајде да се не лажемо и децу да не лажемо. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 А у којој породици је то идеално и хармонично, хајде да се не лажемо и децу да не лажемо. Па у овој где је жена апсолутна доминантна,свакако није... А оно што децу сигурно неће преварити ,то је однос међу родитељима, дете ће без проблема провалити,да ли се мама и тата воле,ту нема лажи нема преваре... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 Па одакле ту хармонија и склад ако је мајка апсолутно доминантна??!! Ма ја знам децу која су расла без родитеља по домовима,па су испали ок људи,али овде причамо шта је најидеалније за децу, а то је да расту у породици где се мама и тата воле! Ако ниси примето, и ја сам причао о породици где се мама и тата апсолутно воле. И потпуна породица. И све предуслове имали, ал се негде успут загубили. Поента је само да ништа не гарантује ни добар ни лош резултат. Нема правила, зависи искључиво од односа родитеља према деци и ничег другог. Sanja Т., JESSY, Џуманџи and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 Дете треба само да одлучи о свом животу , а родитељ је само ту да га бодри и усмерава . Драшко, Kaludjerovic Sreten, Снежана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 А оно што децу сигурно неће преварити ,то је однос међу родитељима, дете ће без проблема провалити,да ли се мама и тата воле,ту нема лажи нема преваре... Наравно, деца знају и осећају све...и шта? родитељи и даље "глуме" лудило и идилу, и тако лажу и себе и своју децу, која увек, највише пате и највише страдају и то не због нехармоничних и неидалних услова у породици, него због лажи у којој живе. Џуманџи, Mилена КШ, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 ovo me malo podseca na onu temu koju je Jessy postavila-mi smo se zrtvovali za tebe (tako nesto) Roditelji:„Mi smo se za tebe žrtvovali“ ( теме о родитељима...) Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 Има родитеља који се у васпитавању толико приме на неке ствари из уводног текста, па не само што се не одричу "козметичара" и "свог живота" већ се толико приме да пре изгледа да су се одрекли деце. Имао сам прилику да из више примера из мог окружења то гледам и пратим. То не да није било васпитавање, то је била једна екстремна родитељска саможивост само у другом смеру од оног који се у уводном тексту критикује. А резултат је једно несигурно и неуротично дете. То "сакаћење" детета је равно оном код којег родитељ "штити дете", "жртвује се", "пројектује своје амбиције на дете" итд... tako se i ja osecam nazalost i dan danas...osakaceno... Roditelji:„Mi smo se za tebe žrtvovali“ ( теме о родитељима...) hvala Jessy teme su mi zaista malo slicne 8086.gif http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 teme su mi zaista malo slicne kasnije cu ih spojiti..... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука