Megidon Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Tacno, u pravu si, istok je vise bio za platona. Ali i platon je mislio da je zemlja ravna. У линку који сам поставио пише: Pitagora je tvrdio da je Zemlja okrugla. Kasnije je i Platon naučavao isto, što je vidljivo i iz njegovog dijaloga Fedon: “Ja sam doista, kaže, uvjeren da Zemlji prije svega, ako se nalazi usred neba, a okrugla je, ne treba ni zraka da ne padne, niti ijedne takve sile, nego je svestrana jednakost neba i ravnoteža same Zemlje dovoljna, da je drži jer kad se stvar, što drži ravnotežu, stavi u sredinu nečega, što je svud naokolo jednako, neće se moći nikamo ni više ni manje nagnuti, nego će, jer je jednaka, čvrsto stajati. Prije svega, kaže, to sam zaista uvjeren…. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Pa vidiš upravo je to interesantno, tragovi dnk žene pokazuju da je postojala nekih 14 ooo (dodaj ili oduzmi nulu) prije muškarca. Međutim kakve to veze ima sa prvim čovjekom, ako me razumiješ ; ) Значи парила се са мајмунима 14000 година. На шта ли је тек то личило? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 У линку који сам поставио пише: Pitagora je tvrdio da je Zemlja okrugla. Kasnije je i Platon naučavao isto, što je vidljivo i iz njegovog dijaloga Fedon: “Ja sam doista, kaže, uvjeren da Zemlji prije svega, ako se nalazi usred neba, a okrugla je, ne treba ni zraka da ne padne, niti ijedne takve sile, nego je svestrana jednakost neba i ravnoteža same Zemlje dovoljna, da je drži jer kad se stvar, što drži ravnotežu, stavi u sredinu nečega, što je svud naokolo jednako, neće se moći nikamo ni više ni manje nagnuti, nego će, jer je jednaka, čvrsto stajati. Prije svega, kaže, to sam zaista uvjeren…. Ispravio sam se jer nisam siguran sta je platon mislio, pre nego sto si mi odgovorio. Iako sam pogresio u nekim tvrdnjama poenta i dalje ostaje ista, pojedini sveti oci su izneli pojedine neistine u naucnim pitanjima. Kao sto rekoh, veruj u sta zelis, ja sam iz ateizma izabrao pravoslavlje ne zato sto me je ubedila "ekstremna preciznost i tacnost biblije" ja kao bivsi ateista znam da biblija ima nejtacnoca, citao sam ih milion u debatama.... mene je privukao Hristos i Sabornsot jer je to sustina pravoslavlja, a ne "naucne i istorijske tvrdnje u bibliji" ili neka biblijska nepogresivost. Ako svoju veru ucvrscujes na "preciznoscu biblije" nece taj stupac dugo da ti se odrzi, ako si intelektualno iskren. Значи парила се са мајмунима 14000 година. На шта ли је тек то личило? Ko'ko glupo pitanje. Parila se sa homoerectusima koji su ti slichni kao ljudi, samo im je manji mozak, slabiji delovi za mozak koji se tichu govora, i drugaciji rameni pojas. Da ga obuces u odelo ne bi ga raazlikvoa od ljudi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Марија Магдаленска U jevandjelju po Luki pise da to nije bila Marija. U Korincanima takodje pise da nije bila Marija. Neko tu ne pise istinu... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Значи парила се са мајмунима 14000 година. На шта ли је тек то личило? На улицу Страхињића Бана у Београду. GeniusAtWork, Avocado and Oglo је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Tacno tako, zato onda ne vidim zast ose toliko zamajavas oko tacnosti naucnih i istorijskih podataka u SZ? Biblija ne salje laznu poruku i to je ono jedino bitno. Iako su neke price u SZ simbolichne(kako bi neki rekli, lazne). Ја само браним постање човеково,и оспоравање Светог Писма као Божије дело. Вала уморио сам се доста је било... Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Sto se tiche novog zaveta, tu cak mogu biti neke greske. Jer je pisan par desetina godina posle samog dogadjaja, cak i postoje neke greske. Ateisti odlichno znaju koje jer ih koriste u kontraargumentaciji, i vrlo bolna rana onima koji drze do toga da je biblija "bezgresna" Koje greske na primer? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orion Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Npr Sveti Oci. Ti sigurno nisi pročitao citirano. Pročitaj, ako ti nije teško. Ima toga još puno u Bibliji što nisi pročitao....Ah, izvini, zaboravila sam da tebe to ne zanima Tvoj izbor... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Значи парила се са мајмунима 14000 година. На шта ли је тек то личило? Znaš, takva evolucija i dan danas traje "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orion Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 mozda bi neko trebalo da ti objasni razliku izmedju kruga i lopte... Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 ja kao bivsi ateista Сад ми јасно све. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Ispravio sam se jer nisam siguran sta je platon mislio, pre nego sto si mi odgovorio. Iako sam pogresio u nekim tvrdnjama poenta i dalje ostaje ista, pojedini sveti oci su izneli pojedine neistine u naucnim pitanjima. Kao sto rekoh, veruj u sta zelis, ja sam iz ateizma izabrao pravoslavlje ne zato sto me je ubedila "ekstremna preciznost i tacnost biblije" ja kao bivsi ateista znam da biblija ima nejtacnoca, citao sam ih milion u debatama.... mene je privukao Hristos i Sabornsot jer je to sustina pravoslavlja, a ne "naucne i istorijske tvrdnje u bibliji" ili neka biblijska nepogresivost. Ako svoju veru ucvrscujes na "preciznoscu biblije" nece taj stupac dugo da ti se odrzi, ako si intelektualno iskren. Библија је прецизна у догматским стварима и питањима вере, мени је сулудо да доказујем да ли је било стотину војника или хиљаду у неким наводима, или такве ствари,или неке разлике које су настале због различите намене, сврхе,адресе писања исл.то је бесмислено. Дух Библије се мора разумети да би се тумачила. Постоји нека врста модернизма која веру повезује са етиком, морализмом и неком врстом толерантности као и са савременим глобализмом и форсира неки општи мир и једнакост, па онда читаве догађаје искривљује и тумачи у том контексту и са тим се већ не слажем. Постоји неко савремено поимање љубави и милосрђа настало као продукт слабости,које је уствари на неки начин скривено зло и хоће да прелести човечанство у духу неке хедонистичко материјалистичке љубави која није ништа друго него земаљски ерос. kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orion Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 па нашла да аргументује да се то тако мислило у хришћанству одувек.. Čista manipulacija. Gde sam to napisala da se tako mislilo u hrišćanstvu oduvek? Samo sam citirala šta je napisano u Bibliji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Znaš, takva evolucija i dan danas traje Шта ако ови хомосе..... и остали еволуирају? :) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Ко је по ТЕ прво настао мушкарац или жена, или да нису можда у исто време? Po hipotezama koje trenutno preovladavaju u biologiji, prvo su nastali bespolni organizmi, pa dvopolni organizmi, pa je kod tih dvopolnih organizama dolazilo do specijalizacije u jedan ili drugi pol... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука