kordun Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 On 16. 3. 2014. at 22:46, Милосављевић рече ne lupetaj, bog je kreator prirode, prirodnih zakona, prirodnih procesa. SAmim tim je i kreator evolucije. Ko da kazes da neki programer, koji je iskodirao program nije kreator programa jer program radi sam i bez njegovog stalno uplitanja i kontrolisanja. znam da ti to ne milsiš, ali vjeruj mi imao sam raspravu gdje se bog kao kreator negira skroz, ne mogu se tačno sijetiti,a li sijećam se one teme gdje se govorilo da li je bog zao ili dobar Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Цитат nisam rekao da si ti mislio da je biblija nebitna, bože sačuvaj, već upravo ovo drugo, kako možeš biti aposlutno siguran da je nebitno, Tako sto znam da je sustina hriscanstva spasenje kroz hrista i ontoloska promena, a ne teorisanje o zaverama i kontriranje nauci? Цитат Nisi vjerovao meni sta sam napisao u knjizi postanja, a vijerovao si nekom hansu , janku, i marku, Tesko da ce to da me pita, jer nije nista napisao u knjizi. Pobrkao si malo loncice, Bog nije napisao bibliju. Цитат Бог је открио човеку много веће ствари те стога није имао разлог да тако нешто прећути. tacno, sto nam nije otkrio njutnove zakone gravitacije, eistenovu teoriju relativiteta.. ili teoriju prenosa bolest.. nije imao razloga da to precuti. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 negiraju boga kao dizajnera, mnogi moderni pravoslavci i na ovom forumu, ima po temama pa koga zanima nek čita ja nemam volje da tražim čega sve ima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Цитат znam da ti to ne milsiš, ali vjeruj mi imao sam raspravu gdje se bog kao kreator negira skroz, ne mogu se tačno sijetiti,a li sijećam se one teme gdje se govorilo da li je bog zao ili dobar Ti apsoltuno mozes da NEGIRAS boga kao kretora... sto ne znaci da je to "naucni stav" naucni stav je ... imamo dokaze za to to je tacno... jel to nekako dokazuje ili pobija Boga? Ne. Sad neko moze da uzme to sto nauka ima dokaze za evoluciju pa da kaze.. aha eto covek je nastao evolucijom ne treba ti bog. I time bi srusio svaki argument protestanata, ali ne bi srusio argumente pravoslavaca, jer pravoslavci biblijju nikada nisu tumacili bukvalno... niti smatraju da je bog lichno napisao. Цитат negiraju boga kao dizajnera, mnogi moderni pravoslavci i na ovom forumu, ima po temama pa koga zanima nek čita ja nemam volje da tražim čega sve ima Mislim da ih ti ne razumes, negiraju specijalnu kreaciju. Inteligentni dizajn ti je isto sto i kreacionizam samo se drugacije zove. Dakle ovo negiramo : http://en.wikipedia.org/wiki/Special_creation Za ovo se zalazemo http://en.wikipedia.org/wiki/Theistic_evolution Ako oces da razumes moraces da procitas linkove, nemam vremena da ti objasnjavam teisticku evoluciju i speciajlnu kreaciju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 On 16. 3. 2014. at 22:49, Милосављевић рече Tesko da ce to da me pita, jer nije nista napisao u knjizi. Pobrkao si malo loncice, Bog nije napisao bibliju. jel sad si i ti neki advokat, pa hvataš ljude za riječ, nije bog neg je moj ćaća napisao, kakve veze ima ko je pisao, pisao je ono sto mu je bog rekao da pise, koja je sad razliak tu sustinska ajde milosavljeviću jel opet moramo oko gluposti da se natežemo, sad si se ti uhvatio za šta, jesi možda promašio suštinu i smisao onoga sto sam želio reći, svaku rečenicu možeš izvrnuti na 5 različitih načina, tome nema kraja, jel hoćeš da ja tebi to činim? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 On 16. 3. 2014. at 22:54, kordun рече , kakve veze ima ko je pisao, pisao je ono sto mu je bog rekao da pise, koja je sad razliak tu sustinska ajde milosavljeviću ? Nije ni pisao ono sto mu je BOG rekao. pa sustinska je razlika, ukoliko je pisao ono sto mu je bog rekao onda se ne razlikuje od muhameda. Ukoliko mu je bog preneo neku viziju i onda je on tu viziju opisao - ne znaci da ga je bog koristio ko daktilografa i da su to bozje reci. Daktilograf donosi tacnost - ko u muhameda i kurana ili alistera crowleya i aiwasa. Sa druge strane proroci su dobili misticne vizije koje su preneli, a ne "Diktat" Sustina je sto se diktat moze tumaciti bukvalno, misticna vizija - ne. Цитат jesi možda promašio suštinu i smisao onoga sto sam želio reći, svaku rečenicu možeš izvrnuti na 5 različitih načina, tome nema kraja, jel hoćeš da ja tebi to činim? Jok ba, nego mi ovde lepo treba prvo da razjasnimo - sta je zapravo to biblija i ko je pisao. Jer ti ocigledno verujes da je bog diktirao reci koje tamo da se napisu. Ja ne mogu da diskutujem uopste sa tom pretpostavkom, Bog je slao misticne vizije koje su proroci pisali - nije im slao diktate. Zato je biblija, posebno prorocke knjige.. kao slika... ima neku sustinu i poruku iza sebe, ali ne predstavlja obavezno tacan dogadjaj da se bas tako odvio, vec oce da opise neki dogadjaj na simbolichan nacin, jer tadasnji prorok nije intelektualno sposoban da ga prenese na bolji. I na kraju to treba tumaciti kroz ono sta je prorok hteo da prenese - istinu o odnosu Boga, Unverzuma i Coveka. A ne istinu o tome kako je gospod radio, i kako univerzum funkcionise - mehanicki. Zato ti je Rylan lepo rekao - odnos boga i coveka.... to je bitno. I nije to advokatisanje nikakvo vec ispravljanje tvoje premise, na osnovu koje baziras svoj zakljucak. Ne mogu ja da kazem da se slazem sa tobom u toj premisi - kada se ne slazem. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 On 16. 3. 2014. at 22:40, grigorije22 рече Odakle ti ovo da je Biblija istorijski netacna? netačna je, geografski istorijiski kako god... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 On 16. 3. 2014. at 22:42, Милосављевић рече U tvojoj glavi. Образложи ми човекову задатост од стране Бога, човекову слободу,преступање заповести, човеков пад у грех и улазак смрти у људски род, затим домострој спасења кроз стари завет и на крају Христа као Новог Адама по чијем образу смо и саздани. Ево можеш и овај пасус који је један од многих: 2 Стога, као што је посредством једнога човека грех ушао у свет, а грехом смрт, тако је смрт прешла на све људе, јер су сви згрешили. 13 Греха је, наиме, било на свету и пре но што је дат закон, али се грех не урачунава кад нема закона. 14 Смрт је ипак царовала од Адама до Мојсија и над онима који нису згрешили сличним преступом као Адам, који је слика будућег Адама. 15 Али благодат није као преступ. Јер ако су преступом једнога многи умрли, много се обилније излила на многе благодат Божија и дар у благодати једнога човека, Исуса Христа. 16 И благодатни дар не бива као што се догодило кад је један згрешио. Суд је, наиме, потекао од једнога и тако је довео до осуде, а благодатни дар је изазван многим преступима, те доводи до оправдања. 17 Јер, ако се посредством једнога смрт зацарила - услед преступа једнога, много ће пре они, који примају изобиље благодати и дара праведности, царовати у животу посредством једнога, Исуса Христа. 18 Стога, дакле, као што је за један преступ дошла осуда на све људе, тако је и једним праведним делом дошло на све људе оправдање које живот доноси. 19 Јер као што су непослушношћу једнога човека многи постали грешни, тако ће и послушношћу једнога многи постати праведни. 20 Закон је уз то ушао да преступ буде још већи; где се пак грех умножи, онде се благодат преобилно изли, 21 да би, као што се грех зацарио у смрти, тако и благодат царовала праведношћу за вечни живот - посредством Исуса Христа, Господа нашега.(римљанима 5. глава) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 On 16. 3. 2014. at 22:52, Милосављевић рече Mislim da ih ti ne razumes, negiraju specijalnu kreaciju. Inteligentni dizajn ti je isto sto i kreacionizam samo se drugacije zove. Dakle ovo negiramo : http://en.wikipedia....pecial_creation Za ovo se zalazemo http://en.wikipedia....istic_evolution Ako oces da razumes moraces da procitas linkove, nemam vremena da ti objasnjavam teisticku evoluciju i speciajlnu kreaciju. jel moram da trazi primjer gdje se vidi da ima onih koji negiraju bilo kakav dizajn boziji, cak i prirodnih sila, tvrde to nie jdizajn, znaci imaju klaustrofobiju od rijeci dizajn, koga ti braniš ovdije milosavljeviću? ti pojma nemaš o kakvom ja primjeru pričam imaš predrasude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 On 16. 3. 2014. at 22:58, Милосављевић рече Nije ni pisao ono sto mu je BOG rekao. pa sustinska je razlika, ukoliko je pisao ono sto mu je bog rekao onda se ne razlikuje od muhameda. Ukoliko mu je bog preneo neku viziju i onda je on tu viziju opisao - ne znaci da ga je bog koristio ko daktilografa i da su to bozje reci. Daktilograf donosi tacnost - ko u muhameda i kurana ili alistera crowleya i aiwasa. Sa druge strane proroci su dobili misticne vizije koje su preneli, a ne "Diktat" Sustina je sto se diktat moze tumaciti bukvalno, misticna vizija - ne. Jok ba, nego mi ovde lepo treba prvo da razjasnimo - sta je zapravo to biblija i ko je pisao. Jer ti ocigledno verujes da je bog diktirao reci koje tamo da se napisu. Ja ne mogu da diskutujem uopste sa tom pretpostavkom, Bog je slao misticne vizije koje su proroci pisali - nije im slao diktate. Zato je biblija, posebno prorocke knjige.. kao slika... ima neku sustinu i poruku iza sebe, ali ne predstavlja obavezno tacan dogadjaj da se bas tako odvio, vec oce da opise neki dogadjaj na simbolichan nacin, jer tadasnji prorok nije intelektualno sposoban da ga prenese na bolji. gdje sam ja rekao da je bog diktirao riječi, ako sam rekao bog napisao to je bilo skraćeno i jasno rečeno, pametnoj osobi dovoljno a picajzli plodno tlo za svađu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 On 16. 3. 2014. at 22:59, kordun рече jel moram da trazi primjer gdje se vidi da ima onih koji negiraju bilo kakav dizajn boziji, cak i prirodnih sila, tvrde to nie jdizajn, znaci imaju klaustrofobiju od rijeci dizajn, koga ti braniš ovdije milosavljeviću? ti pojma nemaš o kakvom ja primjeru pričam imaš predrasude Zato sto takav vernik ne postoji. Nego ti imas pogresne pretpostavke na sta misle kada kazu dizajn, dakle kada se kaze dizajn, misli se na inteligentni dizajn, a inteligentni dizajn je druga rec za kreacionizam. To sto si ih ti pogresno razumeo ( a nadji, procitaj, znam i na koga mislis) ne znaci da su oni mislili to sto si ti razumeo. Цитат gdje sam ja rekao da je bog diktirao riječi, ako sam rekao bog napisao to je bilo skraćeno i jasno rečeno, pametnoj osobi dovoljno a picajzli plodno tlo za svađu pa nije bog napisao, opet ti kazem, on je slao misticne vizije prorocima da prenesu coveku istinu o odnosu Boga, Coveka i PRirode. Moras covece jasno definisati o cemu pricas i sta pricas... ovako mozemo da lupetamo svako svoju pricu i jedan da bije o plocu drugi o klin. Ako je pametnoj osobi dovoljno da diskutuje bez prethodno dogovorenih stvari i premisa diskusije... onda ti je seljcka zadruga puna pametnih osoba a debatni klubovi.. malo pametnih imaju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 On 16. 3. 2014. at 22:58, Дејан Бићанић рече netačna je, geografski istorijiski kako god... kako mislis istorijski netačna, imaš li neki zgodan primjer? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 On 16. 3. 2014. at 23:04, kordun рече kako mislis istorijski netačna, imaš li neki zgodan primjer? Milojkov je o tome pisao takodje i velečasni ninković, malo pretraži po sajtu naći ćeš. Ukratko, bilija ne govori kako je čovek nastao, već zašto je nastao a stari zavet je pisan iz ugla tadašnjih jevreja, zato su Bogu pripisane raznorazne osobine koje on nema itd... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 On 16. 3. 2014. at 23:03, Милосављевић рече Zato sto takav vernik ne postoji. Nego ti imas pogresne pretpostavke na sta misle kada kazu dizajn, dakle kada se kaze dizajn, misli se na inteligentni dizajn, a inteligentni dizajn je druga rec za kreacionizam. To sto si ih ti pogresno razumeo ( a nadji, procitaj, znam i na koga mislis) ne znaci da su oni mislili to sto si ti razumeo. ako ti nađem, čime plaćaš, šta ulažeš kad si tako siguran, znači nas 5 je čovijeku objašnjavalo alo to je isto dizajn i to takav dizajn još daleko inteligentniji i teži nego da je bog direktno stvarao sve komad po komad, al ne vredi, ne možeš obijasniti , nije dizajn, pa nije dizajn, a vijernik u pitanju, kome je mozak napunjen sa antidizajnom, znaci kad cuje rijec dizajn upiša se u gaće momentalno i ti sad tu meni pričaš da to nema na ovom forumu a ja ucestovao u tome znam kao da je veceras bilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 On 16. 3. 2014. at 22:59, Megidon рече Образложи ми човекову задатост од стране Бога, човекову слободу,преступање заповести, човеков пад у грех и улазак смрти у људски род, затим домострој спасења кроз стари завет и на крају Христа као Новог Адама по чијем образу смо и саздани. Ево можеш и овај пасус који је један од многих: 2 Стога, као што је посредством једнога човека грех ушао у свет, а грехом смрт, тако је смрт прешла на све људе, јер су сви згрешили. 13 Греха је, наиме, било на свету и пре но што је дат закон, али се грех не урачунава кад нема закона. 14 Смрт је ипак царовала од Адама до Мојсија и над онима који нису згрешили сличним преступом као Адам, који је слика будућег Адама. 15 Али благодат није као преступ. Јер ако су преступом једнога многи умрли, много се обилније излила на многе благодат Божија и дар у благодати једнога човека, Исуса Христа. 16 И благодатни дар не бива као што се догодило кад је један згрешио. Суд је, наиме, потекао од једнога и тако је довео до осуде, а благодатни дар је изазван многим преступима, те доводи до оправдања. 17 Јер, ако се посредством једнога смрт зацарила - услед преступа једнога, много ће пре они, који примају изобиље благодати и дара праведности, царовати у животу посредством једнога, Исуса Христа. 18 Стога, дакле, као што је за један преступ дошла осуда на све људе, тако је и једним праведним делом дошло на све људе оправдање које живот доноси. 19 Јер као што су непослушношћу једнога човека многи постали грешни, тако ће и послушношћу једнога многи постати праведни. 20 Закон је уз то ушао да преступ буде још већи; где се пак грех умножи, онде се благодат преобилно изли, 21 да би, као што се грех зацарио у смрти, тако и благодат царовала праведношћу за вечни живот - посредством Исуса Христа, Господа нашега.(римљанима 5. глава) Da ti pricaju o biblijskoj hermeneutici pitaj pravoslavne teologe. ja zaista nemam sleng niti znanje da ti to lepo objasnim. Poz Цитат ako ti nađem, čime plaćaš, šta ulažeš kad si tako siguran, znači nas 5 je čovijeku objašnjavalo alo to je isto dizajn i to takav dizajn još daleko inteligentniji i teži nego da je bog direktno stvarao sve komad po komad, al ne vredi, ne možeš obijasniti , nije dizajn, pa nije dizajn, a vijernik u pitanju, kome je mozak napunjen sa antidizajnom, znaci kad cuje rijec dizajn upiša se u gaće momentalno i ti sad tu meni pričaš da to nema na ovom forumu a ja ucestovao u tome znam kao da je veceras bilo Siguran sam zato sto znam, da ga niste razumeli sta je hteo da vam kaze, isto ko sto mene gomilu puta ne razumete. I ja cu onda tebi da objasnim zasto ga nisi razumeo, i ti ces da krenes da kukas da ti advokatisem. DAkle ni ja ne verujem da je bog DIZAJNER, on nista ne DIZAJNIRA. On je stvorio, i to sve ide svojim tokom. Nista nije stvorio od jednom kao gotov proizvod, vec je stvorio prirodu koja se krece, nije stvorio mehanizam. NIkako nije dizajner u nasem smislu te reci, kao sto je dizajner nekih kola naprimer. Osim ako dizaajner tih kola ne pokrene jedan atom koji posle krene postpeno da stvara nov auto. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука