Deja Vu Написано Фебруар 26, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Ako je evolcuija tacna onda covek nije kriv za nastanak smrti i propadljivost tvorevine. Pa i nije kriv. Prvi greh je samo ontoloski promasaj odnosno izbor da se zivi u stanju bogodvojenog sveta koje je takvo od samog pocetka stvaranja i upravo ga ta karakteristika stvorenosti cini ovakvim - smrtnim. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 26, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Осим што је крив ако настави да живи начином богоодвојености. Дакле, свако од нас, у главу сваки, је крив ако настави да живи грехопадним-смртним начином (не)постојања. Da samo to kriv nije krivica u smislu da je prekrsio neka pravila propisana od Boga, pa ako je skrivio onda vecno goruca vatra sa demonima koji bodu vilama i okrecu te na raznju. To krivo je opet to drugacije (ne)postojanje koje spominjes, dakle nije ono pravo, istinsku postojanje nego neko moglo bi se reci cak i iluzorno. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Da samo to kriv nije krivica u smislu da je prekrsio neka pravila propisana od Boga, pa ako je skrivio onda vecno goruca vatra sa demonima koji bodu vilama i okrecu te na raznju Te vrste večne kazne u Bogu ne postoje. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Te vrste večne kazne u Bogu ne postoje. Како тумачиш Бога као Праведног Судију, ВСБ? (Уф, опет замало да напишем ВСИ) И ако би био вољан значило би ми да протумачиш један цитат (јер се батргам по питању следећег): "Свети Симеон Нови Богослов говори да се не рачуна оно што човек ради у вечни живот, већ шта је он, да ли је налик нашем Господу Исусу Христу, или се разликује од Њега и није Му сличан." Он говори, „У будућем животу Хришћанин неће бити испитиван, да ли је одбацио цео свет ради љубави Христове, или да ли је поделио богатство сиромасима, или постио или бдео, или се молио, или да ли је плакао и оплакивао своје грехе, или да ли је урадио било које добро у овом животу, али ће бити пажљиво испитан, да ли има било какву сличност са Христом, као син са својим оцем.“ (Огњена река, глава 15, Александар Каломирос) Верујем да је човек заправо оно што мисли, прича и ради, што се коси са цитатом или мог доживњаја овог цитата. Баш ме мучи овај део. А и Ацо је ономад рекао слично - да се спасава човек који је био добар без обзира на дела. Баш ме коље оваква поставка. Kaludjerovic Sreten and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Човек је крме које обожава да се каљужа, коме су, како рече један овде на форуму, ганглије у желуцу и препонама, а ја додајем и буђелару, и који се гордељивом завишћу гневи на друго крме или препушта унинују, ваљајући се тако чопоративно у сопственом блату бесмисла јер неће смисао. facenew22222222 Ау, бруталан топос унижења, један од бруталнијих који сам прочитала. Човек Жоја, Kaludjerovic Sreten and nana је реаговао/ла на ово 3 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Кад смоташ црвени тепих, кад рефлектори престану да шљаште а блицеви да севају, кад се спусти завеса и погасе светла, добијеш то. Све друго је Холивуд. Ово јесте један реални песимизам, али не може душа непрекидно да обитава у њему. Или он у њој, свеједно. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Covek je divno bice, ogromnih potencijala i mogucnosti i kao oblik zivota od neprocenjive je vrednosti zbog inteligencije koju poseduje a koja ga unikatno izdvaja od drugih oblika zivota koje znamo. Човек је крме које обожава да се каљужа, коме су, како рече један овде на форуму, ганглије у желуцу и препонама, а ја додајем и буђелару, и који се гордељивом завишћу гневи на друго крме или препушта унинују, ваљајући се тако чопоративно у сопственом блату бесмисла јер неће смисао. Обојица сте у праву. Човек у себи има и једно и друго. Циљ хришћанства (и не само хришћанства, наравно) је управо да "крме" преобрази у то дивно биће за које има потенцијал, а да ли ће ићи у једном или другом смеру, то зависи од свакога појединачно. Kaludjerovic Sreten, feeble, ИгорМ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 "Крме" "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Pa i nije kriv. Prvi greh je samo ontoloski promasaj odnosno izbor da se zivi u stanju bogodvojenog sveta koje je takvo od samog pocetka stvaranja i upravo ga ta karakteristika stvorenosti cini ovakvim - smrtnim. Jer budući da kroz čoveka bi smrt, kroz čoveka i vaskrsenje mrtvih. (1. Korinćanima 15:21) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Па да. Христос је тај савршени човек, личност пуног потенцијала, дивно биће. То је што би волео да наш брат атеиста види. Не мораш да будеш верник, али само да разумеш шта Христос у ствари представља. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Da samo to kriv nije krivica u smislu da je prekrsio neka pravila propisana od Boga, pa ako je skrivio onda vecno goruca vatra sa demonima koji bodu vilama i okrecu te na raznju. To krivo je opet to drugacije (ne)postojanje koje spominjes, dakle nije ono pravo, istinsku postojanje nego neko moglo bi se reci cak i iluzorno. A da ne proba sa drveta poznanja dobra i zla nije bilo pravilo propisano od Boga? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Крив је за све. Човек је крме које обожава да се каљужа, коме су, како рече један овде на форуму, ганглије у желуцу и препонама, а ја додајем и буђелару, и који се гордељивом завишћу гневи на друго крме или препушта унинују, ваљајући се тако чопоративно у сопственом блату бесмисла јер неће смисао. Tako je. Nije covek kriv ni za sta. Covek je divno bice, ogromnih potencijala i mogucnosti i kao oblik zivota od neprocenjive je vrednosti zbog inteligencije koju poseduje a koja ga unikatno izdvaja od drugih oblika zivota koje znamo. Sto se mene tice razlika izmedju religije i ateizma je najslikovitije prikazana u ova dva nasa posta... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Па да. Христос је тај савршени човек, личност пуног потенцијала, дивно биће. То је што би волео да наш брат атеиста види. Не мораш да будеш верник, али само да разумеш шта Христос у ствари представља. Zasto bih se trudio kad ni hriscani sami pojma nemaju? Млађони је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Mozemo da zakljucimo da relgija ubija coveka... humanizam ga slavi... a ja nikad nisam voleo ubice. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Zasto bih se trudio kad ni hriscani sami pojma nemaju? Па да можеш боље да их критикујеш... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука