Ненад Р. Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Наведи ми само један пример да се нешто пренесило усмено , а да се није изгубило у кратком временском периоду . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Pa bilo ih je 10 Lucifer i jos dvojica su pali. Имена те двојице, помињу се као? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Наведи ми само један пример да се нешто пренесило усмено , а да се није изгубило у кратком временском периоду . Комплет песама које је записао Вук Караџоћ су се преносиле вековима усмено са колена на колено. Нпр. У мом селу постоји гомила обичаја и прича које се преносе са колено на колено дуго времена. Например, моја породична историја и по мајци и по оцу, имам приче још из доба турака, пре ко зна колико векова такозвана - орална традиција. У историји иначе врло важан извор података. Више о оралној традицији можеш прочитати овде, имаш прегршт примера: http://en.wikipedia.org/wiki/Oral_tradition Имена те двојице? Путин и Обама ) Тања1 је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Имена те двојице, помињу се као? У библији се помиње Азазел,а ко би мого бити још један незнам Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 VICARIVS FILII DEI Да ставио сам два л уместо два и Хвала што си уочио U latinskom IV predstavlja 4 a ne 6 (1+5)... pa ti ne valja računica... taj deo si propustio da prokomentarišeš. Inače, guglah malo i vidim da ta rečenica ne stoji uopšte na papskoj kruni... nego, inače mi nije jasno povezivanje... čak i da se sabiranjem (rimskih) cifara u nekoj rečenici dobija 666 šta to uopšte znači? Da je takva rečenica satanistička? Znači: "Uvek je divna božja ljubav" je satanistička rečenica? Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 То што се преноси исменим путем склоно је забораву и сигурно би се изгубило . Писани документи су ту да се ништа не заборави . Да би дискутоали мораш да поштујеш мој став... а не да га уобличиш како теби одговара, Па зар ти то не радиш и са светим писмом који је камен темељац наше вере ? Ја поштујем тебе , али имам право да оспоравам оне изобличавају темеље насе вере на начин који њима одговара. Натан and Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 То што се преноси исменим путем склоно је забораву и сигурно би се изгубило . Писани документи су ту да се ништа не заборави . Писани документи су свакако поузданији извор од оралне традиције, али да се ствари заборављају без писаног - није тачно. Па зар ти то не радиш и са светим писмом који је камен темељац наше вере ? Ајде ми прво да разјаснимо једну ствар. Свето писмо није камен темелјац наше вере. Свето писмо је врло важно у нашој вери али није камен темељац. Темељ наше вере су Христос, Црква и Саборност. Другим речима Христос и верници. Када то разјаснимо може да кренемо даље. Ако ти је до дискусије. А ако ти је до тога да ме убедиш да је свето писмо апсолутно тачно и непогрешиво.... то тешко да ћеш моћи пошто грешке у светом писмо постоје. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 У библији се помиње Азазел,а ко би мого бити још један незнам Хвала, пронашла сам, Трећа Мојсијева, поглавље 16 у вези ритуала стих 8 (Стари завет). Али где у Библији пише да је Азазел пали анђео? Пише у апокрифима, а апокрифи су неканонске књиге. @Trifke, чекам одговор. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 А дали би ми знали за нашег Господа Исуса Христа да није Јеванђелиста који су написали своја еванђеља у светом писму ? Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Хвала, пронашла сам, Трећа Мојсијева, поглавље 16 у вези ритуала стих 8. Али где у Библији пише да је пали анђео? Не пише,само се помиње,о њему незнамо ништа. Осим из хебрејске митологије да је Азазел био сотонин слуга,демон који је могао опседати људско и животињско тело. Сад ово сам само поменуо као могућност да је био један од њих. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Нека открића до којих је дошао овај математичар : Број речи у речнику је дељив са 7 Број речи које почињу са самогласником је дељив са 7 Број речи које почињу са сугласником је дељив са 7 Број слова у речнику је дељив са 7 Од ових слова и они који су сугласници и оних који су самогласници дељиви су са 7 Број речи које се јављају само 1 је дељив са 7 Број речи које су именице је дељив са 7 ; Број речи које нису именице је дељив са 7 Број властитих имена је дељив са 7 ; Број мушких имена је дељив са 7 ; Број женских имена је дељив са 7 Број речи које почињу сваким словом алфабета је дељив са 7 А Данилове седмице, па седам дана стварања, па седам жижака на јеврејској менори(свећњаку), па седам ђакона, па седам архангела, па седам малоазијски цркава у откривењу, па седам светих тајни, па седам смртних грехова, па седам посведневних служби у нашој цркви, па господ каже да опраштамо седам пута седамдест седам, опросна година је била у старом завету свака седма и ко зна шта још има. Искрено о овоме нисам никада размишљао, често се помиње овај број. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 А дали би ми знали за нашег Господа Исуса Христа да није Јеванђелиста који су написали своја еванђеља у светом писму ? Вероватно, оралним предањем. Као што су сазнали твоји претци који нису умели да читају. Библије су првих 18 векова имали углавном манастири, можда и краљеви, племићи. Обичан народ нити је имао библије нити је умео да их чита. Тако на питање "да ли би ми знали за нашег господа" одговор ти је - Да, знали би смо, све док је људи и цркве. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 А Данилове седмице, па седам дана стварања, па седам жижака на јеврејској менори(свећњаку), па седам ђакона, па седам архангела, па седам малоазијски цркава у откривењу, па седам светих тајни, па седам смртних грехова, па седам посведневних служби у нашој цркви, па господ каже да опраштамо седам пута седамдест седам, опросна година је била у старом завету свака седма и ко зна шта још има. Искрено о овоме нисам никада размишљао, често се помиње овај број. Eto prilike da malo razmisljas! :.mislise. Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Eto prilike da malo razmisljas! :.mislise. Па да утрипујем нешто! То је више ствар откровења него размишљања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 U latinskom IV predstavlja 4 a ne 6 (1+5)... pa ti ne valja računica... taj deo si propustio da prokomentarišeš. Inače, guglah malo i vidim da ta rečenica ne stoji uopšte na papskoj kruni... nego, inače mi nije jasno povezivanje... čak i da se sabiranjem (rimskih) cifara u nekoj rečenici dobija 666 šta to uopšte znači? Da je takva rečenica satanistička? Znači: "Uvek je divna božja ljubav" je satanistička rečenica? Рече мало пре како признаје да греши.. не виидм нешто да признаје..... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука