Jump to content

Тачност Библије?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Наведи ми само један пример да се нешто пренесило усмено , а да се није изгубило у кратком временском периоду .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Наведи ми само један пример да се нешто пренесило усмено , а да се није изгубило у кратком временском периоду .

Комплет песама  које је записао Вук Караџоћ су се преносиле вековима усмено са колена на колено. Нпр.

У мом селу постоји гомила обичаја и прича које се преносе са колено на колено дуго времена. Например, моја породична историја и по мајци и по оцу, имам приче још из доба турака, пре ко зна колико векова такозвана - орална традиција. У историји иначе врло важан извор података.

Више о оралној традицији можеш прочитати овде, имаш прегршт примера:

http://en.wikipedia.org/wiki/Oral_tradition

Имена те двојице?

Путин и Обама :)):))

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Имена те двојице, помињу се као?

У библији се помиње Азазел,а ко би мого бити још један незнам

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

VICARIVS FILII DEI

Да ставио сам два л уместо два и

Хвала што си уочио

U latinskom IV predstavlja 4 a ne 6 (1+5)... pa ti ne valja računica... taj deo si propustio da prokomentarišeš. :)

Inače, guglah malo i vidim da ta rečenica ne stoji uopšte na papskoj kruni... nego, inače mi nije jasno povezivanje... čak i da se sabiranjem (rimskih) cifara u nekoj rečenici dobija 666 šta to uopšte znači? Da je takva rečenica satanistička?

Znači: "Uvek je divna božja ljubav" je satanistička rečenica?  :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

То што се преноси исменим путем склоно је забораву и сигурно би се изгубило . Писани документи су ту да се ништа не заборави .

Да би дискутоали мораш да поштујеш мој став... а не да га уобличиш како теби одговара,

Па зар ти то не радиш и са светим писмом који је камен темељац наше вере ? 

Ја поштујем тебе  , али имам право да оспоравам оне изобличавају темеље насе вере на начин који њима одговара.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Подели на овим сајтовима

То што се преноси исменим путем склоно је забораву и сигурно би се изгубило . Писани документи су ту да се ништа не заборави .

Писани документи су свакако поузданији извор од оралне традиције, али да се ствари заборављају без писаног - није тачно.

Па зар ти то не радиш и са светим писмом који је камен темељац наше вере ? 

Ајде ми прво да разјаснимо једну ствар. Свето писмо није камен темелјац наше вере. Свето писмо је врло важно у нашој вери али није камен темељац. Темељ наше вере су Христос, Црква и Саборност. Другим речима Христос и верници.

Када то разјаснимо може да кренемо даље. Ако ти је до дискусије. А ако ти је до тога да ме убедиш да је свето писмо апсолутно тачно и непогрешиво.... то тешко да ћеш моћи пошто грешке у светом писмо постоје.

Подели на овим сајтовима

У библији се помиње Азазел,а ко би мого бити још један незнам

Хвала, пронашла сам, Трећа Мојсијева, поглавље 16 у вези ритуала стих 8 (Стари завет). Али где у Библији пише да је Азазел пали анђео? Пише у апокрифима, а апокрифи су неканонске књиге.

@Trifke, чекам одговор.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

А дали би ми знали за нашег Господа Исуса Христа да није Јеванђелиста који су написали своја еванђеља у светом писму ?

Подели на овим сајтовима

Хвала, пронашла сам, Трећа Мојсијева, поглавље 16 у вези ритуала стих 8. Али где у Библији пише да је пали анђео?

Не пише,само се помиње,о њему незнамо ништа.

Осим из хебрејске митологије да је Азазел био сотонин слуга,демон који је могао опседати људско и животињско тело.

Сад ово сам само поменуо као могућност да је био један од њих.

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

Нека открића до којих је дошао овај математичар : Број речи у речнику је дељив са 7 Број речи које почињу са самогласником је дељив са 7 Број речи које почињу са сугласником је дељив са 7 Број слова у речнику је дељив са 7 Од ових слова и они који су сугласници и оних који су самогласници дељиви су са 7 Број речи које се јављају само 1 је дељив са 7 Број речи које су именице је дељив са 7 ; Број речи које нису именице је дељив са 7 Број властитих имена је дељив са 7 ; Број мушких имена је дељив са 7 ; Број женских имена је дељив са 7 Број речи које почињу сваким словом алфабета је дељив са 7

А Данилове седмице, па седам дана стварања, па седам жижака на јеврејској менори(свећњаку), па седам ђакона, па седам архангела, па седам малоазијски цркава у откривењу, па седам светих тајни, па седам смртних грехова, па седам посведневних служби у нашој цркви, па господ каже да опраштамо седам пута седамдест седам, опросна година је била у старом завету свака седма и ко зна шта још има.

Искрено о овоме нисам никада размишљао, често се помиње овај број.

Подели на овим сајтовима

А дали би ми знали за нашег Господа Исуса Христа да није Јеванђелиста који су написали своја еванђеља у светом писму ?

Вероватно, оралним предањем. Као што су сазнали твоји претци који нису умели да читају. Библије су првих 18 векова имали углавном манастири, можда и краљеви, племићи. Обичан народ нити је имао библије нити је умео да их чита.

Тако на питање "да ли би ми знали за нашег господа" одговор ти је - Да, знали би смо, све док је људи и цркве.

Подели на овим сајтовима

А Данилове седмице, па седам дана стварања, па седам жижака на јеврејској менори(свећњаку), па седам ђакона, па седам архангела, па седам малоазијски цркава у откривењу, па седам светих тајни, па седам смртних грехова, па седам посведневних служби у нашој цркви, па господ каже да опраштамо седам пута седамдест седам, опросна година је била у старом завету свака седма и ко зна шта још има.

Искрено о овоме нисам никада размишљао, често се помиње овај број.

Eto prilike da malo razmisljas! :.mislise. :)

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

U latinskom IV predstavlja 4 a ne 6 (1+5)... pa ti ne valja računica... taj deo si propustio da prokomentarišeš. :)

Inače, guglah malo i vidim da ta rečenica ne stoji uopšte na papskoj kruni... nego, inače mi nije jasno povezivanje... čak i da se sabiranjem (rimskih) cifara u nekoj rečenici dobija 666 šta to uopšte znači? Da je takva rečenica satanistička?

Znači: "Uvek je divna božja ljubav" je satanistička rečenica?  :D

Рече мало пре како признаје да греши.. не виидм нешто да признаје.....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...