Jump to content

Тачност Библије?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Поновљам још једном као пре неки дан

Друга Петрова 1:21

Јер пророчанство никада није било изречено људском вољом,него су људи говорили речи које су долазиле од Бога,како их је Свети Дух водио

Друга Тимотију 3:16

Све је писмо од Бога дано, и корисно за учење, за карање, за поправљање, за поучавање у правди

То је толико просто за разумети,да није било воље Божије не би било ни Библије.

Па ви видите колико сте побожни кад људском уму приписујете(поједини) дело.

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

У то време су сви народи тако размишљали. Господ је био на страни правде, када су се молили и служили му био је уз њих а када нису онда је бодрио друге народе против њих(вавилон, персија). На једном месту каже ,,Навуходоносор слуга мој,,

Значи писци Библије су и то све забележили а и све критике упућене од стране пророка јеврејском народу, они уствари нису били нимало поштеђени од стране Бога.

Jeste ali Jevreji su pobili silan svet i sve to pripisali Bogu.

Подели на овим сајтовима

Поновљам још једном као пре неки дан

Друга Петрова 1:21

Јер пророчанство никада није било изречено људском вољом,него су људи говорили речи које су долазиле од Бога,како их је Свети Дух водио

Друга Тимотију 3:16

Све је писмо од Бога дано, и корисно за учење, за карање, за поправљање, за поучавање у правди

То је толико просто за разумети,да није било воље Божије не би било ни Библије.

Па ви видите колико сте побожни кад људском уму приписујете(поједини) дело.

bate ti si taj koji ponosno tvrdi da Bibliju tumaci bukvano. Sta sad bezis  u filozofiju na prvi kamen spoticanja?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ja to i pricam sve vreme, sta je problem?

jesam li ja sa tobom imao problem oko toga, nisam, ali sa druge sttrane nikako ne znači da se poente mogu slobodno tumačiti, jer ja i ti u priči od  zrna soli možemo isfilozofirati kocku šećera, teologiaj nužno nije ni potrebna, svako ko pročita bibliju osjetiće sve i jednu poentu hrišćanstva jer se ponavljaju kroz sto i jedan primjer....sa druge strane niko ne može od ljudi da tvrdi da je bibliaj istorijski neispravna, e ne može, ja sam pitao kako se to može utvrditi niko od vas slova nije napisao da mi odgovori na to ali bitno da znate da nije ispravna e to je problem oko koga se ja interesujem i drugi problem je sto mi smeta uvijek vjecita svađa i iste metode za nju....a mogli bi svi mirno da pričamo bez podbadanja

Подели на овим сајтовима

jesam li ja sa tobom imao problem oko toga, nisam, ali sa druge sttrane nikako ne znači da se poente mogu slobodno tumačiti, jer ja i ti u priči od  zrna soli možemo isfilozofirati kocku šećera, teologiaj nužno nije ni potrebna, svako ko pročita bibliju osjetiće sve i jednu poentu hrišćanstva jer se ponavljaju kroz sto i jedan primjer....sa druge strane niko ne može od ljudi da tvrdi da je bibliaj istorijski neispravna, e ne može, ja sam pitao kako se to može utvrditi niko od vas slova nije napisao da mi odgovori na to ali bitno da znate da nije ispravna e to je problem oko koga se ja interesujem i drugi problem je sto mi smeta uvijek vjecita svađa i iste metode za nju....a mogli bi svi mirno da pričamo bez podbadanja

Ti ocigledno ne citas sta se pise. Ja nigde nisam rekao da se moze slobodno tumaciti, crkva  dogmom odredjuje kako se tumaci, a tamo gde crkva dogmom ne odredi tumacenje to se moze slobodno tumaciti, kako se i tumaci od raznih teologa.

Poenta je da je Srdjan uzeo tumacenje jedne grupe teologa, koje naziva konzervativnim i fura ga.

A ti se mesas i ubacas, ni ne pratis o cemu se prica. Kao i orion, a posle - ja provociram. Ne provociram ja nju uopste, ali sam njen post protumacio u kontekstu teme.

Ako ne ispratite o cemu se prica, nemojte se ubacivati. Mozete, ali nece biti plodonosno.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Nisi na ovaj

Лука у 24:13-31 описује нешто што се дешава после Магдалениног јављања апостолима о Исусу,и не потврђује да су они први који га виде,знамо из других јеванђеља шта је било кад су мироноснице дошле до гроба.

Коринћане  сам ти већ написао,не пише да га је Кифа видео ПРВИ,малопре сам погрешио па сам ставио Петар,већ пише да се јавио њему па апостолима.Одговара времену између Магдалениног јављана апостолима и Христовог јављања апостолима.

Матеја помиње две Марије:да уз Магдалену је била и Марија Јаковљева.

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

bate ti si taj koji ponosno tvrdi da Bibliju tumaci bukvano. Sta sad bezis  u filozofiju na prvi kamen spoticanja?

Не разумем уопште шта покушаваш да кажеш???

Подели на овим сајтовима

Не разумем уопште шта покушаваш да кажеш???

pousavam da kazem da ne umes da objasnis nelogicnosti u Bibliji pa to sakrivas kroz neku filozofiju.

Zasto u bibliji pise da je slepi mis ptica?

Zasto pise da je kit riba?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ti ocigledno ne citas sta se pise. Ja nigde nisam rekao da se moze slobodno tumaciti, crkva  dogmom odredjuje kako se tumaci, a tamo gde crkva dogmom ne odredi tumacenje to se moze slobodno tumaciti, kako se i tumaci od raznih teologa.

Poenta je da je Srdjan uzeo tumacenje jedne grupe teologa, koje naziva konzervativnim i fura ga.

A ti se mesas i ubacas, ni ne pratis o cemu se prica. Kao i orion, a posle - ja provociram. Ne provociram ja nju uopste, ali sam njen post protumacio u kontekstu teme.

Ako ne ispratite o cemu se prica, nemojte se ubacivati. Mozete, ali nece biti plodonosno.

nisi u pravu ja sam u ovoj temi od njenog starta i pročitao sam  80% komentara minimum, nego ti svaku moju riječ doživiš kao moju optužbu prema tebi. nisma ja rekao da si ti  tvrdio da se može slobodno tumačiti te poente, ja sam to rekao onako uopšteno nisam mislio na nikoga, ali sam imao potrebu da kažem, da ne bi neko pomislio nešto van onoga što sam ja želio reći...

a ovoga što se tiče  što si dirao moju zzemljakinju, ti si gotov, spasa ti nema , čim kupim snajper

Подели на овим сајтовима

crkva  dogmom odredjuje kako se tumaci,

Јеси ли прочао догматику православне цркве?

Интересује ме.

Подели на овим сајтовима

ateisti su čak prebrojali kooliko je Bog pobio ljudi u straom zavetu, ima tema ovde na sajtu ;)

ma znam to brate, nisam mislio na to, nego kako to da se došlo do toga da se to pripisuje jevrejima, ajde da je rekao claud to on je ateista, ali otkud ti brate to da kažeš              

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...