БРЂАНИН Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Свашта. Па испаде да левит и свештеник у Јеванђеској причи, да су помогли оном јадном човјеку упалом међу разбојнике, не би били човјекољубиви него националисти.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Mudro zboriš. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Мир! ovo sam čuo negde pre godinu dana jako lepa pesma samo se preteruje malo sa nacionalnim zanosom, ali super je pesma. Натан је реаговао/ла на ово 1 NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Свашта. Па испаде да левит и свештеник у Јеванђеској причи, да су помогли оном јадном човјеку упалом међу разбојнике, не би били човјекољубиви него националисти.. ne razumijem kakve to veze ima sa patriotizmom, patriotizam je kad voliš ispravne vrednosti i specifičnosti svog kolektiva, imaš porodicu, pa familiju, pa imaš svoj zavičaj i evo ljudsko drustvo je evoluiralo sve do republika i kada ja odem u indoneziju i sretnem nekog iz valjeva pa ja za njega kažem on je MOJ to ti je taj patriotski osjećaj , onaj ko kaže da to nije plemenito i da nije hrišćanski taj je bolestan sa glavom ,ja drugačije objašnjenje nemam... sve bi to bilo mnogo manje bitno da je ovaj svijet pravednije i poštenije mijesto, međutim svaka generacija kod nas je u nekim ratovima za opstanak i onda to poprima još veću dimenziju nego da toga nema, kakve sad veze ima ta priča sa razbojnicima daj mi objasni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 ovo sam čuo negde pre godinu dana jako lepa pesma samo se preteruje malo sa nacionalnim zanosom, ali super je pesma. jeste malo je naivan tekst ali pjesma je lijepa Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 možda vi i nemate svijest da je nacija porodica u velikom, dok mislite da to veze nema sa hrišćanstvom , a srž srpskog patriotizma i jeste pravoslavlje i naš nacionalni identitet je za razliku od mnogih nacija vezan baš za nasu crkvu, stvarno ne razumijem onoga ko to dvoje razdvaja Грешиш .. иако си добронамеран ... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 možda vi i nemate svijest da je nacija porodica u velikom, dok mislite da to veze nema sa hrišćanstvom , a srž srpskog patriotizma i jeste pravoslavlje i naš nacionalni identitet je za razliku od mnogih nacija vezan baš za nasu crkvu, stvarno ne razumijem onoga ko to dvoje razdvaja Pa delimično si u pravu , ali ipak je opasno poistovećivati naciju i veru kada smo mi Srbi u pitanju, jer idemo iz krajnosti u krajnost i skrećemo u nacionalizam, pa sad opet ni nacionalizam ako je zdrav nije loš, medjutim nas uhvati nevidjen nacionalni zanos i ludilo i onda strada ona druga strana , svi postaju izdajnici i strani plaćenici koje treba eliminisati, zapravo počne sveopšti rat na nacionalnom nivou i to do istrebljenja. Treba nam zdrav nacionalizam , a ne paranacionalizam, ili parapatriotizam kakav danas imamo koji se svodi na ksenofobiju uz obaveznu mržnju posebno prema Americi , Nemačkoj i sl. "zemljama koje su večno žedne srpske krvi " NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Zamislite Srbiju čija vlast ima blagoslov svetih Simeona i Save i drugih ustrojitelja naroda. Možda Dveri nemaju tako nešto, ali je njihovo lutanje najmanje pogubno od ostalih. Nama verovatno treba nova politika, nova organizacija u tom smislu. Zašto ne bismo mogli sami da uspostavimo tako nešto. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Svet je ovaj tiran tiraninu Svaka vlast u Srbiji ima podršku sa neba. NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Pa delimično si u pravu , ali ipak je opasno poistovećivati naciju i veru kada smo mi Srbi u pitanju, jer idemo iz krajnosti u krajnost i skrećemo u nacionalizam, pa sad opet ni nacionalizam ako je zdrav nije loš, medjutim nas uhvati nevidjen nacionalni zanos i ludilo i onda strada ona druga strana , svi postaju izdajnici i strani plaćenici koje treba eliminisati, zapravo počne sveopšti rat na nacionalnom nivou i to do istrebljenja. Treba nam zdrav nacionalizam , a ne paranacionalizam, ili parapatriotizam kakav danas imamo koji se svodi na ksenofobiju uz obaveznu mržnju posebno prema Americi , Nemačkoj i sl. "zemljama večnim žedne srpske krvi " brate izvor nase nacije je nasa crkva, tj svetosavlje ,to nam je korijen nase nacije prije toga smo bili nekakvi rašani, humljani,zetljani i slično, bila je u dalmaciji i paganonija kako li su je grci zvali zaboravio sam, svetosavlje nas je sve ujedinilo za svagda, to sam samo zelio reci i onda pravi srpski nacionalizam ne moze ici mimo svetog save... ovo ostalo sto si navodio je šovinizam, a ovaj citat od šešlja zemlje žedne srpske krvi, pa eto nam hrvata najrađe bi nas pojeli da mogu, al ne mogu znači to je gadno rečeno ali nije baš bez pokrića Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БРЂАНИН Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 ne razumijem kakve to veze ima sa patriotizmom, patriotizam je kad voliš ispravne vrednosti i specifičnosti svog kolektiva, imaš porodicu, pa familiju, pa imaš svoj zavičaj i evo ljudsko drustvo je evoluiralo sve do republika i kada ja odem u indoneziju i sretnem nekog iz valjeva pa ja za njega kažem on je MOJ to ti je taj patriotski osjećaj , onaj ko kaže da to nije plemenito i da nije hrišćanski taj je bolestan sa glavom ,ja drugačije objašnjenje nemam... sve bi to bilo mnogo manje bitno da je ovaj svijet pravednije i poštenije mijesto, međutim svaka generacija kod nas je u nekim ratovima za opstanak i onda to poprima još veću dimenziju nego da toga nema, kakve sad veze ima ta priča sa razbojnicima daj mi objasni Ма ја то нешто одговарао чини ми се Зосими. Иначе потпуно се слажемо у погледима. Моја грешка, испало је као да одговарам/реплицирам Теби kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Kad su stvari oko hrvata u pitanju naravno da smo tu malo više emotivni i to sa razlogom ! Ali opet znam lično mnogo veoma dobrih ljudi i kod njih i ne smemo politiku njihove države stavljati u ravan sa običnim narodom, to je većinom sirotinja raja kao i na celom Balkanu. Kao i kod nas, jaki na rečima u kafani itd. slabi na delima. Što se tiče svetosavlja, mislim da se u Srbiji ono ne razume na pravi način, nije se Sveti Sava borio za Svetosavlje već Pravoslavno Hrišćanstvo. Pojedini političari u Srbiji su od toga napravili pojam- koji je Srbiju izolovao i u verskom smislu, od svih Pravoslavaca samo Srbija ide "svojim putem" tj. do skora se SPC samoizolovala. Sada su stvari drugačije, sve vladike skoro okrenute su obnovi crkve a glas radikalnih vladika, poput ..ajde da ne pominjem imena...se ne čuje više tako snažno kao nekada. SPC je postala Jelinska crkva, bliža grčkom pravoslavlju. NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Коначно истина о Дверима ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Malo podseća na kukasti krst, odkud sad to... NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Što se tiče svetosavlja, mislim da se u Srbiji ono ne razume na pravi način, nije se Sveti Sava borio za Svetosavlje već Pravoslavno Hrišćanstvo. Pojedini političari u Srbiji su od toga napravili pojam- koji je Srbiju izolovao i u verskom smislu, od svih Pravoslavaca samo Srbija ide "svojim putem" tj. do skora se SPC samoizolovala. Sada su stvari drugačije, sve vladike skoro okrenute su obnovi crkve a glas radikalnih vladika, poput ..ajde da ne pominjem imena...se ne čuje više tako snažno kao nekada. SPC je postala Jelinska crkva, bliža grčkom pravoslavlju. Ti ustvari imaš oko 18 god. Zar ne? Pravoslavlje je samo jedno i ne pripada grcima - pripada svima. Baš zbog toga što se radi o Pravoslavlju, Srbi imaju veliku ulogu i odgovornost. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука