Avocado Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Мислио сам не споримо ми овде у дискусији. Напротив, наглашавамо да треба одвојити манијакално премлаћивање и повређивање детета од онога што је умерена и разумна физичка казна. Naravno da treba odvojiti... samo nije ni sve što je zabranjeno podjednako kažnjivo... nego, što porediš samo te dve krajnosti? Šta ćemo sa onim koji zvizne šamar detetu bar jednom nedeljno? Budući da to nije "manijakalno premlaćivanje" jel to u redu? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Ako postoji opasnost da ce samo jedan maloumnik da unese plasticni eksploziv u avion u boci od sampona onda nikom ne sme biti dozvoljeno da nosi sampon u avion. Ako postoji opasnost da ce jedan maloumnik da iskoristi to sto je "fizicko kaznjavanje dece dozvoljeno (ali umereno)" onda nikom ne treba da bude dozvoljeno ikakvo fizicko kaznjavanje dece. Добро мене занима а како ће држава да зна кад ја бијем дете? Камере у кућу и шпијунирање? Ајд они у становима што су, па се чује када мали/мала кмези, али шта са онима по селима? И чак ти по становима што су, како они знају да ја бијем дете? Ако га лупим по гузици и он зацмиздри, како ће он знати да сам га баш по гузици ударио а да он то можда тако не плаче? И уосталом, то значи да сваки пут када чујемо како дете плаче зовемо полицију и социјалне раднике да испитају јел дете можда трпи насиље или можда плаче зато што мама и тата неће да му купе играчку? На шта ће то да личи, на тоталитарни систем где ће сваког дана полиција код неког да улази у стан? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Добро мене занима а како ће држава да зна кад ја бијем дете? Камере у кућу и шпијунирање? Ајд они у становима што су, па се чује када мали/мала кмези, али шта са онима по селима? И чак ти по становима што су, како они знају да ја бијем дете? Ако га лупим по гузици и он зацмиздри, како ће он знати да сам га баш по гузици ударио а да он то можда тако не плаче? И уосталом, то значи да сваки пут када чујемо како дете плаче зовемо полицију и социјалне раднике да испитају јел дете можда трпи насиље или можда плаче зато што мама и тата неће да му купе играчку? На шта ће то да личи, на тоталитарни систем где ће сваког дана полиција код неког да улази у стан? Mislim da tu zabranu kaznjavanja ne treba tolko bukvalno da shvatas... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Onda će da dođe socijalni radnik, da razgovara sa tvojim detetom i sa tobom... i kad skonta da ne zlostavljaš dete, već si ga jednom-dva puta udario, reći će ti da ga više ne udaraš i gotovo... И мислиш да је то ОК? То да ти државни службеници вршљају по породици и уплићу се у породичну интиму, чак и онда када не постоји никакво насиље (не прихватам да је разумна физичка казна насиље и злостављање детета)? Зар то неће бити стресно и непријатно за саму породицу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Mislim da tu zabranu kaznjavanja ne treba tolko bukvalno da shvatas... Него како? Код куће могу да га бијем, само на улици не смем? Добро то у реду, ружно је видети како мама/тата бију дете на улици. Али шта ако га злоставља код куће? Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Ako postoji opasnost da ce samo jedan maloumnik da unese plasticni eksploziv u avion u boci od sampona onda nikom ne sme biti dozvoljeno da nosi sampon u avion. Ako postoji opasnost da ce jedan maloumnik da iskoristi to sto je "fizicko kaznjavanje dece dozvoljeno (ali umereno)" onda nikom ne treba da bude dozvoljeno ikakvo fizicko kaznjavanje dece. Више пута си доказао да је твоја логика проблематична. Milan Nikolic and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Добро мене занима а како ће држава да зна кад ја бијем дете? Камере у кућу и шпијунирање? Pa, recimo, kao što sada one koji šamaraju dete svaki dan provlače i niko ih ne prijavljuje a nadrljaju samo oni koji detetu polome kosti, tako ćete sutra vi umereni da se provlačite i niko vas neće prijavljivati a nadrljaće oni koji šamaraju i oni koji lome kosti... Ајд они у становима што су, па се чује када мали/мала кмези, али шта са онима по селима? И чак ти по становима што су, како они знају да ја бијем дете? Ако га лупим по гузици и он зацмиздри, како ће он знати да сам га баш по гузици ударио а да он то можда тако не плаче? И уосталом, то значи да сваки пут када чујемо како дете плаче зовемо полицију и социјалне раднике да испитају јел дете можда трпи насиље или можда плаче зато што мама и тата неће да му купе играчку? На шта ће то да личи, на тоталитарни систем где ће сваког дана полиција код неког да улази у стан? Nije baš tema za takvu relativizaciju... nije baš da te stvari toliko ne mogu da se primete i razlikuju... kao ti ne znaš da li komšija lema dete svaki dan ili je dete cmizdravo... nego ljudi baš vole da zatvore oči i uši kad im to odgovara... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 tako ćete sutra vi umereni da se provlačite i niko vas neće prijavljivati Ствар је у томе што ће неко наше поступке ставити ван закона, учиниће нас криминалцима који се, за утеху, провлаче. Мислим, мене неће лично. Мени су ћерке већ дивиљно одрасле да никакве батине апсолутно не долазе у обзир. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 И мислиш да је то ОК? То да ти државни службеници вршљају по породици и уплићу се у породичну интиму, чак и онда када не постоји никакво насиље (не прихватам да је разумна физичка казна насиље и злостављање детета)? Зар то неће бити стресно и непријатно за саму породицу? Baš zanimljivo kako socijalnog radnika koji se školovao baš da zna kako da postupa u takvim situacijama nazivaš "državnim službenikom" i razgovor sa detetom nazivaš "vršljanje po porodici i uplitanje u porodičnu intimu"... valjda da bi to dobilo neku veću težinu nego što ima. Može to da bude neprijatno... samo, ne vidim neku naročitu razliku u odnosu na sadašnje stanje... socijalna služba može i sada da proverava da li zlostavljaš dete... i sada neko može lažno da te prijavi... a ne predlažeš valjda da se socijalnoj službi onemogući da provere da li zlostavljaš dete? ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Ствар је у томе што ће неко наше поступке ставити ван закона, учиниће нас криминалцима који се, за утеху, провлаче. Kao što već rekoh, nije sve što je zabranjeno isto i podjednako kažnjivo. Staviće vas van zakona i učiniti kriminalcima jednako kao one koji bacaju opuške po ulici (i to je zabranjeno ako nisi znao). Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Baš zanimljivo kako socijalnog radnika koji se školovao baš da zna kako da postupa u takvim situacijama nazivaš "državnim službenikom" i razgovor sa detetom nazivaš "vršljanje po porodici i uplitanje u porodičnu intimu"... valjda da bi to dobilo neku veću težinu nego što ima. Па и полицајац је завршио школу за посао који ради, али их је некако непријатно видети на вратима. Može to da bude neprijatno... samo, ne vidim neku naročitu razliku u odnosu na sadašnje stanje... socijalna služba može i sada da proverava da li zlostavljaš dete... i sada neko može lažno da te prijavi... a ne predlažeš valjda da se socijalnoj službi onemogući da provere da li zlostavljaš dete? Подржавам, наравно. Али, подржавам и да ми се плати накнада због узнемиравања, уколико се установи да су оптужбе неосноване. Знаш, државу у принципу не волим да гледам очима, осим кад морам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 "batine kao lekcija ljubavi" Ja nikad batine nisam dozivljavao kao lekciju ljubavi. Uvek sam to dozivljavao kao kaznu. Kazne sam zaradjivao, ali ih nisam povezivao sa ljubavlju nego sa prestupima, nedisciplinom, pravljenjem gluposti, itd. Mazenje sam povezivao sa ljubavlju, mazenje nisam zaradjivao, ono je bilo nekakva podrazumevana spontanost. I sad volim mazenje, iako sam muskarac maljavog lica (eto, izasao sam iz ormara). GeniusAtWork, nana and LISA је реаговао/ла на ово 3 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Знаш, државу у принципу не волим да гледам очима, осим кад морам. Цоа, либертаријанче стари... Милан Ракић, Avocado, Плутон and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 И мислиш да је то ОК? То да ти државни службеници вршљају по породици и уплићу се у породичну интиму, чак и онда када не постоји никакво насиље (не прихватам да је разумна физичка казна насиље и злостављање детета)? Зар то неће бити стресно и непријатно за саму породицу? Свакако да је у реду да државни службеници надзиру вршење родитељског права, јер има много ситуација када родитељи или злоупотребљавају своје право или неће/ не знају да га врше. Ево шта по садашњем закону центар за социјални рад има право у односу на родитеље: http://upravusi.rs/socijalna-zastita/centar-za-socijalni-rad-socijalna-zastita/nadzor-nad-roditeljima-i-zastita-dece/ Дакле центар може да интервенише у породичне односе и када се не ради о насиљу, и сасвим је у реду да то ради. Вероватно овде има и претераних и непотребних овлашћења за Центар, али има и врло корисних и добрих овлашћења. У сваком случају, ако је питање начелно - да ли држава треба/мора да контролише (у одређеним сегментима) како родитељи врше своје родитељско право, по мени је одговор да треба. Међутим, чињеница је да држава тежи да има све већу и већу контролу над породицом и да родитеље све више ограничи у њиховим природним правима у погледу васпитавања деце. То је очигледно, и то је лоше. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Више пута си доказао да је твоја логика проблематична. Pa ja, ko velim, tako ces valjda bolje da me razumes... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука