obi-wan Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Mada licno mislim da roditelji mnogo vise fizicki kaznjavaju svoju decu nego sto bi trebalo.... bar iz onoga sto sam ja video na kozi mene i mojih drugara u detinjstvu. Ne znam za tvoje drugare, al` ti sigurno nisi dovoljno biven dok je trebalo... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Никад у животу нисам "физички казнио" своје дете. Деци треба посветити довољно пажње, нажалост многи родитељи не желе да губе време и разговарају са децом већ их третирају као "кућне љубимце" које треба "дресирати" да слушају наређења. Па зато и направе такве обрасце понашања. Извин`те на директности, таки сам зато што ме нису тукли кад је требало... Млађони and Vesna Milovic је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Kad uzmes ljude koji se nalaze na ivici zakona i "morala", kad pogledas nasilnike, huligane i prestupnike uvidjas jedinstveni sablon.- svi su fizicki "vaspitno" zlostavljani u detinjstvu. KAd fizicki kaznjavas dete, ucis ga nacinom na koji se stvari resavaju ili dovode u red. Kad malo poraste i pozeli da iznese svoje misljenje nekom drugom klincu, koji metod ce da upotrebi? Onaj kojim je i sam vaspitavan ili ce da sedne da poprica sa njim? One price o deci koja postaju razmazena ako ih ne tuces su mi degutantne.... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Ja sam i sa najvecom paznjom, a ponekad - kad zaista zatreba - i fizicki vaspitavao i vaspitavam svoje dete, `fala Bogu. Osim toga, tako radi cca 100% mojih (veoma brojnih) prijatelja. U koju kategoriju mi spadamo? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Ja sam i sa najvecom paznjom, a ponekad - kad zaista zatreba - i fizicki vaspitavao i vaspitavam svoje dete, `fala Bogu. Osim toga, tako radi cca 100% mojih (veoma brojnih) prijatelja. U koju kategoriju mi spadamo? Postoji mnogo nacina da fizicki kaznis dete... od tebe zavisi u kojoj si kategoriji. Da li koristis lanac, letvu, kais, prut ili saku? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Postoji mnogo nacina da fizicki kaznis dete... od tebe zavisi u kojoj si kategoriji. Da li koristis lanac, letvu, kais, prut ili saku? Prva dva nemaju ni blage veze sa vaspitnim kaznjavanjem dece, sto znaci da spadaju u nasilje i nenormalnost. Drugim recima, samo ovo pitanje govori da ili stvarno ne kapiras razliku, ili nas handris# k`o i obicno... ... # - copyright by Milance "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Vecina ljudi pod fizickim kaznjavanjem podrazumeva batine. Kaznjavanje moze imati i neki drugi oblik,neke zabrane koje su vaspitnog karaktera ,a one moraju detetu da se objasne da bi dete postalo svesno svoje krivice ,ali ne preterivati i biti dosledan .Nisi dobro postupio zato i zato i sada si kaznjen tako i tako do tad i tad.I tacka. Kad sam ja bila dete,ja sam se cudila sto Ivana ne sme da ide tu i tu, tad i tad,za mene je to bili nepoznato i bilo mi je zao sto i ja nekada ne mogu da kazem nesto slicno. Mislim da je opasnije zanemarivati decu u smislu ne poklanjati im dovoljno paznje,biti nezainteresovan,odsutan neko ponekad vikati na dete ili ga udariti,ali samo malo . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Nekada su roditelji više fizički kažnjavali svoju decu (fizički kažnjavali, a ne zlostavljali!) dok su ih vaspitavali... pamtim i ja varjače varajca je ozbiljno fizicko zlostavljanje. Svojoj zeni nikad ne bih dao da udari dete varjacom.. i kad bi to uradila uzeo bih ja varjacu nju da izudaram da vidim jel joj prija... najobicnije nasilje... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Ne znam za tvoje drugare, al` ti sigurno nisi dovoljno biven dok je trebalo... biven sam ja biven kao konj... Samo kad sam napunio 14tu godinu, reko sam ocu - de si poso, sad i ja mogu da bijem? naravno nisam ga udario al isam pokazao da sam spreman da se branim i da ne dozvoljavam vise nikakvo nasilje. I sad mu kazem "vidis cale kad se lepo dogovorimo, sve moze, i sve me ubedis.. a kad oces nasiljem, ucenama i batinom - nista nisi postigo posle 15 godina pokusaja" batina skoro da nema efekta.... batina samo stvara razdor izmedju deteta i roditelja... i ostavlja oziljke koji posle moraju da se regulisu inace ode odnos u propast kao sto je kod mnogih ljudi otisao. p.s. lakse sam ranjen druze kaptane... Prva dva nemaju ni blage veze sa vaspitnim kaznjavanjem dece, sto znaci da spadaju u nasilje i nenormalnost. Drugim recima, samo ovo pitanje govori da ili stvarno ne kapiras razliku, ili nas handris# k`o i obicno... ... Daj meni da okrojim nekog sakom..... ili prutom.... da vidis koliko nije nasilje..... zuznem dzak od 70 kila leti ko blesav. sta li bi bilo da udarim neko dete od 20 kila.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Prva dva nemaju ni blage veze sa vaspitnim kaznjavanjem dece Opet tvoj stari problem... ne umes da odes dalje od sebe pa to ti je... Mislis da narod u Srbiji kompletno deli tvoje misljnjenje? Ako ne, da li si spreman da preuzmes na sebe takav rizik da dopustis fizicko kaznjavanje dece romanticno verujuci da su svi roditelji u Srbiji isti ko Obi? Млађони је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Opet tvoj stari problem... ne umes da odes dalje od sebe pa to ti je... Mislis da narod u Srbiji kompletno deli tvoje misljnjenje? Ako ne, da li si spreman da preuzmes na sebe takav rizik da dopustis fizicko kaznjavanje dece romanticno verujuci da su svi roditelji u Srbiji isti ko Obi? Mog ortaka je otac sutnuo u glavu kad je dosao da se zali sto ga je neki majmun prebio... cuska..... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Uscanac Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Opet tvoj stari problem... ne umes da odes dalje od sebe pa to ti je... Mislis da narod u Srbiji kompletno deli tvoje misljnjenje? Ako ne, da li si spreman da preuzmes na sebe takav rizik da dopustis fizicko kaznjavanje dece romanticno verujuci da su svi roditelji u Srbiji isti ko Obi? A u koju epohu spada tvoje verovanje da neko dete tuce lancem? Neka gotika? Mislim da narod u Srbiji kompletno deli misljenje da je normalno fizicko kaznjavanje dece u dobi dok ne moze da im se objasni recima zasto nesto ne moze i ne sme i da niko normalan ne bi tukao dete lancem ili nogom u glavu. E sad, zakoni se pisu za normalne, nenormalni ce uvek biti nenormalni bez obzira na bilo kakav zakon. I po ovakvom zakonu kakav je danas kaznjivo je tuci dete lancem, valjda to znas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
djordje.pesic Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Moje je misljenje da roditelj nekad mora pribeci fizickoj kazni. Ne moze se sve razgovorom resiti uvek. Takodje mislim da je bitno ne primenjivati fizicku kaznu u stanju besa jer onda moze da se pretera. Ako neko moze da vaspitava dete bez fizickih kazni i da ima uspeh u tome, svaka cast, ne kazem da je nemoguce. I mislim da drzava ne bi trebalo preterano da se mesa u porodicne odnose (ne racunam nenormalne situacije). Bolje je ponekad da dete dobije blaze batine od roditelja, nego kasnije da ga delju u policiji ili zatvoru, na bilo koje nacine Млађони, obi-wan, Vesna Milovic and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 P.s. Ja sam za to da roditelj ima pravo da tuce svoje dete,ali da ga ne tuce. Ljudi smo.Moramo da naucimo da razgovaramo sa decom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 http://youtu.be/uCehEQNNe7k Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука