Jump to content

Предавања епископа Атанасија Јевтића

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

• Одговори 2.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Да кад нема аргумената онда шљака и копи-пејст неке бајате поруке са ихтуса, нема фрке. А и фотка овог човека која као треба да "увреди" вл. Атанасија зато што личе, шта ли? Е мој Дражо, да знаш владику знао би да се он не у животу не би увредио од оваквог поређења (свашта, зашто би се ико увредио од поређења са очигледним христоносцем?)

Е мој брате Уроше  0104_cheesy. Нисам мислио никога да вређам него да скренем пажњу да проста вера  и наивна мудрост "малих" одувек побеђује памет, ученост и гордост "великих" (ко је у овој причи мали а ко велики сами просудите). Нисам поредио јуродивог монаха са владиком +Атанасијем него сам хтео да укажем управо на супротно. Владика са оваквим својим нервозним ставовима и изјавама (он је стално нервозан и спреман за критиковати све и свакога) може само да штети и себи и другима. Оволико грђе-од-грђега израза нису изрекли све владике заједно за 2000 година хришћанства. Смирење и мудрост? Хммм.... :cheesy2:

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Да кад нема аргумената онда шљака и копи-пејст неке бајате поруке са ихтуса, нема фрке. А и фотка овог човека која као треба да "увреди" вл. Атанасија зато што личе, шта ли? Е мој Дражо, да знаш владику знао би да се он не у животу не би увредио од оваквог поређења (свашта, зашто би се ико увредио од поређења са очигледним христоносцем?)

Е мој брате Уроше  0104_cheesy. Нисам мислио никога да вређам него да скренем пажњу да проста вера  и наивна мудрост "малих" одувек побеђује памет, ученост и гордост "великих" (ко је у овој причи мали а ко велики сами просудите). Нисам поредио јуродивог монаха са владиком +Атанасијем него сам хтео да укажем управо на супротно. Владика са оваквим својим нервозним ставовима и изјавама (он је стално нервозан и спреман за критиковати све и свакога) може само да штети и себи и другима. Оволико грђе-од-грђега израза нису изрекли све владике заједно за 2000 година хришћанства. Смирење и мудрост? Хммм.... :cheesy2:

A koga će ta da pobedi ta vera prostih,duplog doktora svetog Nikolaja ,ili moižda univerzitetskog profesora Justina popovića ,ili doktora episkopa Artemija radosavljevića ili + Atanasija Jevtića koga brate!

Oće li ta tvoja skromnost malih da pobedi one koji su sa tim istim "malima" bili u najtežim trenucima!

Dosta ti pišeš na ovom forumu ali što više pišeš ja te sve manje kontam!

Подели на овим сајтовима

[. Владика са оваквим својим нервозним ставовима и изјавама (он је стално нервозан и спреман за критиковати све и свакога) може само да штети и себи и другима. Оволико грђе-од-грђега израза нису изрекли све владике заједно за 2000 година хришћанства. Смирење и мудрост? Хммм.... 0409_feel

''Neka me bije pravednik- to je milost. Neka me grdi- to je ulje za glavu moju. Glava moja nece odbaciti,ako ce i vise, nego je molitva moja protiv zloce njihove.''

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Шта рећи осим да се следећем списку "добронамерних" (пошто владика наводно увек све ради за наше добро тј. из добре намере) и "братских" епитета

"Мирашевци, псевдозилоти, секташи, еврослинавци, трабанти, комуњаре, медиокритетски менталитети, скоројевићи, конвулзивни "духовници" и њихови суфлери и епигони, духовни слепци који су веру учили по звездама и месечевим менама, новопечени "типичари", зилоти, маловерни смућени и смушени људи окорелих савести, путујући циркузанти, дојучерашњи удбаши који срамоте храм Божији, црни магови, дозлабога срамне пропалице, неупућени и болесни људи са папистичком "непогрешивошћу" који углас певају будибогзна шта и леже по патосу, људи који имају своје надимке, а не знају ни да бекну, велеучени "канонисти", а уствари дилетанти и секташи, мутиводе и цркворушитељи, фамозни и неславни одметници, безаконици, бесавесници, антидуховници, несрећни народоразбијачи, заведени и незнавени богомољци, слични јеретицима, језуитски инквизитори, шпијуни, огавне уходе и жбирови, бескрупулозни лажљивци, клеветници и подметачи, фанатици који праве халабуку и брукају Цркву, хистерични људи неуротичне ускости, искључивости, незнања и бесловесја, инквизиторски, медиокритетски менталитети, штрајкачи, откачени попови..."

може додати још и парасинагогални "артемијевци".

Ја бих рекао пих на све ово драги брате Љубо, а не мууук.

Постављена слика

"Баш сам силан у свем свом незнању. Сву логику овог света бацио сам под ноге."  0409_feel

Брате, христољубиви. Веруј ми да овим побројаним категоријама људи не можеш другачије да се обратиш да би те разумели. Такви на наше дубоко жаљење само такав језик разумеју. У потпуно се слажем да треба додати и "артемијевци" ...

Брате, није добро што се неки хватају на "лажна смирења" а осуђују енергичнуи природу вл.Атанасија. Реци ми каквао је то смирење да тебе неко од 2004 године позива и опомиње на сабору да се дешавају малверзације у твојој епархији а да ти на то 5 пара не дајеш и потпуно се оглушујеш на позиве Синода поводом тог питања а користиш злусретну болест патријарха две и нешто године, пошто без њега синод не може да функционише.. Овде мислим на дубоко "смиреног" вл.Артемија....  то се брате зове "лажно смирење"...

Подсетићу те да и Господ није био "лажно смирен" када је истерао трговце из Храма Божијег.

Нити Претеча Господњи који је урлао : "Покајте се!!!"

А да не причамо и за нашег св. Јустина који је у свом "несмирењу" викао : "ЛЕШЕВИ СРПСКИ......СМРАД,СМРАД,СМРАД,".....Дакле, без везе је да прозивамо вл.Атанасија на ово што си цитирао овде, по мени треба тако говорити - директно. Тамо су побројани сви цркворушитељи!

Подели на овим сајтовима

Шта треба да уради владика Атанасије да би био смирен, да направи блажени израз лица, да ћути и смешка се само и тапше по рамену а притом да је у себи свестан зла које појединци творе као например Виловски. То би већ било лицемерје. Смирење пре свега захтева од нас да не глумимо не знам шта него да будемо искрени и отворени што владика и чини. Плус чињеница да он тренутно обавља дужности епископа на КиМ, тј. он је дужан да дела по савести а не да ћути.

Подели на овим сајтовима

Шта треба да уради владика Атанасије да би био смирен, да направи блажени израз лица, да ћути и смешка се само и тапше по рамену а притом да је у себи свестан зла које појединци творе као например Виловски. То би већ било лицемерје. Смирење пре свега захтева од нас да не глумимо не знам шта него да будемо искрени и отворени што владика и чини. Плус чињеница да он тренутно обавља дужности епископа на КиМ, тј. он је дужан да дела по савести а не да ћути.

Али то онда по твојој причи значи да владика +Артемије има лицемерно блажен израз лица, да се смешка и тапше по рамену све и свакога иако је потпуно свестан зла које појединци око њега творе, да је он цело време глумио искреност и отвореност, да он не дела по савести и да свесно прећуткује битне ствари и да је на основу свега наведеног био недостојан и неспособан епископ кога треба разрешити дужности а на његово место довести другог умировљеног (који по сопственом признању није био способан да води своју епархију) епископа који ће све ове измишљене криве дрине "исправити" и по обичају оставити неред иза себе. Не верујем у искреност, добронамерност и способност иницијатора смене владике +Артемија. Не верујем исто толико колико појединци овде верују.  1324_womens

Подели на овим сајтовима

Е мој брате Уроше  0104_cheesy. Нисам мислио никога да вређам него да скренем пажњу да проста вера  и наивна мудрост "малих" одувек побеђује памет, ученост и гордост "великих" (ко је у овој причи мали а ко велики сами просудите). Нисам поредио јуродивог монаха са владиком +Атанасијем него сам хтео да укажем управо на супротно. Владика са оваквим својим нервозним ставовима и изјавама (он је стално нервозан и спреман за критиковати све и свакога) може само да штети и себи и другима. Оволико грђе-од-грђега израза нису изрекли све владике заједно за 2000 година хришћанства. Смирење и мудрост? Хммм.... 1324_womens

A koga će ta da pobedi ta vera prostih,duplog doktora svetog Nikolaja ,ili moižda univerzitetskog profesora Justina popovića ,ili doktora episkopa Artemija radosavljevića ili + Atanasija Jevtića koga brate!

Oće li ta tvoja skromnost malih da pobedi one koji su sa tim istim "malima" bili u najtežim trenucima!

Dosta ti pišeš na ovom forumu ali što više pišeš ja te sve manje kontam!

А какву је школу имао Претеча Господњи па је највећи од жена рођених. Пусти школу братац. Школа је привремена овоземаљска категорија. Није никакав услов за спасење.

Подели на овим сајтовима

Није тачно нисам мислио тако нешто за владику Артемија. Говорио сам само о вл. Атанасију. Ако те интересује за владику Артемија мислим да је у некој врсти заблуде што се неких ствари тиче,  његову велику ревност не спорим већ само мислим да је задњих година усмерена у погрешном правцу у појединим стварима. Немој ми стављати уста оно што нисам рекао поготову такве ствари.

Подели на овим сајтовима

Прелест је осведочена, материјализована и свима видљива последица гордости. Као таква може се појавити у дословце свим областима живљења.

Када знамо да све чинимо Христа ради, који Је и у нама и око нас, а који је пре свега Љубав, према васцелом људском роду, деци Својој, увек и свуда, онда све што учинимо а што ће повредити на било који начин, људе, децу Његову, није учињено Христа ради већ самих себе ради. А то и није ништа друго осим гордост, која својом суптилношћу носиоцу ње се приказује као моралистички, исправан став, до интезитета убеђења.  Вера у Христа, убеђење, необориво и снажно, која нас води кроз овај живот, односно Христу Самом који је у нама, супротстављамо ново стечено убеђење, умишљени да то чинимо ради Њега, а показасмо да то није тако. Зато јесте опасна прелест, која је последица краљице греха, гордости....

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Није тачно нисам мислио тако нешто за владику Артемија = за владику Артемија мислим да је у некој врсти заблуде што се неких ствари тиче. Немој ми стављати уста оно што нисам рекао поготову такве ствари.

Не стављам ти ја ништа у уста него ти сам себи стављаш. Ја мислим да су "у некој врсти" заблуде они који ово сада чине у Епархији рашко-призренској и косовско-метохијској. Дај Боже да било шта добро за српски православни народ изађе из оваквог деловања. Ето имамо потпуно различита (али своја) мишљења и ставове - зато ваљда и пишемо овде.

Подели на овим сајтовима

1324_womens

То је океј само напомињем да немам лоше мишљење о вл. Артемију лично. Чак веома ценим његов допринос монаштву док је био у Црној Реци али тадашња Црна Река у којој је боравио и садашњи викарни епископ Теодосије, колко сам упућен нема баш неке везе са садашњом.

Подели на овим сајтовима

...али тадашња Црна Река у којој је боравио и садашњи викарни епископ Теодосије, колко сам упућен нема баш неке везе са садашњом.

Шта је то одједном проблем са манастиром Црна Река. Волео бих ако би неко могао то да ми објасни. Какво зло учинише да их преко ноћи од благочестивих монаха претворише у разбојнике. Ја верујем тим монасима из Црне Реке који, нема сумње, нису идеални. Ало ко то на земљи јесте. Не треба извлачити површне и брзе закључке из овако мутне ситуације каква је сада у Епархији рашко-призренској. Јер ко то може да завири у душу сваког косовског монаха молим вас. Не можемо све трпати у исти кош ако један учини нешто лоше. Онда би требали давно бити под епитимијом сви дечански монаси (са викарним епископом +Теодосијем) збох непослушности канонском епископу +Артемију а понајприје из разлога што су физички насрнули на сабрата монаха. За то нема никаквог оправдања али ето они га добише од највиших инстанци СПЦ. Ја лично сумњам да су тучу испред Грачанице започели црноречки монаси. Мислим да је све то било исценирано да се они оцрне у јавности. Свако ко је бар једном у скорије време био у манастиру Црна Река зна о чему причам. Ти дупли аршини и лицемерје ни за кога нису добри. Сам начин на који је администратор преузео место надлежног епископа довео је до свих непријатних и небогоугодних ситуација касније. Коме је ово све требало, питам се? Српском православном народу (нарочито на КиМ) сигурно није. Мир вам.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...