Jump to content

Предавања епископа Атанасија Јевтића

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

• Одговори 2.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

ти јадници ће брзо да престану да пишу те глупости јел им је Симеон који их је и основао да би мешетарио долијао.

О.Симеон нема никакве везе са оснивањем Ихтус форума нити са његовим финансирањем (нити је када имао). А Чавез само наставља своју бескрупулозну измишљену серију клевета и лажи. Е мој братац. А да ли је о.Симеон писао на Ихтусу то не знам, као што ни ви не знате ко све пише на овом форуму.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

А можете ли Ви дати чињенице да то није тако било?

А можеш ли Ти да јесте тако било?

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Не могу. Ја само питам. Ваљда је ово форум на коме се смију постављати и питања.

Неки су почели да осуђују ове са ихтуса, без чињеница, исто као и ови са ихтуса што тврде да је тако било.

Ето то је то.

:drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Не могу. Ја само питам. Ваљда је ово форум на коме се смију постављати и питања.

Неки су почели да осуђују ове са ихтуса, без чињеница, исто као и ови са ихтуса што тврде да је тако било.

Ето то је то.

0442_feel

Е видиш, брате мој, у томе и јесте разлика између сајтова и форума....

Моја маленкост, а сигуран сам и сви остали којима је овај форум постао Кров са кога Христа проповедамо, трудимо се да добро проверимо оно о чему пишемо. Па чак и када би се уверили да је и овако нешто истина, свако од нас би размислио који је повод био тако нечему, јер се надам, да сви желимо да будемо људи "пчеле", а никако и никада људи "муве". Због тога, што Богу хвала, за који месец тек годину дана постојимо јесмо овде

[Српски]

Рејтинг православних презентација

Страница: 1 - 25 | 26 - 50 | 51 - 75 | 76 - 81 Зашто моје презентације нема у рејтингу?

№ Назив презентације Рејтинг

1 Православни портал Поуке.орг и форум Живе Речи Утехе

Православни богословско-пастирски интернет портал и форум. Разговори уживо са свештеницима, теолозима, лекарима, историчарима преко програма Skype. Најновије вести, линкови, радио, телевизија. Нови доживљај православног мисионарења. 341

2 Радио Светигора. Глобални хришћански радио

Радио Митрополије Црногорско-приморске. Радио уживо. Програмска шема, емисије, историјат, продукција, православни адресар, контакт, архива. Дневник, катедра, бесједе, актуелни разговори, предавања, питајте свештеника, катихизис, Црквени календар, из црк... 328

3 Манастир Лепавина. Епархија Загребачко-Љубљанска, Српска Православна Црква

Духовне поуке. Историја манастира. Библиотека. Часопис “Пут, Истина и Живот”. Вести из хришћанског света. Манастирска издања. Чуда Пресвете Богородице Лепавинске. Савремени подвижници. Књиге. Интервјуи. Чуда Божја. Писма. Репортаже. Питања и одговори. Р... 279

4 Светосавље. Православно хришћанство србског стила и искуства

Библиотека (апологетика, теологија, богослужбени, житија светих, основи Православља). Ризнице (иконе, фреске, крстови, црквене утвари, одежде). Појање (mp3: једногласно, вишегласно и уметничко појање, духовне песме). Светиње (српски манастири). Црквено-... 237

5 Верујем. Православна српска презентација

Презентација садржи велики број текстова Светих Отаца (Св. Максим Исповедник, Св. Григорије Богослов, Авва Јустин Поповић, Св. Николај Српски и др.)и саврменених теолога (Георгије Флоровски, Александар Шмеман, Јован Зизијулас, Николај Афанасјев идр), те... 223

Многи други су далеко рејтингом (читај поверењем) далеко испод нас, а конкретно поменутих ни нема међу 80 колико се статистички обрађују...

Наравно да су сва питања отворена, али једноставно нека не заслужују ни читање, а камоли коментарисање.

:drugarstvo:

1405_love

0442_feel

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

Подели на овим сајтовима

Не само сајтова и форума, него и људи. Када бисмо били сви истомишљеници, вјероватно неби ни постојали.

Лијеп поздрав!!

:drugarstvo: 0442_feel 0442_feel 1405_love ;) 8084.gif

1405_love 1405_love 1405_love 1405_love 1405_love 1405_love

8084.gif leteti 0202_238 pivo ;)

Богу хвала!!!

"Прости верник"

Подели на овим сајтовима

Доказе треба да исзонси онај који нешто тврди а не онај који пориче. Човек је енвин док се не докаже супротно.

Подели на овим сајтовима

Bolje meso mrtvih zivotinja nego meso zivih ljudi...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Jedan decak je pokusavao da oponasa svetoj Jovana Sangajskog ,a roditelji mu nisu dali a on je i dalje to radio,tvrdo postio ,spavao na podu itd...

Kad je sveti Jovan to cuo,uzeo je kobasicu i terao ga da je pojede,mali mu kaze nemoj vladiko post je a njmu vladika jedi kad ti kazem!

Dakle poslusnost pre svega,sta vredi isposnicki zivot bez poslusnosti!

Подели на овим сајтовима

Jedan decak je pokusavao da oponasa svetoj Jovana Sangajskog ,a roditelji mu nisu dali a on je i dalje to radio,tvrdo postio ,spavao na podu itd...

Kad je sveti Jovan to cuo,uzeo je kobasicu i terao ga da je pojede,mali mu kaze nemoj vladiko post je a njmu vladika jedi kad ti kazem!

Свети Јован Шангајски и епископ +Атанасије су као небо и земља различити. Свети Јован је себе унижавао и смиривао до краја свог земаљског живота, владика +Атанасије својим осионим понашањем ради управо супротно. Тако да ни ова прича о кобасици у контексту владикиних речи о једењу меса не стоји. А не стоји ни његово поређење са једним светитељем Цркве Христове. А после неком другом потурајте идолатрију.  ;)

И још једном за брата Чавеза. О.Симеон нема никакве везе са форумом Ихтус. Нити је учествовао у његовом оснивању, нити га финансијски подржава. И хвала Богу да је тако. Тако да ни евентуално, од многих овде прижељкивано, гашење Ихтус форума не би имало никакве везе са њим.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Свети Јован Шангајски и епископ +Атанасије су као небо и земља различити. Свети Јован је себе унижавао и смиривао до краја свог земаљског живота, владика +Атанасије својим осионим понашањем ради управо супротно. Тако да ни ова прича о кобасици у контексту владикиних речи о једењу меса не стоји. А не стоји ни његово поређење са једним светитељем Цркве Христове. А после неком другом потурајте идолатрију.  1405_love

И још једном за брата Чавеза. О.Симеон нема никакве везе са форумом Ихтус. Нити је учествовао у његовом оснивању, нити га финансијски подржава. И хвала Богу да је тако. Тако да ни евентуално, од многих овде прижељкивано, гашење Ихтус форума не би имало никакве везе са њим.

Covece nemoj lupetati, kakvo crno osiono ponasanje? Ako je ponekad i grub i ako plane to je uvek iz pedagoskih razloga, a otac Atanasije je zaista fenomenalan pedagog a da i ne govorimo o tome kakav je duhovnik. Samo sto ljudi koji su duhovna ceda vladike Atanasija uglavnom u mnogo manjem broju bleje po internetu nego sto to cine stetocine pseudo-revniteljske koje razaraju Telo Hristovo. "Po delima cete ih poznati". Pogledaj ep. Zahumsko Hercegovacku, pogledaj koliko ima vernog naroda u odnosu na druge eparhije, a onda pogledaj od kad je to tako.

A da ne pricamo o neverovatnoj kolicini bogoslovskog stiva ciji je vladika autor, i ogromne misionarske vrednosti koje ovo ima. Ja ne znam da li su ljudi svesni da Srbija trenutno ima verovatno najjaceg patrologa na svetu kao i ko je to? Itd. itsl. To sa jedne strane a sa druge "zamisli, podviknuo je na hor u crkvi". O tempora o mores! I patrijarh Pavle je znao da podvikne (i to daleko vise od Tase) na pojce, pa sta? Kad mu je odgovorio jednom pojac "ali vase preosvestenstvo, svaka ptica peva svojim glasom" Paja mu je rekao "da dete, ali to je u sumi, a ovo je Crkva".

Ponekad pomislim, Boze me oprosti, "steta sto vl. Artemije nije zaista izazvao 'raskol' bar bi se cela psevdo-hriscanska ekipa nasla na jednom mestu". Ne daj Boze. I sacuvaj i pomiluj i iskoreni u nama zavist i mrznju.

Подели на овим сајтовима

...................I patrijarh Pavle je znao da podvikne (i to daleko vise od Tase) na pojce, pa sta? Kad mu je odgovorio jednom pojac "ali vase preosvestenstvo, svaka ptica peva svojim glasom" Paja mu je rekao "da dete, ali to je u sumi, a ovo je Crkva".

.............

0510_music :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2:

0442_feel 0442_feel 0442_feel

"Прости верник"

Подели на овим сајтовима

Posto sam kao srednjoskolka imala prilike dosta puta da boravim u prisustvu vladike Atansaija, volela bih da kazem par reci koje ce nadam se pomoci da se malo bolje razumemo.

Naime, vladiku Atansija pamtim kao coveka koji je insistirao na sustini, ucio nas da mislimo svojom glavom, da budemo mudri, osvesteni a ne kako je voleo da kaze "mutavi" , roboti. Ucio nas je da budemo licnosti!

Ako mene pitate, ovo je nesto najlepse i najmudrije sto sam naucila mada je naravno bilo i dosta drugih lepih znanja koje je delio s nama iz svog velikog i bogatog monaskog i zivotnog iskustva.

Sto se tice tih kako ih nazivate "vaspitnih metoda" mogu vam reci da to jeste karakteristicno za njega i zaista to sto je radio, ako citate iz medija ili tumaceno od trecih lica, izgleda sablaznjivo ali opet vam kazem iz licnog iskustva da je to imalo neko dublje znacenje i poentu.

Secam se tako jednom da je pozvao decu prema kojima je inace narocito bio pazljiv (bila sam i u Grckoj gde je vladika odveo decu koja su izgubila roditelje u ratu na odmor u manastir Sv.Lidija na moru) da im da bombone. Deca su naravno pojurila da uzmu bombone, a on ih je onda poceo polevati vodom uceci ih da tako rade Amerikanci u smislu da te prvo namame a onda te poliju vodom i uceci ih da straze nad sobom i da uvek budu budni da ne bi upali u zamku zbog svojih slabosti. Zamislite kako lepo i korisno znanje za sve generacije!!!

Vidite sad, kad bi mi neko rekao ili ako bih procitala npr. da ima neki vladika koji je decicu koja su dosla u crkvu polevao vodom pomislila bih "Boze kakav je to covek"

Medjutim, ako se udubite samo malo u celu stvar brzo cete videti koliko je lepote i ljubavi ispod ovog naizgled cudnog "vaspitnog metoda".

Nadam se da ce vam iskustvo i razmisljanje koje sam podelila sa vama bar malo pomoci da pokusamo da razumemo razliku izmedju sustine i forme i da ne zakljucujemo bas suvise brzo jer mozemo otici u krivom pravcu i to "iz najbolje namere"

Zato....Strazimo i budimo mudri...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...