Jump to content

Како спознати своје грехе и борити се против њих?

Mnogo je grehova mojih  

62 члановâ је гласало

1. 1. Koje grehe najviše činite?

• gordost
      37
    • srebroljublje
      13
    • blud
      32
    • zavist
      18
    • neumerenost u jelu i piću
      22
    • gnev
      33
    • lenjost
      50

Препоручена порука

Ako je Bog sve stvorio smrtnim da li su andjeli i demoni smrtni?

Па наравно да јесу (и телесни су, само су у питању умне силе, па их из конвенције, у односу на нас називамо бестелеснима - једино је Бог бестелесан), само је Бог бесмртан, зато се и пева Свети Боже, Свети Моћни, Свет Бесмртни...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Па наравно да јесу (и телесни су, само су у питању умне силе, па их из конвенције, у односу на нас називамо бестелеснима - једино је Бог заиста бестелесан), само је Бог бесмртан, зато се и пева Свети Боже, Свети Моћни, Свет Бесмртни...

Znaci i oni umiru i sahranjuju se

Подели на овим сајтовима

Па наравно да јесу (и телесни су, само су у питању умне силе, па их из конвенције, у односу на нас називамо бестелеснима - једино је Бог бестелесан), само је Бог бесмртан, зато се и пева Свети Боже, Свети Моћни, Свет Бесмртни...

Mesas pojmove besmrtnosti i vecnosti....Bog je vecan...nema pocetak...a andjeli su besmrtni..ali ne i vecni..vec imaju pocetak....jer ih je stvorio Bog...

Подели на овим сајтовима

Znaci i oni umiru i sahranjuju se

Они имају природу фундаментално другачију од људске, а из тога следи и остало...

Не морамо узимати умне силе за пример, можемо узети простог лептира који је много сличнији људима од ангела. Да ли се може рећи да гусеница умире при рађању лептира? А о циклусу неких других врста што биљних што животињских, а поготово микроорганизама да и не говоримо...

Не могу се поредити бабе и жабе!

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

A ti si neki pravoslavni inkvizitor...ces na lomacu da me bacis? sHa_sarcasticlol

Vidis da radim za neprijatelje svih inkvizitora a ti me to pitas. Sa druge strane dalo bi se reci da si ti upravo pobegao sa neke lomace koliko si konfuzan pa za time uopste ne bi bilo potrebe cak i da jesam inkvizitor.

Подели на овим сајтовима

Vidis da radim za neprijatelje svih inkvizitora a ti me to pitas. Sa druge strane dalo bi se reci da si ti upravo pobegao sa neke lomace koliko si konfuzan

pa za time uopste ne bi bilo potrebe cak i da jesam inkvizitor.

Umalo me ne spalise sto postavljam neka pitanja koja me zanimaju...Pa nisam ja jehovin svedok da sve upijam ko sundjer i nista da ne pitam....iluminiran sam....prosao sam inicijaciju greengrin

Nego ne odgovoriste mi na pitanje..sta je to pala priroda i kakav je bila pre nego sto je pala?

Moras bre da se odlucis prvo sam bio katolik,pa gnostik. .mislise. ...bice da si ti malo zasao u neko konfuzno ocenjivanje nekoga..

Подели на овим сајтовима

Umalo me ne spalise sto postavljam neka pitanja koja me zanimaju...Pa nisam ja jehovin svedok da sve upijam ko sundjer i nista da ne pitam....iluminiran sam....prosao sam inicijaciju greengrin

Nego ne odgovoriste mi na pitanje..sta je to pala priroda i kakav je bila pre nego sto je pala?

Moras bre da se odlucis prvo sam bio katolik,pa gnostik. .mislise. ...bice da si ti malo zasao u neko konfuzno ocenjivanje nekoga..

Moras da pocnes da citas sagovornika mnogo pazljivije moj prosvetljeni incirani pirjatelju. Nigde nisamre rekao ni da si rimokatolik ni da si gnostik nego da je ta koncepcija gnosticka odnosno rimokatilicka. Nadam se da shvatas razliku.

Priroda i coveka i kosmosa u celini je bila istao kao danas, smrtna. Adam je treba sa zejednicarenjem tu srmtnu prirodu da prinese u zajednicu sa Bogom i tako spreci njenu atrofiju u na kraju umiranje. Sveti Maksim Ispovdnik kaze da je Adam sagresio cim je stvoren tako da nije bilo nekog zlatnog doba u kome se Adam baskarai po nekom neumirucem raju. Lepo pise u Pismu da je svet stvoren ZA netruleznost a ne da je stvoren netruleznim.

Подели на овим сајтовима

Moras da pocnes da citas sagovornika mnogo pazljivije moj prosvetljeni incirani pirjatelju. Nigde nisamre rekao ni da si rimokatolik ni da si gnostik nego da je ta koncepcija gnosticka odnosno rimokatilicka. Nadam se da shvatas razliku.

Priroda i coveka i kosmosa u celini je bila istao kao danas, smrtna. Adam je treba sa zejednicarenjem tu srmtnu prirodu da prinese u zajednicu sa Bogom i tako spreci njenu atrofiju u na kraju umiranje. Sveti Maksim Ispovdnik kaze da je Adam sagresio cim je stvoren tako da nije bilo nekog zlatnog doba u kome se Adam baskarai po nekom neumirucem raju. Lepo pise u Pismu da je svet stvoren ZA netruleznost a ne da je stvoren netruleznim.

Pa to je neko moje licno duhovno vidjenje....ne znam sta kaze Sveti  Maksim..ali te pitam sta je to pala priroda?Kada je pala i koja je razlika izmedju pale i prvobitno stvorene?Jer cime kazes da je pala...znaci da je bila na nekom visem nivou....

Подели на овим сајтовима

Ako nije nosio...kako je onda mogao da umre?Ako je bio apsolutno savrsen i bezgresan ne bi umro...ja koliko znam...savrsen je bio po pitanju zakona...i fariseji nisu mogli da mu nadju greh...ali ovo je onaj praiskonski greh...koji nose svi ljudi...a Hristos kao spoj boznaskog i ljudskog,vecnog i prolaznog...po nekoj logici bi trebao da je nosio taj prvobitni greh....

po toj tvojoj dijalektici dajem odgovor, nije imao greh bilo koje vrste i imao je sve grehe ovog tj tadašnjeg sveta..eto.

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

Sta je pala priroda?I kako je nastala smrt?

vrhunsko pitanje, odavno nisam čula bolje....jupiiiiiiiiiiiiii....

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

Pa to je neko moje licno duhovno vidjenje....ne znam sta kaze Sveti  Maksim..ali te pitam sta je to pala priroda?Kada je pala i koja je razlika izmedju pale i prvobitno stvorene?Jer cime kazes da je pala...znaci da je bila na nekom visem nivou....

Ne mora da znaci. Pala je na ispitu da ide ka necem visljema ne mora nuzno da znaci da je pala iz nekog viseg stanja u nize. Pad se desio u smislu da je Adam pao na ipsitu licnosti, prakticne gnoeseologije da tako kazem. Odbivsi da zajednicari sa Bogom on je pao (failed) na ispitu obozenja.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...