Jump to content

Како спознати своје грехе и борити се против њих?

Mnogo je grehova mojih  

62 члановâ је гласало

1. 1. Koje grehe najviše činite?

• gordost
      37
    • srebroljublje
      13
    • blud
      32
    • zavist
      18
    • neumerenost u jelu i piću
      22
    • gnev
      33
    • lenjost
      50

Препоручена порука

šta bi još radili u vrtu..da smo tamo...ja bih zamolila Boga da oživi i biljke i onda bi se svi zajedno igrali, životinje i biljke... hihihihihihi...jagodica bobica... srcići za milu Bogu..

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

šta bi još radili u vrtu..da smo tamo...ja bih zamolila Boga da oživi i biljke i onda bi se svi zajedno igrali, životinje i biljke... hihihihihihi...jagodica bobica... srcići za milu Bogu..

e za tako nesto je vec potrebno ovo :lol:

220px-Aya-preparation.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Ayahuasca

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Praroditeljski greh je nestrpljenje

Panajotis Hristu navodi svetotačke misli a koje idu u prilog tvrdnji koju si naveo, citiram, po sećanju:

uzrok pada (praroditeljskog greha) je  u nezasitom traženju duhovnih dobara

više nego što je u trenutnom stadijumu usavršavanja potrebno.

A to je svakako tačno jer plodovi sa Drveta poznanja dobra i zla nisu sami po sebi bili loši.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Гости

nije zavist nego nestrpljenje(zavist je bila samo kod djavola), to za nestrpljenje nisam ja smislio nego je rekao nas svetitelj, ne secam se tacno, mozda bas Patrijarh Pavle

nestrpljenje zato sto jos nismo bili zreli da kusamo sa drveta poznanja ili plodovi jos nisu bili zreli, sto mu dodje na isto

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

@@SHADOWS OF THE LIGHT,

Поставио си занимљиво питање (о прародитељском греху) и занимљива запажања. Међутим, у току разговора си покренуо још нека питања која можда треба решити пре оног првог.

Наиме, разлог Оваплоћења Христовог - затим учење о суштини Божијој, и разумевање човекове душе - може нам расветлити појам прародитељског греха. Треба се прво осврнути на Оваплоћење.

Укратко, смисао стварања је у томе што је Бог Отац имао жељу да његов Син постане човек. Дакле, пре свега што је Бог створио, прво је ,,замишљено'' да Син Божији постане човек, тј. тело у материјалном свету. Ово учење је у потпуности православно, које је најједноставније, тј. поетски, објаснио свети Николај Жички.

Друго, приметио сам да си суштину Божију поистоветио са ,,Умом''. Можда још ниси упознат, али такво мишљење је довело до великих проблема и на крају до појаве свих тријадолошких и еклисиолошких изопачења. У овој теми је о суштини Божијој најбоље објаснио Веља (поистоветивши је са љубављу), али ако желиш да то питање размотримо подробније свакако можемо покушати.

Што се тиче душе човекове, можда ће ти помоћи учење, конкретно, светог Јустина Ћелијског који је много пута напомињао да је Христос приликом оваплоћења узео у потпуности и душу човекову на Себе. Уз помоћ тога моћи ћемо правилније (и једноставније) да говоримо о души.

Требало би још много тога појаснити да бисмо нормално говорили о прародитељском греху. Мени је твој став о том питању у много чему близак, али постоје и доста критичних ствари које треба да размотримо.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Bozanska priroda i sustina za nas je nedokuciva i nepojmljiva....ali nam je otkrivena u Licnosti Gospoda Isusa Hrista...a to je um apsolutne slobodne volje....koji je Um ljubavi..ne po nuznosti prirode....vec po svojoj aposlutno slobodnoj volji...tako i Otac apsolutno slobodno.. ,,radja,, Sina...i ,,ishodi Duha Svetoga...i on kao licnost  ne moze biti Otac Bez Sina i Duha Svetoga..kao sto ni Sin kao licnost ne moze biti Sin bez Oca i Duha Svetoga...Bog je eklesijalno bice....zajednica ljubavi...tako ja to shvatam...

Ako Bogu prikačite "a on ne može biti" već ste mu oduzeli nešto od njegove apsolutne moći.

Подели на овим сајтовима

@@istražilac,

Можемо рећи да Бог не може бити ригидни самац. Доста тога Бог заиста не може бити.

• Волим 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ako Bogu prikačite "a on ne može biti" već ste mu oduzeli nešto od njegove apsolutne moći.

Kao i mogucnost da postane covek :)

Ja sam pokrenuo slicnu temu u dijalogu sa muslimanima : https://www.pouke.org/forum/topic/23416-islam-i-hri%C5%A1%C4%87anstvo-o-problemu-smrti/

Подели на овим сајтовима

Kao i mogucnost da postane covek :)

Ja sam pokrenuo slicnu temu u dijalogu sa muslimanima : https://www.pouke.org/forum/topic/23416-islam-i-hri%C5%A1%C4%87anstvo-o-problemu-smrti/

Onda odgovori na pitanje:Ako Bog može sve da li može stvoriti teret koji ne može podići. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Onda odgovori na pitanje:Ako Bog može sve da li može stvoriti teret koji ne može podići. 

Nema potrebe za tim posto je Hristos imao i ljudsku prirodu u Palestini je sigurno bilo stencuga od 2 do 3 tone koje nije mogao da pomeri

Ovo je pitanje na koje ti kao musliman treba da odgovoris najpre.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...