ПиП Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 9:06, Midrash рече Nije mi običaj ali...pazi brate, otkud znaš ako nisi bio...a ako si bio, da li si siguran da je duhovni smrad bio u crkvi u koju si ušao ili je ušao sa tobom? Отуда брате Мидраш, што и Срби и Јевреји и Цигани знају добро какав је "духовни мирис" Алојзија Степинца. И не могу да га забореве док је света. Не знам како вас католике бар за овакве ствари није срамота? Ово се разуме и када си незнабожац а камоли када верујеш у Христа као што ви тврдите. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 9:59, ПиП рече Отуда брате Мидраш, што и Срби и Јевреји и Цигани знају добро какав је "духовни мирис" Алојзија Степинца. И не могу да га забореве док је света. Не знам како вас католике бар за овакве ствари није срамота? Ово се разуме и када си незнабожац а камоли када верујеш у Христа као што ви тврдите. Јеси сигуран? Ако су Срби ,врло брзо, заборавили своје најрођеније који и дан данас леже по затрпаним јамама у ХР, зашто би памтили Степинца? А друга ствар, где је то Степинац отворено позивао на клање , убијање и сл? MariaElena је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 10:29, Дејан Бићанић рече А друга ствар, где је то Степинац отворено позивао на клање , убијање и сл? stepinac je koliko se ja sećam osuđen za saradnju sa ustašama i za to je služio kaznu, inače da na pomenem stepinac je čestvovao na proboju solunskog fronta kao dobrovoljac na strani Kraljevine Srbije u činu podporučnika. Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 12:28, Страхиња Матковић рече stepinac je koliko se ja sećam osuđen za saradnju sa ustašama i za to je služio kaznu, inače da na pomenem stepinac je čestvovao na proboju solunskog fronta kao dobrovoljac na strani Kraljevine Srbije u činu podporučnika. Zbog toga i jeste postao kardinal, pored njega je bilo mnogo kandidata koji su bili i obrazovanijiu i Bogom dani za to mesto, ali ga je kralj zbog učestvovanja u ratu izabrao da bude kardinal. Ne treba biti ostrašćen pa od Stepinca praviti nešto što nije bio ili za šta nema dokaza da je bio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 12:28, Страхиња Матковић рече stepinac je koliko se ja sećam osuđen za saradnju sa ustašama i za to je služio kaznu, inače da na pomenem stepinac je čestvovao na proboju solunskog fronta kao dobrovoljac na strani Kraljevine Srbije u činu podporučnika. Da, osuđen je od istog sudskog sistema koji je Dražu osudio i ubio zbog saradnje sa okupatorom, koji je i mnoge pravoslavne sveštenike osudio, a neke i bez suda smaknuo kao reakciju. Naravno, naši su uvek nevini, a oni drugi su krivi ko sam Đavo...a to misle i Hrvati divno:) Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 12:34, Дејан Бићанић рече Zbog toga i jeste postao kardinal, pored njega je bilo mnogo kandidata koji su bili i obrazovanijiu i Bogom dani za to mesto, ali ga je kralj zbog učestvovanja u ratu izabrao da bude kardinal. Ne treba biti ostrašćen pa od Stepinca praviti nešto što nije bio ili za šta nema dokaza da je bio. A i ti ga sad malo pretera u odbrani tog okorelog ratnog zločinca i katoličkog ekstremiste. Postojao je sudski proces sa svedocima, osudjen je i na žalost stavljen u kućni pritvor. Proveri samo gomilu fotografija gde se slikao sa nacistima i fašistima i to je samo dovoljan dokaz da i ne spominjemo uopšte sudski proces i osudu. NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 A gde je to dokazano da je stepinac bio otvoreni ustaša, da je pozivao na klanje i proterivanje? On se ovde izjednačava gotovo sa PAvelićem, ja samo tražim dokaze za to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 Степинчев дневник Цитат Степинац је био викар усташких војних јединица и постављао је друге викаре, за Павелића је говорио да је Божји изасланик и одазивао се на све поглавникове прославе и пријеме, редовно је ходочастио код њега и све то педантно бележио у својим дневничким записима... Megas Doux је реаговао/ла на ово 1 „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 12:59, Дејан Бићанић рече A gde je to dokazano da je stepinac bio otvoreni ustaša, da je pozivao na klanje i proterivanje? On se ovde izjednačava gotovo sa PAvelićem, ja samo tražim dokaze za to. kad je tito otovoreno govorio da treba goniti pravoslavnu crkvu? Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 ...и том приликом је у име Ватикана благословио усташког поглавника Анту Павелића. Тада је, између осталог, рекао: „Док Вас ми срдачно поздрављамо као главу НДХ, ми молимо Бога Звезда да да свој небески благослов Вама, вођи нашег народа“. Већ 28. априла 1941. године Степинац је написао „пасторално писмо“ у коме је позвао своје свештенство да подржава и брани нову католичку државу Хрватску. ... ИЗВОР: http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%90%D0%BB%D0%BE%D1%98%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B5_%D0%A1%D1%82%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 13:12, ego рече Степинчев дневник Fali dobar deo dnevnika. Svakako da čitav ustisak koji Stepinac ostavlja je sasvim ovosvetski, da ga tako nazovemo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 13:13, Страхиња Матковић рече kad je tito otovoreno govorio da treba goniti pravoslavnu crkvu? Hoćeš reći da je Stepinac tajno pozivao na kljanje, proterivanje, pokatoličavanje i uništavanje ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 13:16, Ђуро Станивук рече ...и том приликом је у име Ватикана благословио усташког поглавника Анту Павелића. Тада је, између осталог, рекао: „Док Вас ми срдачно поздрављамо као главу НДХ, ми молимо Бога Звезда да да свој небески благослов Вама, вођи нашег народа“. Већ 28. априла 1941. године Степинац је написао „пасторално писмо“ у коме је позвао своје свештенство да подржава и брани нову католичку државу Хрватску. ... ИЗВОР: http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%90%D0%BB%D0%BE%D1%98%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B5_%D0%A1%D1%82%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86 Jel VAtikan tako blagosiljao Musolinija i Hitlera? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 LoL ovi što se sve nešto bune i nalaze se uvređeni, neka pogledaju šta su pojedini pravoslavni sveci radili za života i shvatićete da je Stepinac bio mala beba u odnosu na njih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 12:34, Дејан Бићанић рече Zbog toga i jeste postao kardinal, pored njega je bilo mnogo kandidata koji su bili i obrazovanijiu i Bogom dani za to mesto, ali ga je kralj zbog učestvovanja u ratu izabrao da bude kardinal. Ne treba biti ostrašćen pa od Stepinca praviti nešto što nije bio ili za šta nema dokaza da je bio. Само мала исправка. Није њега краљ изабрао, већ папа, и не за кардинала већ за надбискупа. Кардинал је постао, колико ми се чини 1952. год. orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука