Jump to content

Чудо доброте - када људи помогну - оглед о људскости

Препоручена порука

• Одговори 377
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Па сад, жао ми је, али то уопште није нов начин. Ја за тај обичај у Београду знам од 2004. (можда је било и пре, то не знам), да се хлеб и/или нешто друго од хране оставља закачено за контејнер или клупу у затвореној (завезаној) кеси. Само без поруке.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Када моја бака и ја нисмо у могућности да одемо на гробље, а она због старости (болести) није у могућности да оде до цркве да упали свеће, она спакује храну и вреба са терасе када ће неко наићи да претражује контејнере и оде и да му храну.

Подели на овим сајтовима

Kod nas u Zemunu niko ne uzima ostavljenu hranu,

svi traze metal ili stare akumulatore da ih dalje preprodaju,

na hranu se niko i ne obazire!

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Добра је фора у сваком случају. Не слажем се да може свако да покупи храну, онај ко је сит неће узимати ништа окачено у о контејнер.

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

Jedan poznati ljekar ortoped iz CG, već 15 godina ostatke hrane, kači u vrećici na jedno drvo pokraj kontenjera u njegovoj ulici. Srijedom i petkom u kesi se može naći riba i hljeb, a mrsnim danama, sir i hljeb, i slično...

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Humani izvršitelj preuzeo tuđe dugove

Marko Vukićević, privatni izvršitelj, humanim gestom pomogao sedam porodica teškog materijalnog stanja.

Umesto da naplati dug od ljudi koji nisu plaćali račune, privatni izvršitelj Marko Vukićević preuzeo je na sebe da izmiri dugovanja za čak sedam porodica. Ukupan iznos koji će za njih dati je 300.000 dinara. 

Te porodice, inače, zbog siromaštva nisu imale novca da plate infostan, struju ili telefon, pa je Vukićević sa njima potpiso ugovor o preuzimanju duga. 

"To su u zdravstvenom i socijalnom smislu najugroženiji ljudi koje sam kroz posao izvršitelja sreo", objasnio je za "Novosti" Vukićević. 

Подели на овим сајтовима

Значи да му је посао да наплаћује дугове. "Извршава" судске налоге за наплату.

Знам то, али ме буни ово приватни. Да ли он откупи дугове од државе по нижој цени па их наплаћује или нешто друго?

Подели на овим сајтовима

Јавна предузећа и нпр. банке не желе да се бакћу утеривањем дугова, па овај "дивни" посао предају приватницима.

Е из овог примера се види да и ти професионални утеривачи дугова имају душу :)

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...