Дете Апокалипсе Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 Знате ли неку молитву за непријатеља? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 Oče naš "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 izvoli, molitva sv.Nikolaja Zickog http://www.dr-tatjanadjordjevic.com/savetovaliste/stranica-za-laku-no/371-molitva-za-neprijatelje ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 evo ti pa biraj http://www.molitvenik.in.rs/molitve_index.html "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 Молитва за непријатеље наше - Свето Николаја Жичког Господе Исусе Христе, Боже наш, прими од мене недостојног слуге Твога молитву за непријатеље моје и наше, и опрости нам све грехе наше , буди милостив свим непријатељима нашим који нас мрзе, или вређају, или прогањају, или муче, и немој им судити како заслужују, него по великој милости Твојој обрати их све: неверне правоверју и побожности, а верне да се уклоне од зла и чине добро - како не би нико од њих погинуо, због нас, недостојних слугу Твојих. Господе Милостиви, молим Ти се особито за оне који су ме било чиме увредили или ожалостили, или ми било какво зло учинили: не кажњавај их ради мене грешнога, него излиј на њих богату благост Твоју. Молим ти се, Господе, и за оне које сам ја грешни изазвао или навео на грех непријатељства, и опрости и њима и мени. Сети се Господе, да смо сви ми људи, и да као људи грешимо према Теби и једни према другима; но Ти, Боже наш, као Творац и Отац наш, милостиво нам опрости и помилуј. Господе Човекољубиви, Боже Спаситељу наш, опрости нам грехе наше и међусобна непријатељства; ишчупај, Господе, из срдаца наших свако међусобно незадовољство, самољубиву злобу и злопамтљивост, и све што може спречавати љубав и умањити братољубље. Јер си Ти Бог милости и човекољубља, и заповедио си да праштамо и непријатељима својим, и да Ти се молимо за оне који нас мрзе и гоне. Теби, Једини Човекољупче, слава и хвала за све и сва у све векове. Амин. Пг је реаговао/ла на ово 1 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 Цитат Молитва за непријатеље наше - Свето Николаја Жичког Господе Исусе Христе, Боже наш, прими од мене недостојног слуге Твога молитву за непријатеље моје и наше, и опрости нам све грехе наше , буди милостив свим непријатељима нашим који нас мрзе, или вређају, или прогањају, или муче, и немој им судити како заслужују, него по великој милости Твојој обрати их све: неверне правоверју и побожности, а верне да се уклоне од зла и чине добро - како не би нико од њих погинуо, због нас, недостојних слугу Твојих. Господе Милостиви, молим Ти се особито за оне који су ме било чиме увредили или ожалостили, или ми било какво зло учинили: не кажњавај их ради мене грешнога, него излиј на њих богату благост Твоју. Молим ти се, Господе, и за оне које сам ја грешни изазвао или навео на грех непријатељства, и опрости и њима и мени. Сети се Господе, да смо сви ми људи, и да као људи грешимо према Теби и једни према другима; но Ти, Боже наш, као Творац и Отац наш, милостиво нам опрости и помилуј. Господе Човекољубиви, Боже Спаситељу наш, опрости нам грехе наше и међусобна непријатељства; ишчупај, Господе, из срдаца наших свако међусобно незадовољство, самољубиву злобу и злопамтљивост, и све што може спречавати љубав и умањити братољубље. Јер си Ти Бог милости и човекољубља, и заповедио си да праштамо и непријатељима својим, и да Ти се молимо за оне који нас мрзе и гоне. Теби, Једини Човекољупче, слава и хвала за све и сва у све векове. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 Молитва за непријатеље наше - Свето Николаја Жичког Господе Исусе Христе, Боже наш, прими од мене недостојног слуге Твога молитву за непријатеље моје и наше, и опрости нам све грехе наше , буди милостив свим непријатељима нашим који нас мрзе, или вређају, или прогањају, или муче, и немој им судити како заслужују, него по великој милости Твојој обрати их све: неверне правоверју и побожности, а верне да се уклоне од зла и чине добро - како не би нико од њих погинуо, због нас, недостојних слугу Твојих. Господе Милостиви, молим Ти се особито за оне који су ме било чиме увредили или ожалостили, или ми било какво зло учинили: не кажњавај их ради мене грешнога, него излиј на њих богату благост Твоју. Молим ти се, Господе, и за оне које сам ја грешни изазвао или навео на грех непријатељства, и опрости и њима и мени. Сети се Господе, да смо сви ми људи, и да као људи грешимо према Теби и једни према другима; но Ти, Боже наш, као Творац и Отац наш, милостиво нам опрости и помилуј. Господе Човекољубиви, Боже Спаситељу наш, опрости нам грехе наше и међусобна непријатељства; ишчупај, Господе, из срдаца наших свако међусобно незадовољство, самољубиву злобу и злопамтљивост, и све што може спречавати љубав и умањити братољубље. Јер си Ти Бог милости и човекољубља, и заповедио си да праштамо и непријатељима својим, и да Ти се молимо за оне који нас мрзе и гоне. Теби, Једини Човекољупче, слава и хвала за све и сва у све векове. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Neprocjenjivi biser Novog Zlatousta. Tacan pokazatelj naseg duhovnog napredovanja i nase (ne)savrsenosti t4431 0205_whistling ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nemanja 991 Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Zanima me zna li neko postoji li neka pravoslavna molitva za oprastanje drugima ili samom sebi? Hvala unapred. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 On 28. 11. 2012. at 17:13, Nemanja 991 рече Zanima me zna li neko postoji li neka pravoslavna molitva za oprastanje drugima ili samom sebi? Hvala unapred. Има, зове се Оче Наш. Angelus, Јадранка-Дервента, ПЧЕЛИЦА and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nemanja 991 Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Znam da Hrvati imaju neku molitvu za oprastanje, od nekog jezuitskog svestenika De Grandisa. Ta molitva se moze naci na internetu ali je katolicko, vatikansko, jezuitskim duhom prozeta da se tako izrazim, mada i tu slave Hrista. Steta sto u pravoslavlju nema vise molitvi za oprastanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Ima molitva za neprijatelje. Давор73 је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Oprastanje kao radnja ne zahteva nikakvu posebnu molitvu, zato je i nema, ako mislis na to kad mi ljudi oprastamo drugim ljudima... Andre Williams, Срђан Ранђеловић and Пг је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nemanja 991 Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Evo one Hrvatsko jezuitske molitve http://www.molitve.info/index.php/20080807376/Molitva-oprostenja.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 1, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2013 "Научи ме да се правично односим према својим ближњима, да никог не разгневим и не ожалостим. Господе, дај ми снаге да поднесем замор данашњег дана, и све што се у току дана догоди. Управљај мојом вољом и научи ме да се молим, да верујем, да се надам, да трпим, праштам и волим. Господе, дај да будем оруђе Твог мира: да тамо где је мржња сејем љубав, где је вређање-праштање, где је раздор-слогу, где је очајање-наду, где је тама-светлост, где је жалост-радост. О, Божански учитељу, немој никад да ме теше, него да ја друге тешим; немој да ме разумеју, него да ја друге разумем; не да ме љубе, него да ја друге љубим. Јер кад праштамо, онда се нама прашта, кад дајемо, онда добијамо, а кад умремо, онда се рађамо за живот вечни." то је исјечак из једне од најљепших молитава, Јутарња молитва Св.Филарета Московског. Затим, споменута молитва за непријатеље Св.Владике Николаја. А вјерујем да је најјача молитва из срца, својим ријечима, а ове служе као помоћ ако ко не може да изнађе ријечи у себи.... Sanja888 and gavrosaurus је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука