ПиП Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Pametni ljudi imaju pametnija posla nego da razuveravaju razne kvazi istoricare i fićfiriće. Predsednik izvrsnog odbora Dereticeve politicke stranke me je zvao licno da mi preti batinama, i to samo zato sto sam na jednom forumu pisao istinu, tj. da je Deretic budaletina koja bi morala da bude hospitalizovana... Lik je "opak momak", bivsa crvena beretka i veliki borac za srpstvo i pravoslavlje a isto ko ovi nasi borci za cirilicu (dejan_kv, bilbija, kordun...) jedva da moze jednu recenicu pismeno da sastavi А шта си ти очекивао када кажеш за неког да је будалетина итд. да ти шаље лајкове или шта? Ја и јесам за то да свако ко тако паушално даје оцену о нечијем менталном здрављу треба да добије коју шљагу. Што би рекли муслимани севап би био. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Da znate da ste me naterali da se registrujem zbog ove teme. Kao sto je puno puta navedeno, istoriju pisu pobednici I pojedinci sa sopstvenim interesima. Pa valjda smo za 20 god. Naucili da politika I istorija idi zajedno. Istina se da utvrditi sa pomocu genetike, anropologije I arheologije ; da li je to u interesi sadasnje vlade to je pitanje za njih. Nekako me njihov stav podseca na Komunisam u kojem mesto za cinjenice nije bilo , stalno se nesto brani I skriva a Ponajvise poreklo. Ja Sam sa juga Srbije I mogu reci da se mi kao Srbi po fiziologiji razlikujemo od regiona do regiona. U mojoj porodici sa obe strane su visoki plavi ljudi a Kad pogledala Srbe iz bosne I hrvatske fizioloski smo razliciti jer su Ono Mahom kao Crnogorci visoki I crni. Sto bi moglo da znaci da su razlicita plemena na eazlicitim prostorima. Ja zivim u Australiji I posmatram nase juznjake, Dok jim je ponasanje isto fizioloski su razliciti a Nedovoljno slicni da se mogu staviti u situ etnicku grupu, Naravno kad posmatrani u odnosu na druge nacije. Uostalom, u nama je istina, Naravno treba draw a da investira I da zapusimo siptarima Usta. ONI se do 1950 I neke nisu mogli medjusobno razumeti, d Gde je njihov a anthropological- dokazi, genetski- dokazi da su ONI prvi. Nije meni da se mi dokazuju Ali me boli sto smo skrhani I ugnjetavani od drugih I svojih od Noba do danasnjih unuka kosmopolita. Kakve veze ima 50 godina komunizma sa istorijom Srba koja traje , evo , vec i 6000 godina? Kako se nije niko pre Tite dosetio da nam kaze da smo najstariji narod na svetu? Inace, posto znas engleski, baci pogled na "Google is your friend" ne bi li shvatio da su i ti Albanci ljudi, a ima ih skoro kao i Srba ( oko 7,5 miliona) pa i oni , kao i svaki covek na ovom svetu zele da zive bolje, lepse, da im deca idu u dobre skole, ali ne zele da se odreknu svog identiteta i svoje istorije. Albanski jezik se pominje kao jezik jos u 15. veku.Pal Engjëlli , nadbiskup iz dela danasnje Albanije prenosi cin krstenja na albanskom Un'te paghesont' pr'emenit t'Atit e t'Birit e t'Spirit Seni Krstim te u ime Oca, Sina i Svetoga Duha" ( 1462 godina) U 19. veku nastaje nacionalno budjenje raznoraznih naroda i narodnosti po Evropi pa tako i kod Albanaca imamo oko 1870 i prve casopise i dnevne novine na albanskom jeziku. U to vreme se taj jezik pisao ( zavisno od religiozne pripadnosti) grckim , cirilicninom slovima ili latinskim, katolickim. Medjutim, jezik je postojao kao sto postoji i dan danas. 1908 na kongresu u danasnjem Prilepu ( tadasnjem Monastir) jezik se standardizuje i donosi se odluka da se pise latinicom. Postoje dva dijalekta i dan danas, ali gde ne postoje? Albanski je kao i srpski indoevropski jezik. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Kakve veze ima 50 godina komunizma sa istorijom Srba koja traje , evo , vec i 6000 godina? Kako se nije niko pre Tite dosetio da nam kaze da smo najstariji narod na svetu? Inace, posto znas engleski, baci pogled na "Google is your friend" ne bi li shvatio da su i ti Albanci ljudi, a ima ih skoro kao i Srba ( oko 7,5 miliona) pa i oni , kao i svaki covek na ovom svetu zele da zive bolje, lepse, da im deca idu u dobre skole, ali ne zele da se odreknu svog identiteta i svoje istorije. Albanski jezik se pominje kao jezik jos u 15. veku.Pal Engjëlli , nadbiskup iz dela danasnje Albanije prenosi cin krstenja na albanskom Un'te paghesont' pr'emenit t'Atit e t'Birit e t'Spirit Seni Krstim te u ime Oca, Sina i Svetoga Duha" ( 1462 godina) U 19. veku nastaje nacionalno budjenje raznoraznih naroda i narodnosti po Evropi pa tako i kod Albanaca imamo oko 1870 i prve casopise i dnevne novine na albanskom jeziku. U to vreme se taj jezik pisao ( zavisno od religiozne pripadnosti) grckim , cirilicninom slovima ili latinskim, katolickim. Medjutim, jezik je postojao kao sto postoji i dan danas. 1908 na kongresu u danasnjem Prilepu ( tadasnjem Monastir) jezik se standardizuje i donosi se odluka da se pise latinicom. Postoje dva dijalekta i dan danas, ali gde ne postoje? Albanski je kao i srpski indoevropski jezik. Vidim odlicno baratas sa albanskom istorijom i ne trazis medju njihovim istorijskim licnostima i prosloscu "kukolj" poput Kusturice koji tako zdusno trazis medju Srbima .... Placaju li te za to ili ti to onako gratis, cisto sto si dobra hriscanka pa eto ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Malo sio pogresio , tacno se zna da su "stari" koliko i ta zajednicka mutacija koju su nasledili od oca i ta zajednicka mutacija se nasledjuje i kod jednog i kod drugog sina i njihovih potomaka i tacno se vidi da su svi potomci, i jednog i drugog sina, potekli od jednog pretka, njihovog oca, bez obzira sto sada potomci jednog od sinova imaju jos jednu "dodatnu" mutaciju. Takve "dodatne" mutacije postoje izmedju nas i skandinavaca na primer ali one "zajednicke" pokazuju da smo potekli svi od zajednickog pretka, zitelja Balkana pre nekih 20 000 godina. I upravo u tome je poenta i vrednost i sreca za nas balkance da to ostaje tako trajno i nepromenljivo zapisano iu genima. Svi su podjednako "stari" čoveče... i svi vode poreklo od "mitohondrijskog Adama" i od "mitohondrijske Eve" (po nauci) ili biblijskog Adama i Eve (po hrišćanstvu). Tačno je da svi koji nose različite varijacije unutar jedne haplogrupe potiču od jednog pretka koji je prvi imao takvu mutaciju ali nije se taj spustio u Evropu sa Marsa, već je dete nekog ko je nosio varijaciju još starije mutacije i tako sve do mitohondrijske Eve ili Adama... zavisno da li posmatraš haplogrupe Y-DNA ili mtDNA haplogrupe... Evo ti "drvo" tih grupa da ti bude preglednije: Y-DNA tabela, mtDNA tabela. Ne zna se da li je taj zajednički predak kod kojeg se prvo pojavila "I" mutacija živeo na Balkanu. A sto se tice da dinarci nisu nacija ali ja jesam i srbin i dinarac i moji pretci su ovde hljadama godina i nisu se naselili u 6 veku. I ja kao Srbin nisam doseljenik vec starosedalac balkana i evrope.I takvih nas je 2/3 medju Srbima. Nije 2/3 nego oko 40%... što po tvojoj "logici" povezivanja haplogrupa sa nacijom znači da 60% Srba nisu Srbi... ili da 40% Srba nisu Srbi... a da su pojedini pripadnici raznih drugih nacija po Evropi zapravo Srbi... što je naravno glupost. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Lik je "opak momak", bivsa crvena beretka i veliki borac za srpstvo i pravoslavlje a isto ko ovi nasi borci za cirilicu (dejan_kv, bilbija, kordun...) jedva da moze jednu recenicu pismeno da sastavi A ti si nace knjizevnik ....kada sastavis post komentarisu ga u "Knjizevnoj reci" ... Javlja mi se da ce tema ubrzo pod kljuc, samo ako nastavite sa prozivanjima na licnoj osnovi... Ћириличар, Crveni Baron and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Svi su podjednako "stari" čoveče... i svi vode poreklo od "mitohondrijskog Adama" i od "mitohondrijske Eve" (po nauci) ili biblijskog Adama i Eve (po hrišćanstvu). Ama batali se tih gluposti vise covece, pismen si valjda. Cuo si za pojmove "starosedelac" i "doseljenik" ? Nisi u stanju da shvatis te pojmove ili sta je u pitanju? Postoje starosedeoci i dosljaci. Imas starosedeoce od nekoliko decenija ili vekova i dosljake kod njih. Imas starosedeoce od nekoliko milenijuma i dosljake. Isto imas neke ljude koji su u evripi 20 000 goduna i druge koji su 5 000. Srbi, 2/3 nasih predaka su na balkanu bili najmanje jos od neolita. Jel ti ovo jasno?A ko se tu i kada doseljavao posle toga ili nije ko je ucio koji jezik a ko neki drugi su druge teme. Ali imas stanovnistvo, STAROSEDELACKO OD NEKIH 20 000 GODINA, medju srbima kojih cini 42 % i jos dodatnih STAROSEDELACA OD NEOLITA nekih 20% ... i jos trecinu onih koji su dosli posle i jednih i drugih ... T'pol је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 ne bi li shvatio da su i ti Albanci ljudi, a ima ih skoro kao i Srba ( oko 7,5 miliona) pa i oni , kao i svaki covek na ovom svetu zele da zive bolje, lepse, da im deca idu u dobre skole, ali ne zele da se odreknu svog identiteta i svoje istorije. Јесте, само то се ради благочестивим трудом а не отимањем историје и територије другима. Што би ја волео тебе и теби сличне мало да пошаљем у Призрен, Ђаковицу или негде у Албанију да проучаваш њихову културу и језик. Али мислим да ти је паметније рецимо да прочиташ утиске Јована Дучића о томе јер је безболније. T'pol је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Nije 2/3 nego oko 40%... što po tvojoj "logici" povezivanja haplogrupa sa nacijom znači da 60% Srba nisu Srbi... ili da 40% Srba nisu Srbi... a da su pojedini pripadnici raznih drugih nacija po Evropi zapravo Srbi... što je naravno glupost. Upravo 2/3 jer 42% su haplo tip I koji je nastao, mutirao na balkanu pre 20-25 000 godina i dodatnih 20% haplo tipa E koji je migrirao pre nekih 7-8000 godina na balkan. E vidis to su te 2/3 Srba , to jest nasih predaka. I mi smo upravo Srbi. I dinarci. I starosedeoci. I nasi pretci su bili ovde i pre Ilira i Grka i Tracana i Dacana i Latina i Rimljana i Slovena ... Bili su na Balkanu kada nikoga vise nije bilo u Evropi ...Osim Skandinavaca posto su i oni sa Balkana potekli .. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Javlja mi se da ce tema ubrzo pod kljuc, samo ako nastavite sa prozivanjima na licnoj osnovi... Не треба тема под кључ, него ти појединци који не желе да разговарају него личним прозивањем кваре тему треба да буду удаљени. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Јесте, само то се ради благочестивим трудом а не отимањем историје и територије другима. Што би ја волео тебе и теби сличне мало да пошаљем у Призрен, Ђаковицу или негде у Албанију да проучаваш њихову културу и језик. Али мислим да ти је паметније рецимо да прочиташ утиске Јована Дучића о томе јер је безболније. O , ti meni o Ducicu? Taj je lik ( izvor je Crnjanski) dva dana posle bombardovanja Beograda ( 6.april 1941) umesto da kao svaki patriota ide u London, otisao prvo u Madrid da mu srede zubalo, a onda onako natenane u USA. Ako uopste postoji patriotizam u Srbalja , a sigurno da postoji, ja zaista verujem ljudima koji su se kad, tad i vratili u Srbiju. Tu mislim na Pekica i Crnjanskog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Javlja mi se da ce tema ubrzo pod kljuc, samo ako nastavite sa prozivanjima na licnoj osnovi... Pa ono nije da tema nije besmislena, ali ne vidim da se bas mnogo licno prozivamo pa bih zamolila da je ne zatvaras, ili ako je zatvoris napises o cemu i kako smemo da diskutujemo. Tako ces i ceo ovaj PDF unistiti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 O , ti meni o Ducicu? Taj je lik ( izvor je Crnjanski) dva dana posle bombardovanja Beograda ( 6.april 1941) umesto da kao svaki patriota ide u London, otisao prvo u Madrid da mu srede zubalo, a onda onako natenane u USA. Ako uopste postoji patriotizam u Srbalja , a sigurno da postoji, ja zaista verujem ljudima koji su se kad, tad i vratili u Srbiju. Tu mislim na Pekica i Crnjanskog. Како то може да има утицаја на оно што је он пре тога писао о Албанији и Албанском народу а ја после боравећи на КиМ личним увидом се уверио у то? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Како то може да има утицаја на оно што је он пре тога писао о Албанији и Албанском народу а ја после боравећи на КиМ личним увидом се уверио у то? Cekaj bre!!! Pa moj deda je bio zandarm u Prizrenu. Ja sam iz Srbije, Ducic nije. Sta si ti to "uvideo" licnim boravkom tamo? Kada si bio tamo? Kakve veze jedan Ercegovac koji ni luk jeo ni luk mirisao ima sa Kosovom? Nikakve. Ni sa Srbijom, cak ni sa Mostarom, Trebinjem, a ponajmanje sa Srbijom i Kosovom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Ne zna se da li je taj zajednički predak kod kojeg se prvo pojavila "I" mutacija živeo na Balkanu. Zna se. Upravo na Balkanu. Evo pogledaj. http://www.eupedia.com/europe/origins_haplogroups_europe.shtml Pogresio sam link evo ga pravi Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 A evo i slika: Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука