ivanaika Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Da Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Прихватам одговор једино што је опрезност мало пренаглашена. Што не можеш да прихватиш да сам једноставно, без намере него из чисте радозналости питао? Мени је тај начин изражавања симпатичан ако те то мучи али нисам питао људе који су ми блиски баш зато да не би помислили нешто слично као и ти. Е сад ти си да кажем "виртуелни познаник" па су и последице премишљања зашто питам мање. Nije ništa prenaglašeno. Čak je s obzirom na okolnosti, super sjajno, kako ja umem. Umem i mogu da prihvatim. I ja sam samo živo biće, kojem ako ukažeš na propust, grešku, šta god kao ovo sada...ja usvojim. Ne držim se pijan plota, ako nisam u pravu, odnosno ako je argument na tvojoj strani. Ako je tako kako kažeš, i tvrdiš, da je. Ja nisam policajac. Ne čitam misli. Ja ljude držim za reč. Ako je iz čiste radoznalosti, prihvatam i izvinjavam ti se, što sam malo oštrije, pojasnila. Ne, ne muči me ništa. Mene šta muči, ja pitam. Naučila sam da ne mislim, nego da pitam. To šta se meni čini, može biti a i ne mora da znači, tako da je bolje, ko pita, taj/ ta ne skita. Tako da je - rešeno. Inner Truth and Predrag S. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Predrag S. Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Nije ništa prenaglašeno. Čak je s obzirom na okolnosti, super sjajno, kako ja umem. Umem i mogu da prihvatim. I ja sam samo živo biće, kojem ako ukažeš na propust, grešku, šta god kao ovo sada...ja usvojim. Ne držim se pijan plota, ako nisam u pravu, odnosno ako je argument na tvojoj strani. Ako je tako kako kažeš, i tvrdiš, da je. Ja nisam policajac. Ne čitam misli. Ja ljude držim za reč. Ako je iz čiste radoznalosti, prihvatam i izvinjavam ti se, što sam malo oštrije, pojasnila. Ne, ne muči me ništa. Mene šta muči, ja pitam. Naučila sam da ne mislim, nego da pitam. To šta se meni čini, može biti a i ne mora da znači, tako da je bolje, ko pita, taj/ ta ne skita. Tako da je - rešeno. Tako je: "Pitaj i pustu druge da pitaju" nova parola Srdasce је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Trudim se. Ali odgovr je i da i ne. U oba slučaja to što kažem ili napišem mislim, samo kod pisanja imam veću slobodu kombinovanja reči, tj dok je govor već izgovoren, već otišo teks mogu da prepravim, tamo gde sam pogrešio.. E sad ja pitam vas.. Da li sam razumljiv u svojim pisanijima? Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Хм.Уживо дуго ћутим ,чекам погодан тренутак да кажем,а онда кад оплетем,куку мени,кајем се 10 дана што нисам остала да ћутим.Ал нека,бар сам рекла :.mislise. . Мало се шалим сад,а мало је тако.Углавном размислим, па причам.Кад ми неко изричито тражи мишљење,тада сам као отворена брана.А неретко,само да бих рекла нешто,испаднем смешна толико,да се сама себи смејем неколико дана Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Ја стварно не пишем као што причам. Јер бих причао неподношљиво споро. Много више кажем кад причам - много више непотребног. Хвала Богу па могу и овако причати, на тенане. A ja poludim ( da ne kazem neki vulgarnjii izraz koji ima veze sa zenskom rabotom) kada vidim, a vidjam sve cesce i cesce da danasnji SrBovi svoj sopstveni jezik zaboravljaju, koriste besmislene izraze misleci da je bas taj izraz i onaj prav, citaju navodno Justina Popovica i Sv:Velimirovica, ali se radi o nepismenim ljudima koji nisu u stanju ni da nam prepricaju neki clanak iz recimo Kurira. Za taj soj modernih srpskih, pravoslavnih omladinaca postoji samo jedan glagol koji pokriva cetiri. Znacilo bi to da covek mnogo vise kaze kad govori ( mada tu smisao nigde ne vidim, valjda je autor mislio pre na glagol cutati), Pricaju se bajke, price, basne, jezik se govori, politicari drze govorancije. Ta tri glagola ( pricati, govoriti reci,kazati) su u svim evropskim jezicima ista samo se u srpskom sada koristi samo jedan za sva tri oblika pa se tako prica i engleski, nemacki. A i svako od nas je u osnovnoj skoli ucio da recenica ne sme da pocne sa "jer" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 uuuuuu samo vise! Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Хм.Уживо дуго ћутим ,чекам погодан тренутак да кажем,а онда кад оплетем,куку мени,кајем се 10 дана што нисам остала да ћутим.Ал нека,бар сам рекла :.mislise. . Мало се шалим сад,а мало је тако.Углавном размислим, па причам.Кад ми неко изричито тражи мишљење,тада сам као отворена брана.А неретко,само да бих рекла нешто,испаднем смешна толико,да се сама себи смејем неколико дана Sanja, ja sam se uopste i javila ovde jer mi je zasmetalo da mladi ljudi vise ne znaju svoj maternji jezik. Ispeci pa reci. Znacilo da kada razmislis, onda nesto kazes, a ne pricas. Zalite se svi od reda ovde ( nema sada veze s tobom) kako neki izrodi zaboravljaju lep srpski, a sami uopste ne vodite racuna o svom maternjem jeziku. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Sanja, ja sam se uopste i javila ovde jer mi je zasmetalo da mladi ljudi vise ne znaju svoj maternji jezik. Ispeci pa reci. Znacilo da kada razmislis, onda nesto kazes, a ne pricas. Zalite se svi od reda ovde ( nema sada veze s tobom) kako neki izrodi zaboravljaju lep srpski, a sami uopste ne vodite racuna o svom maternjem jeziku. Лепо је то драга моја,знати матерњи језик.Само мени више лежи на души шта је неко хтео да каже и о чему говори.Ако га не разумем о чему заиста прича,не пуштам саговорника лако.А после можемо да радимо и писмени Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Лепо је то драга моја,знати матерњи језик.Само мени више лежи на души шта је неко хтео да каже и о чему говори.Ако га не разумем о чему заиста прича,не пуштам саговорника лако.А после можемо да радимо и писмени Ma OKET Sanja, nista licno, ali ne brini, ce radimo i pismeni. Otom, potom. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 У разговору овако одвалим прво што ми падне. На форуму пак, водим рачуна да се "лепо, културно" изражавам. Драшко, Ненад Р. and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 У разговору са другим лицима сам опуштенији , али када пишем на форуму , ту више водим рачуна , јер шзо се напише , остаје дуго времена. Biky83 је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Mnogo više psujem uživo.I grublja sam. I živčanija. Sa malo ljudi sam ,,normalna''. Samo Ana је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Biky83 Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Примећујем да неке чланове форума тешко читам. Много пишу а реченице немају неку складност која би мени олакшала комуникацију. U pravu si, i ja se nekada tesko snalazim. Mislim da se neke teme bezpotrebno sire i tako komplikuju komunikaciju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Samo Ana Написано Децембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2014 Ja takodje ne pišem kao što pričam jer bi svašta nešto ispisala. Trudim se da napišem najvažnije, osim kad se od mene traži da pišem drugačije. Inače, pričam mnogo samo sa najbližim prijateljima, u društvu sam često senka. I got life, mother, i got laughs, sister, i got freedom, brother, i got good times, man...I got crazy ways, daughter, i got million-dollar charm, cousin, i got headaches and toothaches and bad times too like you... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука