Jump to content

Пастирски однос Православне Цркве према особама са хомосексуалним склоностима

Препоручена порука

Vjerovatno je bilo ljudi koji su proveli svoj zivot kao pastiri, sa zivotinjama, a nisu imali nekog partnera pa im je nadoslo da svoju seksualnu energiju potrose na one "najblize". Vjerovatno ima ljudi koji takodjer usljed nedostatka kontakta sa polom koji ih privlaci zapali u neku vrstu perverzije itd...ali njih u osnovi i dalje privlaci suprotan pol. 

Dok ovdje, i po pitanju brata panareta koji svedoci svoje iskustvo koje govori da postoje ljudi koji nikad nisu imali privlacnost ka suprotnom vec ka istom polu. ....

У овоме је разлика између затвореника и мене.

Е управо, да се не би смо разумели погрешно,... ово сам и написао да бих показао (и ''доказао'':)) свима који мисле да између нас има разлике (оно ''ми хетеро'' или ''ми хомо'').. да та разлика није нека, тј да практично, тј суштински она и не постоји!

Дакле свако је у могућносати да буде хомосексуалац и не признавањем тога себи, човек остаје у заБЛУДи ;) Наравно да ово не значи да је ''свако хомосексуалац'' како понекад злуради припадници ЛГБТ -покрета желе да припишу свакоме ко им се успротиви ..  

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 409
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Но то да ли неко може да буде и хомо и хетеро је друга прича. Главна е да еј овде човек рекао да је одувек имао хомосексуални нагон. Дакле он мож да буде у најгорем случају "ситуациони хетеросексуалац".

Друштвено-црквено гледано, стрејт особа која блудничи, јел да, као начин да то не чини је нпр. брак. Верност једној особи и тралала како већ иде наша прича. Па и калуђери напусте манастир и ожене се и после неког времена у Цркви их третирају сасвим нормално. Ето, напустио манастир ал има жену.

Понављам питање; шта ћемо са хомосексуалцима који то доживљавају као грех, а нису ради да се препусте монашкој аскези? Ако нема у шта да сублимира свој нагон, он ће га пре или касније испољити. Или ће скренути. Као што јеи Валтер навео коцкаре, алкосе, џанкозе... као не пренесу своју зависност на нешто друго, не осмисле свој живот, враћају се на старо.

И ето, сад неки геј, капира да је његово сексуално опредељење "лошије" и "веће зло" од стрејт блудника и...шта онда? Да чујем одговор. За кога ће се он то везати?

Подели на овим сајтовима

Perica se na drugom forumu izjasnio kao ateista, pisao da u homoseksualnosti nema nista lose a sv. Jovana Zlatoustog nazvao glupakom.

Ne bih da spamujem, nego samo da navedem moje reci i da zamolim tebe ili bilo koga drugog da pronadje rec "glupak", ""kreten", "budala" ili bilo sta slicno... 

Zlatousti je bio izuzetno pametan i obrazovan covek, al' se ovde nalupao za sve pare. Slobodan seksualni odnos dve osobe istog pola nikako i ni pod kojim okolnostima ne moze da bude gori od nasilnog lisavanja zivota. Prosto, svako ko ima dve cuke u glavi i imalo osecaja za moral (ne hriscanski vec elementranu moralnost) ce osetiti da tu nesto smrdi."

Dakle, u toj konkretnoj situaciji zaista mislim da se nalupao gluposti. I nemam nameru da dalje objasnjavam zasto homoseksualac nije gori od ubice. Ako ti to sam ne shvatas, sta da ti radim... 

Ne znam koliko je uopste ozbiljno sa njim diskutovati.

Ni ja ne znam koliko je uopste smisleno diskutovati sa onima koji ne znaju da citaju. 

ps. laska mi sto ima nekog ko prati moje pisanije svuda po netu... 

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

" Zlatousti je bio izuzetno pametan i obrazovan covek, al' se ovde nalupao za sve pare. Slobodan seksualni odnos dve osobe istog pola nikako i ni pod kojim okolnostima ne moze da bude gori od nasilnog lisavanja zivota. Prosto, svako ko ima dve cuke u glavi i imalo osecaja za moral (ne hriscanski vec elementranu moralnost) ce osetiti da tu nesto smrdi." Dakle, u toj konkretnoj situaciji zaista mislim da se nalupao gluposti. I nemam nameru da dalje objasnjavam zasto homoseksualac nije gori od ubice.

facenew22222222 facenew22222222 facenew22222222

Христос се роди (још мало), Петре!

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

(То је питање за драгу Савету https://www.pouke.org/forum/topic/30171-pravoslavna-draga-saveta/ LOL)

Пише у теми, Васо!

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

@@Vasa L.,

Његова сексуална оријентација је хомосексуална. Решио је да потискује саму сексуалност.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Dakle, u toj konkretnoj situaciji zaista mislim da se nalupao gluposti.

Crni Pero, kako ti je na toj visini? Redak vazduh gore, em ledeno, a moz` i da padnes vrlo gadno...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ne bih da spamujem, nego samo da navedem moje reci i da zamolim tebe ili bilo koga drugog da pronadje rec "glupak", ""kreten", "budala" ili bilo sta slicno... 

" Zlatousti je bio izuzetno pametan i obrazovan covek, al' se ovde nalupao za sve pare. Slobodan seksualni odnos dve osobe istog pola nikako i ni pod kojim okolnostima ne moze da bude gori od nasilnog lisavanja zivota. Prosto, svako ko ima dve cuke u glavi i imalo osecaja za moral (ne hriscanski vec elementranu moralnost) ce osetiti da tu nesto smrdi."

Nije sija nego vrat. AKo se nalupao (pricao gluposti) onda znaci da je ispao glupak.

Dakle, u toj konkretnoj situaciji zaista mislim da se nalupao gluposti. I nemam nameru da dalje objasnjavam zasto homoseksualac nije gori od ubice. Ako ti to sam ne shvatas, sta da ti radim... 

Gori je u smislu da pogubljuje i tijelo i dusu a ubica samo tijelo. Ali ti ocigledno ne citas do kraja.

ps. laska mi sto ima nekog ko prati moje pisanije svuda po netu... 

I ranije sam sumnjao da imas homoseksualne sklonosti.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Nije sija nego vrat. AKo se nalupao gluposti onda znaci da je ispao glupak.

Mozda drugi to tako shvataju, ne poricem. Al' sam ja vrlo jasno rekao da je bio jako pametan i obrazovan covek, pa to "glupak" nekako ne ide.

Gori je u smislu da pogubljuje i tijelo i dusu a ubica samo tijelo. Ali ti ocigledno ne citas do kraja.

Rekoh da necu dalje obrazlagati svoj stav... rekao sam sta sam imao tamo, pa posto toliko vec pratis procitaj...

I ranije sam sumnjao da imas homoseksualne sklonosti.

Iz toga sto se ne slazem sa Zlatoustim si zakljucio da sam peder?

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...