Zawisza Написано Јул 12, 2010 Пријави Подели Написано Јул 12, 2010 Pre će da bude amerikanskog jezika, verovatno u ulici Miloša Pocerca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јул 12, 2010 Пријави Подели Написано Јул 12, 2010 Завиша, у праву сте, у питању су мормони. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,5276.msg143534.html#msg143534 Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 Pre će da bude amerikanskog jezika, verovatno u ulici Miloša Pocerca. Не знам за улицу,на летку пише енглески.Хвала на помоћи,ушли смо им у траг bliss jeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 А док турбо Православци се не $ете да држе курсеве држаће их секташи.Мада бих ја лично користио сву ту секташку работу,сла би ђецу тамо да уче па би их после кући учио Цркви.Сваку инвестицију треба користит па макар била и секташка. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Мада бих ја лично користио сву ту секташку работу,сла би ђецу тамо да уче па би их после кући учио Цркви.Сваку инвестицију треба користит па макар била и секташка.бљак, па одраслог је тешко размутити кад се смути глупостима, а камоли дете ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Toga je bilo i u Mitrovici.Sada ne znam da li jos ima tih mormonskih kurseva,ali mormona ima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 А чујте моју дилему: наши пријатељи су Протестанти. Њихова црква једном годишње организује сајам дечије гардеробе, по невиђено ниским ценама, типа боди са ногавицама 100 дин. И то из иностранства, памук 100%. Ја нисам отишла прошле године, да не бих ''финансирала секту'', али питам се како то да наша Црква ништа слично никада није организовала, или грешим? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 не грешиш ... има доста ствари у нашој Цркви које не функционишу, ал то мртвило полако престаје ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 А док турбо Православци се не $ете да држе курсеве држаће их секташи.Мада бих ја лично користио сву ту секташку работу,сла би ђецу тамо да уче па би их после кући учио Цркви.Сваку инвестицију треба користит па макар била и секташка. Управо тако. Исто је проблем и са центрима, институцијама за лијечење наркомана. Еј, у малој Црној Гори са 600 000 становника постоје чак ДВА центра која су основали секташи(један, баптисти, други- пентекосталци) и који раде пуном паром. А Црква у једној православној Црној Гори- ништа.А добро се зна колико је аргумент ''немања средстава'' глуп. И уопште није чудно што нам и омладина и дјеца оде у секте. Само се надам да ћемо се опаметити на вријеме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Иначе планирам ове године да одем на тај сајам и купим деци одећу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Nije u "opisu radnog mesta". Šalim se, jednostavno sam verski prilaz životu na ovom svetu kod njih je drugačiji. To nisu ni katolici uspeli da isprate iako su pokušavali. Kod njih je na prvom svetovnom mestu rad, oni rade i obavezno jedan deo odvajaju za crkvu. E sad, to što oni odvajaju ne služi da njihovi pastori žive luksuzno, kod nas katolika ima gde sveštenici naročito biskupi žive u luksuzu. Verovatno ima i kod vas pravoslavaca? Naprotiv, većina tih pastora živi skromno kao sav normalan svet. Ali taj novac se ulaže u poslove, pa recimo brojne firme sa zvučnim imenima su na taj način osnovane i finansirane. Opet u njima se oni zapošljavaju i na neki način im se vraća to što su uložili odnosno odvojili za svoju zajednicu. Isto je i sa tim sajmovima polovne odeće i radnjama, iza lanaca tih sekend-hetsova stoje oni, neće da se baci nego se stvari sortiraju, deznfikuju i prodaju. Lično mislim da bi bilo moguće da recimo pravoslavac vernik se bavi nekakvom organizacijom i distribucijom ali to da radi neko iz pravoslavne crkve je nemoguće, niti imaju šta da prodaju, nemaju ni ljudi za tako nešto a u krajnjem slučaju kosilo bi se sa nekim ubeđenjima. Ja sam radio u karitasu i to isključivo u šumadijskim selima i znam kako je to izgledalo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Завиша, ове ствари су нове, не половне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 А док турбо Православци се не $ете да држе курсеве држаће их секташи.Мада бих ја лично користио сву ту секташку работу,сла би ђецу тамо да уче па би их после кући учио Цркви.Сваку инвестицију треба користит па макар била и секташка. Управо тако. Исто је проблем и са центрима, институцијама за лијечење наркомана. Еј, у малој Црној Гори са 600 000 становника постоје чак ДВА центра која су основали секташи(један, баптисти, други- пентекосталци) и који раде пуном паром. А Црква у једној православној Црној Гори- ништа.А добро се зна колико је аргумент ''немања средстава'' глуп. И уопште није чудно што нам и омладина и дјеца оде у секте. Само се надам да ћемо се опаметити на вријеме. Nije to nimalo jednostavno, takvi centri zahtevaju edukovane radnike, a u Srbiji je sve devalviralo pa i obrazovanje. Onda imate slučaj da se pronese glas da je tamo neki monah iz nekog manastira uhapšen jer je posedovao narkotike. Naravno niko nemože da kaže ništa konkretno al vas ubeđuju da jeste. I umesto da se od manastira prave destinacije za turiste protestante i katolike, da otkriju duhovne vrednosti pravoslavlja, pravi se antireklama. Mi katolici smo svake godine išli malo u Soko grad, ostavimo lepe pare dole, družimo se sa pravoslavnima i iz godine u godinu sve više i više je ljudi išlo. Onda neko zalupi vrata jer eto neće jeretike. Prošao sam skoro preko Kosmaja i pomislio koja je šteta što nemam sa kim iz vaše eparhije da popričam o tome da se dovedu grupe vernika katolika u manastir Tresije, budu par dana, upoznaju šumadince, približe se pravoslavlju, i na kraju krajeva ostave lepu količinu novca. A svi uslovi postoje. Zašto je to tako? Lično mislim da jednostavno su vaši sveštenici situirani i baš im ne zapinje da se još bave i zamaraju nepotrebnim stvarima. Ja sam Mašo naveo primer polovnih, ali sigurno da se ne radi samo o polovnim već i novim stvarima. Pa i te polovne koje stižu su kao nove. Nego vidim banovaše neku Mariju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Иначе планирам ове године да одем на тај сајам и купим деци одећу. I mi smo svojevremno odlazili kod njih i kupovali što-šta. Dete nam je poraslo tako da ne idemo više tamo. Elem, nisam išao kod njih po njihov doživljaj Boga, već po odeću, obuću, krpice... svašta-nešto. Sve veoma povoljno, kvalitetno i privremeno. Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Zaviša, radi se o tome što sredstva ne nedostaju,a tim,ako se sredsva pravilno ulože- ni obrazovanja.... Manje-više, poznato je koje prihode ostvaruju određeni manastiri u CG, to su višemilionske svote evra, godišnje. Tačno je, obnavljaju se i grade hramovi i manastiri, sve to košta,ali- zar mora sve da ode u kamen i ukrašavanje?! Uz svo poštovanje i prema tim hramovima i manastirima, i toj žrtvi- ali ljudski životi nam propadaju, tu, na naše oči! Ipak, hvala Bogu, imam pouzdane informacije da će i u CG uskoro, zahvaljujući nekim sveštenicima i jednim Episkopom iz Srbije, početi jedan centar za borbu protiv narkomanije. Sve je to još u začetku,na nivou planiranja i dogovora, ali dobro, krenulo se sa mrtve tačke! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука