Jump to content

Разговори о сектама - опасност око нас

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

Постављена слика

Они ће бити у небеском краљевству и владати са Христом над земљом (и још 143.988 одабраних)  facenew22222222

Ovi deluju bas onako... KORPORATIVNO-MENADZERSKI  319.gif

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Ovo baš i nije najsvežija slika.

Sadašnji predsednik je Don Alden Adams .

Ма нема везе. Сваком од њих можеш доделити CFO, CEO, DRA...

Види какви су. Прави топ менаџмент једне мултинационалке...

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

скоро је мој сада већ пензионосани прото држао проповјед и баш је спомињао јеховине свједоке причао је то помало и комично...

Прото: Кренуо ја у парохијску канцеларију, има неког посла па реко* да урадим то прије Вечерње.

ја таман на вратима кад неко звони...

отворим ти ја врата ка човјек и жена, одма ми је било јасно...

кажу они мени:

Добар дан да ли желите да сазнате истину? ја у мантији,

ЉУДИ НА ПОГРЕШНА СТЕ ВРАТА ДОШЛИ ЈА САМ ПРАВОСЛАВНИ СВЕШТЕНИК, како вас није срамота ове моје мантије, кажу они мени "и ти си у заблуди", вуку они за рукав... е ту браћо и сестре морате бити  помало дрски 4chsmu1

можете само замислити шта им је прото рекао, иначе миран и сталожен човјек...

нама су ишли око зграда док сам живио у граду и дјелили дјеци , неке књиге са пуно слика и  брошуре...

углавном јако негодна ситуација, знају бити јако напорни, најжалије ми је када дјецу вуку са собом...

ја их обично пустим да се испричају сами са собом и онда кажем да сам муслиман, онда они оду сами не морам их тјерати... 1000000001010 greengrin

Подели на овим сајтовима

To što si musliman neće ih oterati ali evo ti jedan jednostavan način da ih se rešiš 0110_hahaha

Kad ti se pojave na vratima samo reci da si bivši kršteni Jehovin svedok i da si sam izračunao tačan drugi dolazak Hristov i da kad si to poslao JS u Bruklin da su te posle nekoliko dana izbacili iz organizacije.

Veruj mi da ćeš ih se tako lakše otarasiti 0110_hahaha

ма оду они вјеруј ми... пусти ијепо да причају чим почну цитирати Св Писмо и доказивати да није тачно, само кажем да сам муслима а они ко водом заливени окрену се и оду..хехе

Подели на овим сајтовима

она прића о СВ писму стоји ми на вратима ДАВИ МЕ .. пустим је да се исприча сама са собом затим кажем да сам муслим и затворим врата након тога оду! не причам ја са њима ни уком погледу још најбоље да ми почну тумачити и Куран..хехх

Подели на овим сајтовима

To što si musliman neće ih oterati ali evo ti jedan jednostavan način da ih se rešiš algabacaju

Kad ti se pojave na vratima samo reci da si bivši kršteni Jehovin svedok i da si sam izračunao tačan drugi dolazak Hristov i da kad si to poslao JS u Bruklin da su te posle nekoliko dana izbacili iz organizacije.

Veruj mi da ćeš ih se tako lakše otarasiti algabacaju

A,zasto lagati..??Koji je smisao toga..?Nismo mi ( macji kasalj,da se recima ne znamo odbraniti)..ili???

Ja,osobno uvjek pricam s njima,nikada ih ne tjeram ..s ,vrata..Ali,ocito im nisam dovoljno interesantna...dok ne dolaze,isti ljudi ponovno kod mene..jer im jednostavno kazem da ne zelim mijenjati moje korijene..i da zivim istinski moju veru..

Pokusajte,da im pricate ..o ovome...

Dolazak Sina čovječjega

(Mk 13,24-27; Lk 25-28)

26 "Reknu li vam dakle: 'Evo, u pustinji je!', ne izlazite; 'Evo ga u ložnicama!', ne vjerujte. 27 Jer kao što munja izlazi od istoka i bljesne do zapada, tako će biti i s dolaskom Sina Čovječjega."

28 "Gdje bude strvine, ondje će se skupljati orlovi."

29 "A odmah nakon nevolje onih dana

sunce će pomrčati

i mjesec neće više svijetljeti

i zvijezde će s neba padati

i sile će se nebeske poljuljati."

30 "I tada će se pojaviti znak Sina Čovječjega na nebu. I tada će proplakati sva plemena zemlje. I ugledat će Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima nebeskim s velikom moći i slavom. 31 I razaslat će anđele svoje s trubljom velikom i sabrat će mu izabranike s četiri vjetra, s jednoga kraja neba do drugoga."

Подели на овим сајтовима

znate, šta mene ne saljeću, od mene bježe, zašto??? pojma nemam.

ali ispričat ću vam priču koju sam čula od moga prijatelja, prijatelj,

živi u srbiji, okomili s ena njega, dolazile dvije u paru jedna mlada druga starija.

i on im kaže, d aje pravoslavac, ne pomaže, da je komunist, ni to.

one opet dolaze, onda im mirno, kaže.

ti mala, ajde s amnom na kauč, a ti stara drži stražu...

nisu više dolazile.

to je čestit čovjek, ali jednostavno ih se nije mogao riješti, nego na ovaj način.

kaže da su isparile, i da ih više nikad nije bilo.

nije neki recept, ali pali.

Подели на овим сајтовима

Јеховини сведоци нису нимало наивни. Имају добро разрађену тактику - начин прилажења људима. Када почну да говоре у реченици немају ни тачку, ни зарез, не знам како ваздух стигну да удахну, човек не може да их прекине и да нешто каже.  bleh Тако покушавају да збуне особу и да јој увале своје књиге. Мени није проблем да их се решим али многима јесте.

Сећам се да је један мој комшија, био је тада наиван, узео од њих књигу да погледа (тј. успели су да му увале књигу). Сутрадан су дошли да узму књигу и да провере да ли жели да је купи. Пошто је то одбио, тог дана су отишли. На његова врата су сваки дан долазили 2 недеље и убеђивали га да купи књигу. Пошто човек више није могао да поднесе њихово наваљивање, почео је да их псује, да им прети да ће их убити, да је набавио пушку и сл.  :cheesy2:  Једва је успео да их се реши.

Подели на овим сајтовима

znate, šta mene ne saljeću, od mene bježe, zašto??? pojma nemam.

ali ispričat ću vam priču koju sam čula od moga prijatelja, prijatelj,

živi u srbiji, okomili s ena njega, dolazile dvije u paru jedna mlada druga starija.

i on im kaže, d aje pravoslavac, ne pomaže, da je komunist, ni to.

one opet dolaze, onda im mirno, kaže.

ti mala, ajde s amnom na kauč, a ti stara drži stražu...

nisu više dolazile.

to je čestit čovjek, ali jednostavno ih se nije mogao riješti, nego na ovaj način.

kaže da su isparile, i da ih više nikad nije bilo.

nije neki recept, ali pali.

Ризична препорука, брате. Она млађа би могла да те матира у једној реченици, а она старија да те декласира у другој. Додуше.
Подели на овим сајтовима

Ja sam sestra, kod vas u srbiji, i muškarce zovete, ženskim imenima, brana, draga....

nije mi bilo jasno, kasnije sam to apsolvirala.

Nemogu one nikoga matirati, sa svojom sterlinom pobožnošću, to je maska i lažno

ka i vera im. Meni da dođu na vrata ja bi ih sa metlom dočekala, ali hvala dragom Bogu,

ne dolaze. Nemojte se čuditi, onaj ko nam vrši atak na ono najsvetije i metla je čistija od njega.

Подели на овим сајтовима

Ja sam sestra, kod vas u srbiji, i muškarce zovete, ženskim imenima, brana, draga....

nije mi bilo jasno, kasnije sam to apsolvirala.

Nemogu one nikoga matirati, sa svojom sterlinom pobožnošću, to je maska i lažno

ka i vera im. Meni da dođu na vrata ja bi ih sa metlom dočekala, ali hvala dragom Bogu,

ne dolaze. Nemojte se čuditi, onaj ko nam vrši atak na ono najsvetije i metla je čistija od njega.

Izvini sestro. Mislio sam samo da bi bila neprijatna situacija za tvog prijatelja da je ona mladja pristala da ode na kauc, a da se ona starija pokazala ljubomornom ili ko zna sta vec.

Salu na stranu. Sa njima nema sale i po meni najbolje je ne upustati se u nikakve metode odvracanja (kao sto je ovaj koji si opisala ili predstavljati se kao komunista ili slicno).

I meni su dolazili. Nemam pouzdani recept, ali evo kako su mi se skinuli s vrata. Rekao sam da sada nemam vremena i pitao da li mogu da dodju u vreme kada sam znao da nema nikoga kod kuce. Kada su se pojavili posle nekoliko dana, pitao sam ih sto nisu dosli kada smo se dogovorili. Rekli su da su me trazili, a ja sam se pravio iznenadjen, uvredjen, 0102_laugh, iznerviran. Onda sam im ponovo zakazao sastanak u vreme kada nikoga nije bilo a kada su se javili ponovo ledenim glasom sam zatrazio telefon njihovog pretpostavljenog da bi prijavio kako me oni zezaju i ne dolaze na ugovorene sastanke za koje se pripremam i cak i prijatelje pozivam u kucu. Nikada mi se posle nisu javili.

Подели на овим сајтовима

Vidim da Kaja i još neki i dalje olako shvataju Jehovine svedoke.

Ma,kakvi dragi brate...nije tako...Ja sa njima zivim...radim...a imala sam priliku da ...UDARNICI PROVEDEM  21 DAN ...s jednom zenom koja je Jehov Svjedok...Tu su bili Turbo razgovori...

Najvise mi smeta sto se nazivaju "krscani" ( a ,uvjerila me da su od EU...i ljudskih prava...uvedeni medju krscane)

Ja to nikako nisam htela prihvatiti...a k tome je  ta zena nekada bila sama katolkinja...Biblija nam je stalno bila u rukama...da pojasnimo nesporazume...Nju je zasmetalo isto tako sto sam ja rekla da ona pljuje po svome krstenju i veri,i da je sasjekla sada korijene svoje vere..pradedovske...Znaci, obiteljsko stablo je unisteno i nema zdravih plodova...A,ona rece...oni su zasadili novo,kada naraste....donosti ce zdrave  plodove...

E,pa braco moj ..sada se pitaj da li mi imamo sansu da se protiv zakona i ljudskih prava borimo...?

Подели на овим сајтовима

E ako je tako Kajo draga,prati ove postove pa joj pokaži .Neka proveri da li je njen prevod tačan.Imam toga dosta ali neću da stavim odjednom da se ne izgubimo u masi kolo2

Nadam se da su poređenja razumljiva,ako imaš nekih primedbi kako da poboljšam samo reci kolo2

Poelbuster...brate...

Ti mora da si  jos jako mlad..ali to nije vazno..

Da ti samo kazem...sta mislis,koliko  ljudi meni  prebacuje na moju KC..i svasta govori...Nema te teorije da me netko uveri u nesto drugo...sve  dotle dok moja  CRKVA SAMA UOCI...sta treba mijenjati,ako nije tacno i dobro...

A,sada ja tebe pitam...da li bi ti bio spreman..isto to uciniti..da te netko uveri/uverava da to nije tacno.?

Ovaj dijalog bi imao smisla,da na temi ima jehovi svjedoka...da oni sami pisu i odgovaraju..ovako je samo trosenje vremena...UZALUD..

Mnogo je vaznije da se zauzmemo u nasem drustvu...da oni ljudi u kojoj su veri i Crkvi krsteni...istinski zive svoju veru...da im se tu pruzi TUMACENJE- da ne prelaze  kod drugih...kad i onako imaju svoje...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...