Ненад Р. Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Има и предрасуда , али има и када не знају ништа о датој теми па из тог разлога не пишу. Sanja Т. and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Više puta sam/smo komentarisali ovu pojavu. Ona je razumljiva i u skladu sa ljudskom psihologijom (vjerskim jezikom, palom prirodom). Jednostavno, te teme pružaju priliku za ventilaciju raznih nagona (agresivnog, seksualnog u svim manje više prikrivenim, potisnutim, sublimiranim, izvitoperenim i inim manifestacijama), hranjenje/jačanje/branjenje ega, baratanje raznim kompleksima i traumama (što uprkos zdravom razumu želimo da radimo). Sve to daje određene psihološke gratifikacije u našoj 'psihičkoj ekonomiji'. Ukratko, činimo ono što je u suprotnosti sa hrišćanskim etosom i psihologijom - bavljenje strastima i pothranjivanje strasti (naročito gordosti, gnjeva, zavisti, bluda), umjesto borbe sa njima. Znači ponašamo se prirodno, a trebali bismo nat-prirodno (bar mi koji se trudimo da budemo hrišćani). Što se tiče lijepih tema, ima nas koji se trudimo da ih održavamo. Tako da se tu radi o suprotnosti kvantitet-kvalitet. Kako neko dobro reče, pošto ništa nije crno-bijelo, i na 'negativnim' temama se može dati pozitivan doprinos, kao što smo ne jednom vidjeli da se lijepe teme upropaštavaju od strane dokonih (najblaže rečeno). Ненад Р., JESSY, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Što se tiče lijepih tema, ima nas koji se trudimo da ih održavamo. Tako da se tu radi o suprotnosti kvantitet-kvalitet. Kako neko dobro reče, pošto ništa nije crno-bijelo, i na 'negativnim' temama se može dati pozitivan doprinos, kao što smo ne jednom vidjeli da se lijepe teme upropaštavaju od strane dokonih (najblaže rečeno). Амин! facenew22222222 facenew22222222 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2014 Pa hajd.... da kazemo recimo tema "covek pomogao drugom coveku" Ko ce da se nadje da smatra da to nije nesto dobro? Да ли знаш да има људи који сматрају , ако неко помаже другима , да је наиван , туђа срећа и да је будала . Да ли знаш да постоји страшна изрека у народу која гласи : Добар и луд су браћа рођени. Ово је заиста пад свега и веома сликовито одражава колико је друштво пало. Ево духовне песме , оца Гаврила која говори о тим стварима. ПиП је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2014 Да ли знаш да има људи који сматрају , ако неко помаже другима , да је наиван , туђа срећа и да је будала . Да ли знаш да постоји страшна изрека у народу која гласи : Добар и луд су браћа рођени. Ово је заиста пад свега и веома сликовито одражава колико је друштво пало. Ево духовне песме , оца Гаврила која говори о тим стварима. Иначе ради се о богомољачкој песми. Штета што се данас доста ретко где певају богомољачке песме, бар овде код мене. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2014 Управу си и таква ситуација није само код тебе . Ја волим једну стару богомољачку песму која се веома ретко изводи , а зове се "Исусе радости моја ". Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2014 Драшко је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 24, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2015 Pa hajd.... da kazemo recimo tema "covek pomogao drugom coveku" Ko ce da se nadje da smatra da to nije nesto dobro? Највероватније , нико , али и о тим стварима можемо да дискутујемо и да наводимо и друге примере како људи треба да се понашају , а не да то запостављамо. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Sanja Т., Deja Vu, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Како је дивно када се молиш за брата и сестру и за Благослов њима! То је највеће весеље! Срећно вам, мили моји. Хвала Господу што ми је пружио прилику Ненад Р., Драгана Милошевић, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Nekad nemam volju da pisem ,kad pogledam indeks foruma. Mada sam duzna da vas usmeravam na duhovne teme. Sanja Т., АлександраВ, Дијана. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Заиста је лепо молити се за друге, али је још и лепше када видиш да ти Господ услишио молитве. Драшко and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Заиста је лепо молити се за друге, али је још и лепше када видиш да ти Господ услишио молитве. Амин, Боже дај! Ће видимо Ненад Р. and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Несташна Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Амин, Боже дај! Ће видимо Молитва за пријатеље Предобри Боже , молим Те , искажи своју доброту свима, који ме због Тебе љубе , који се за мене жртвују и због мене трпе телесне и душевне боли. Удели снаге свима којима је потребна Твоја помоћ , услиши жеље оних којима сам обећао да ћу се за њих молити или за које сам дужан молити. Ја их све љубим небески Оче , јер их Ти љубиш. Ти си ми их дао као браћу и сестре у Христу и хоћеш да их љубим као што их Ти љубиш. Пошаљи нам свима свога Светога Духа љубави, да бисмо у слози испунили Твоју свету вољу. Амин. Никола Поповић, Драшко, Sanja Т. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Oni koji se mol za nas su nasi nepoznati dobrotvori. znaci, molitva u krug! Jedni drugima i sav zivot svoj Hristu Bogu predajmo. :bighug: :148494ykydt2lrfk: :148494ykydt2lrfk: Goku, Драшко, Снежана and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука