-Владимир- Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Па зар нам Исус није рекао да не треба никога да мрзимо? Да ,рекао је, нико не каже да требаш мрзети друге људе , али ако заиста верујеш да је Христос истина како онда можеш да будеш равнодушан према учењу које људе одводи од те истине . Ако ја кажем , например, ја сам против алкохолизма, то не значи да мрзим алкохоличаре, баш напротив . Ненад Р., Ignjatije and ines је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 a ja sam protiv alkoholizma ali pije pivo i belo vino ponekad,šalu na stranu Islam je teološki jeres nastala na osnovima apokrifa i pod objavom koju je Muhamed dobio od demona to se stav Crkve. Интегра, Ivan Marković and nana је реаговао/ла на ово 3 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 У праву си Владимире . -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Meni je Islam oduvek bio antipatican zbog tog nasilnistva,vidi se da je klasican plod ljudskog uma isto kao i mnogi delovi u Starom Zavetu.Po meni,u pitanju je manipulacija ljudima religijom...Hristos je nesto sasvim drugacije. Tenkista and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
utopija Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 +! Meni je Islam oduvek bio antipatican zbog tog nasilnistva, Čak i da nisu muslimani (ljudi) nasilnici, nego štoviše da su i moralniji od kršćana, islam (nauk) je štetan za ljudski rod, za ljudske duše. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2013 Citati preuzeti sa: Објаснио сам разлику између нашег односа према Библији, поготову Старом Завету, и исламског према Курану и Сунету. НИСУ ИСТИ. Самим тим ни твоја критика није исправна. Тачка. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2013 Објаснио сам разлику између нашег односа према Библији, поготову Старом Завету, и исламског према Курану и Сунету. НИСУ ИСТИ. Самим тим ни твоја критика није исправна. Тачка. Gde si objasnio? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2013 slusaj te od 5:13 do 5:40, (Po plodovima njihovim poznaćete ih (Mt.7,16). Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2013 Islam je najslicnija religija hriscanstvu. Ovo je duboka zabluda i pogreška. Islam je jedino i nastao da opovrgne osnovne dogme hrišćanstva - o Trojičnosti Boga i ovaploćenju Boga Logosa. "jednota Stvoritelja" I "pravovjerni, zapamtite da Alah nema sina" je njihovo Vjeruju. Oni vjeruju u Strašni sud i Vaskrsenje - sve, sve, samo Hristos nije taj Sudija i nije Bog, "nego jedan od proroka, od kojih je najveći i posljednji Muhamed". Što je to vaskrsenje u njihovoj verziji smiješno i redukovano na obećanje vječnog tjelesnog uživanja i tjelesnog mučenja je druga priča. A Isus je rekao da će posle njega doći lažni proroci. i "po plodovima njihovim poznaćete ih" - toliko zlo i ubijanje "u ime Boga", od Boga ne dolazi. Zna se od koga može doći. utopija, lab_man, Небојша Јовановић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2013 toliko zlo i ubijanje "u ime Boga", od Boga ne dolazi. Zna se od koga može doći. da ali treba napomenuti korektnosti i objektivnosti radi da manji broj muslimana to čini u ime vere u ukupnog broja njih e sad kakvo im je učenje u vezi toga to je jako teško reći jer oni sami to različino tumače pojedine ajete,hadisa tek tako imaju i drugačija mišljena u vezi toga,unutar same islamske uleme. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 Moze li mi neko reci,koje su to veze i slicnosti Pravoslavlja i Islama? Ponekad mi se cini da je Islam mnogo bliskiji Pravoslavnom Hriscanstvu,nego sto bi to bilo koja druga religija bila. Zanima me,koliko zaista ima istine u tome? Sta je Pravoslavlju uistinu bliskije,Islam ili Rimokatolicizam? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 koje su to veze i slicnosti Pravoslavlja i Islama? Што се мене лично тиче, постоји лепа и занимљива сличност између хришћанске духовности (мистике) и суфизма, нпр. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 ,koje su to veze i slicnosti Pravoslavlja i Islama? Вера у Једног Бога, стварање света за 6 дана(периода код њих), посебно стварање човека од земље, изгнанство из Раја... Велики број заједничких пророка(посланика). Вера у Судњи дан и Васкрсење мртвих... Sta je Pravoslavlju uistinu bliskije,Islam ili Rimokatolicizam? Римокатолицизам. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 Што се мене лично тиче, постоји лепа и занимљива сличност између хришћанске духовности (мистике) и суфизма, нпр. Da pokupili su od Palaminog ucenja o Bozanskim energijama i pokusali da primene na Islam. Лазар Нешић and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 Вера у Једног Бога, стварање света за 6 дана(периода код њих), посебно стварање човека од земље, изгнанство из Раја... Велики број заједничких пророка(посланика). Вера у Судњи дан и Васкрсење мртвих.. Римокатолицизам. A postojanje Svetog Trojstva? Teoretski gledano,Islam osporava postojanje Svetog Trojstva,ali u suštini,koliko sam uočio,i u Islamu se pojavljuje postojanje Svetog Trojstva,ali na jedan malo drugaciji nacin. Naime,razlika izmedju Hriscanstva i Islama,izmedju ostalog,jeste i u tome sto se po hriscanskom ucenju,Bozansko Otkrovenje javilo u liku i telu ČOVEKA,tj. Gospoda Isusa Hrista. Dok se po islamskom učenju,Božansko Otkrovenje javilo u vidu “pisane potvrde“ ,tj. KNJIGE. Dakle,s jedne strane imamo ČOVEKA (Isusa Hrista) kao vid u kojem se Božansko Otkrovenje javilo,dok s druge strane imamo KNJIGU (Kur‘an) kao vid u kojem se Božansko Otkrovenje javilo. Dok je u Hriscanstvu,Marija kao nosilac Božanskog Otkrovenja,u Islamu je Muhamed nosilac Božanskog Otkrovenja. Trudim se zvucati sto neutralnije time sti zelim da po strani ostaviti stvari u Islamu,sa kojima se ne slazem. Drugim recima,ono sto je kod nas ČOVEK,tj. Gospod Isus Hristos,to je kod njih KNJIGA,tj. Kur‘an. Kad se god vode rasprave oko Svetog Trojstva,muslimani uglavnom osporavaju postojanje “Sina“ kao dela Svetog Trojstva. Sto se “Oca“ ,pa i “Duha Svetoga“ tice,tu ne dolazi do osporavanja. Uveren sam da se u Islamu ne spominje postojanje Svetog Trojstva,zato jer se po njihovom ucenju,Bozansko Otkrovenje NIJE javilo u telu coveka,nego u vidu “pisane potvrde“ tj. Knjige. Zato se i kaze cesto “oj sledbenici Knjige“. Dakle,ono sto je kod nas “Sin“ ,to je kod njih Kur‘an (cudno malo poredjenje,ali tako je!) . Evo kako glasi “parola“ u hriscanskoj veri o Svetom Trojstvu: Nadanje je moje Otac (jer od Oca sve ishodi!) ,pribežište je moje Sin (jer se u telu i liku čoveka,Gospoda Isusa Hrista,javilo Božansko Otkrovenje!) ,a zaštita moja (ili snaga) je moja Duh Sveti,Sveta Trojice Slava Ti! Sad da pokusam dokazati i uporista u Islamu. Prvo,“nadanje je moje Otac“. To je i dogma islamske vere,jer “od Oca sve ishodi“,i zato se i mi hriscani,kad se krstimo,krstavamo se najpre “u ime Oca“,jer od Oca sve ishodi! Zatim “pribežište je moje Sin“ ,dogma je koja i u Islamu vazi,i odnosi se na Knjigu,tj. Kur‘an. Jer pribežište SVAKOM muslimanu je upravo u toj Knjizi,tj. u Kur‘anu. Svakako da se razlikuje od hriscanske “prakse“ ,zato sto nije isto kao kad se Bozansko Otkrovenje javi u telu čoveka,odnosno kad se javi u vidu “pisane potvrde“ Bozanskog Otkrovenja,tj. Kur‘ana. Jer i sam Gospod Isus Hristos je nama otkrio onoliko koliko je nama potrebno. A tako i Kur‘an ima objavljanog samo onoliko koliko je “Allah hteo i dopustio nam da znamo“. NIPOSTO ne treba misliti da je nama ljudima sve objavljeno. A “snaga,tj. zastita moja je Duh Sveti“. I ovo se pojavljuje kao dogma islamske vere. Jer i koji je to “tajni sastojak“ sa kojim neka knjiga MORA biti nadahnuta,da bi se mogla nazvati “Svetom Knjigom“ ,ili “Bozijom Objavom“ ?? Taj “tajni sastojak“ je Duh Sveti. Dakle,i taj njihov Kur‘an je nadahnut Duhom Svetim,zato jer je “Božija Objava“ ,odnosno,on je “Božija Objava“ ,zato jer je nadahnut Duhom Svetim. A koliko je zaista Kur‘an nadahnut Duhom Svetim,ii koliko je to zaista “Božija Knjiga“ ,u to NE ZELIM DA ZALAZIM,mada ima nekih stvari u Kur‘anu,koje mi nisu nimalo jasne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука