Гости Guest - . . .- Написано Јун 26, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јун 26, 2011 Гости су муфтија београдски имам господин Мухамед Јусуфспахић и академик Владета Јеротић Agape (Studio facenew22222222 - Islam i hriscanstvo - part 1.avi Agape (Studio 1000000001010 - Islam i hriscanstvo - part 2.avi Agape (Studio 0110_hahaha - Islam i hriscanstvo - part 3.avi Agape (Studio smej.gif - Islam i hriscanstvo - part 4.avi Agape (Studio - Islam i hriscanstvo - part 5.avi Agape (Studio greengrin - Islam i hriscanstvo - part 6.avi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2011 ova prva emisija je ekstra I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Због чега ми је Ислам неприхватљив Уколико оставим по страну Библију и Хришћанство, њихову веродостојност, опет не бих прихватио Ислам и Мухамеда за пророка. Навешћу неке личне разлоге о којима може даље да се дискутује са Муслиманима и немуслиманима(без нападања и вређања). Ево неких од разлога: -Ислам дозбвољава робовласништво и легализује присилни секс(силовање) са робињама: „Zabranjuju vam se: matere vaše, i kćeri vaše, i sestre vaše i sestre očeva vaših, i sestre matera vaših i bratične vaše, i sestrične vaše, i pomajke vaše koje su vas dojile, i sestre vaše po mlijeku, i majke žena vaših, i pastorke vaše koje se nalaze pod vašim okriljem od žena vaših s kojima ste imali bračne odnose - ali ako vi s njima niste imali bračne odnose, onda vam nije grijeh - i žene vaših rođenih sinova, i da sastavite dvije sestre - što je bilo, bilo je, Allah zaista prašta i samilostan je - i udate žene, osim onih koje zarobite; to su vam Allahovi propisi - a ostale su vam dozvoljene, ako želite da im vjenčane darove date i da se njima oženite, a ne da blud činite. A ženama vašim s kojima ste imali bračne odnose podajte vjenčane darove njihove kao što je propisano. I nije vam grehota ako se, poslije određenog vjenčanog dara, s njima nagodite. Allah zaista sva zna i mudar je. A onome među vama koji nije dovoljno imućan da se oženi slobodnom vjernicom - eto mu one u vašem vlasništvu, robinje vaše, vjernice - a Allah najbolje zna kakvo je vjerovanje vaše - ta jedne ste vjere.* I ženite se njima, s dopuštenjem vlasnika njihovih, i podajte im vjenčane darove njihove, kako je uobičajeno, kada su čedne i kada javno ne čine blud i kada tajno ne žive s ljubavnicima. - A kada one kao udate počine blud, neka se kazne polovinom kazne propisane za slobodne žene.“ (Куран 4, 23-25) ''Pričao nam je Ebu-l-Jeman: Obavijestio nas je Šu'ajb a on od ez-Zuhrija da je rekao: Obavijestio me je Ibn Muhajriz da ga je Ebu Se'id el-Hudri, r.a., obavijestio kako ga je jedne prilike dok je sjedio sa Vjerovjesnikom, s.a.v.s., neko upitao (odnosno Vjerovjesnika, s.a.v.s.): ‘Allahov Poslaniče, mi zadobijemo ropkinje (kao plijen nakon bitke) čiju vrijednost želimo sačuvati (da bi ih kasnije mogli prodati), pa kakvo je tvoje mišljenje o «'azlu» (polno općiti sa ženom ali tom prilikom ne ispustiti spermu u matericu već van nje da ne bi došlo da začeća)?’ Reče: ‘Pa zar vi to neradite? Tu vam nema ništa loše. Allah određuje koja će se ljudska duša roditi.’ ’’(hadis bilježi Buhari u djelu «Sahih ») -Ислам отворено ставља жену у подређен положај у односу на мушкарца: „Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu trebaju brigu voditi, jer i Allah njih štiti. A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! - Allah je, zaista, uzvišen i velik! „ „muževi imaju prednost pred njima za jedan stepen. - A Allah je silan i mudar.“ Kadaje Allahov Poslanik,s.a.v.s., izlazeći na dan Kurbansko gili Ramazanskog bajrama na musallu, Prošao pored nekoliko žena,rekao je: "O žene,dajite milostinju?Predočeno Mi je da ste većinom vi u Vatri." -Zašto ,Allahov Poslaniče? upitaše. "Mnogo proklinjete i nezahvaIne ste supruzima. Nisam vidio nikoga kraće pameti i manjkavije vjere, a da zanese pameti odlučnog čovieka, kao što ste vi." - U čemu je to nedostatak u našoj vjeri i našoj pameti, Allahov Poslaniče o upitale su? "Nije li svjedočenje žene jednako polovici svjedočenja muškarca?", odgovorio je. - Da- rekoše one. "To je nedostatak pameti. A nije li Žena sa menstruacijom ta koja ne klanja i ne posti?", upita. - Da- potvrdiše. "To je nedostatak u njenoj vjeri",reče on. (Хадис Сахих Букхарија) -Мучење и каменовање прељубника: „Bludnicu i bludnika izbičujte sa stotinu udaraca biča, svakog od njih, i neka vas pri vršenju Allahovih propisa ne obuzima prema njima nikakvo sažaljenje, ako u Allaha i u onaj svijet vjerujete, i neka kažnjavanju njihovu jedna skupina vjernika prisustvuje!“ „''Omer, r.a., sjedio je na minberu Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, pa je rekao: 'Uzvišeni Allah poslao je Muhammeda, s.a.v.s., sa istinom i objavio je Knjigu u kojoj je bio objavio i ajet o kamenovanju (ajetur-redžmi) koji smo učili i razumjeli njegovo značenje. Poslanik, s.a.v.s., je kamenovao bludnika (oženjenog), a kamenovali smo i mi poslije njega.“ (Хадис, Букхари) -Мржња према непријатељима и дозвољено убијање и мучење истих. Али не и ако се покају, одн. прихвате Ислам: „Kazna za one koji protiv Allaha i Poslanika Njegova vojuju i koji nered na Zemlji čine jeste: da budu ubijeni, ili razapeti, ili da im se unakrst ruke i noge odsijeku ili da se iz zemlje prognaju.* To im je poniženje na ovome svijetu, a na onome svijetu čeka ih patnja velika, ali ne i za one koji se pokaju prije nego što ih se domognete! “ (Куран 5, 33 и 34) „Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je.“ (Куран 9,5) -Дозвољено пљачкање освојених народа: „Kada se u borbi s nevjernicima sretnete po šijama ih udarajte sve dok ih ne oslabite, a onda ih vežite, i poslije, ili ih velikodušno sužanjstva oslobodite ili otkupninu zahtijevajte, sve dok borba ne prestane. Tako učinite! Da Allah hoće, On bi im se osvetio, ali On želi da vas iskuša jedne pomoću drugih. On neće poništiti djela onih koji na Allahovu putu poginu“ „I znajte da od svega što u borbi zaplijenite jedna petina pripada Allahu i Poslaniku, i rodbini njegovoj, i siročadi, i siromasima, i putnicima, ako vjerujete u Allaha i u ono što smo objavili robu Našem na dan pobjede, na dan kada su se sukobile dvije vojske, a Allah sve može“ (Куран 8, 41) „Sada jedite ono što ste zaplijenili, kao dopušteno i lijepo, i bojte se Allaha. - Allah zaista prašta i milostiv je.“ (Куран 8, 69) Ислам наређује убијање оних који га напусте "Poslanik je rekao, 'Ako musliman napusti svoju vjeru, ubijte ga.' " (Хадис, Букхари) Ово су само неки од разлога. Навешћу их још. Како ви Муслимани гледате на све ово? Raymond Red Reddington and Караконџула је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milutinpirke Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Ja nemam ništa protiv Islama i islamske vere... Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Ja nemam ništa protiv Islama i islamske vere... Не ради се о томе. Имам против појединих исламских учења и ставова. Не против Ислама и Муслимана генерално. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 @Ignjatije Ти као да си феминисткиња. Скоро цео пост ти је о њиховом угрожавању женских права Sherlock H., Млађони, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Ova kritika islama je slichna kao ateisticka kritika Hriscanstva... nesto pise u bibliji - dakle Hriscanstvo podrzava robovlasnistvo... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Ислам је једна паганска религија..која је у сукобу са само собом кроз разне ајете ..а после са свима. Писао ко како стигао...кроз дату политичку ситуацију... да је памети било да се на време забрани свет би био једно доста мирније место.. Интегра је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 @Ignjatije Ти као да си феминисткиња. Скоро цео пост ти је о њиховом угрожавању женских права Нисам феминиста. Али нисам ни мизогиниста, ни женоубица. nesto pise u bibliji - dakle Hriscanstvo podrzava robovlasnistvo... "Nema tu Jevrejina ni Grka, nema roba ni gospodara, nema muškog roda ni ženskog; jer ste vi svi jedno u Hristu Isusu." "Kupljeni ste skupo, ne budite robovi ljudima." Благовесник је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Ova kritika islama je slichna kao ateisticka kritika Hriscanstva... nesto pise u bibliji - dakle Hriscanstvo podrzava robovlasnistvo... Битан је и однос према Светој књизи. Наш однос према Старом Завету није буквалистички. Код Муслимана је ситуација друкчија. Оно што смо ми певазишли Господом Исусом Христом кроз Нови Савез, Мухемед је у својој вери поништио, вратио је у рикверц добар део човечанства, неке ствари учинивши и горим. Тако да твоја критика није исправна. Барем када се ради о Православном Хришћанству и осталом у великој мери. Једино Мирољуб и њему слични подржавају превазиђене методе дате само једном народу за одређени временски перод, и према такође одређеним народима из прошлости. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Ја само делим људе на добре и зле . За вероисповест не питам . Апсолутно немам ништа против Исламске вере , а исто важи за било коју другу веру . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Ја само делим људе на добре и зле . За вероисповест не питам . Апсолутно немам ништа против Исламске вере , а исто важи за било коју другу веру . Нисам сигуран колико је тај став Хришћански . Воли грешника а не грех. Христос је примао и блуднице и царинике , па није говорио : "апсолутно ништа немам против блуда и среброљубља" . Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 ZATO STO NE PRIHVATAMO DA BUDEMO ROBOVI ALAHA IM Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Ја само делим људе на добре и зле . За вероисповест не питам . Апсолутно немам ништа против Исламске вере , а исто важи за било коју другу веру . A ako islamska strela krene ka EU ropsKoj ekipici sta ce radis:..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Нисам сигуран колико је тај став Хришћански . Воли грешника а не грех. Христос је примао и блуднице и царинике , па није говорио : "апсолутно ништа немам против блуда и среброљубља" . Па зар нам Исус није рекао да не треба никога да мрзимо? ZATO STO NE PRIHVATAMO DA BUDEMO ROBOVI ALAHA IM A ako islamska strela krene ka EU ropsKoj ekipici sta ce radis:..... А сад ја нешто вас да питам Дали наша православна вера пстиче мржњу према другим верама ? Ја мислим да није у духу православља мрзети друге вере. Овде не мислим само На ислам Интегра and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука