Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 Ако се већ све десило онда нема слободе избора. Нема ни моје личности. Све је програмирано нао на филму који сам сам снимио. Gde je programiran? Ovo je za Boga moj brate potpuna nepoznanica. Nema vremena za Boga tako da ne možeš gledati iz Božje perspektive( koja je naravno zamka ) Budućnost je u Bogu i naravno da rukovodi (stvorio je) bez ikakvog mešanja u Stvorenu slobodnu volju čoveka. Naravno da nam je sve zapisano no se pišu i mnoge stvari u Bogu koje zatražiš od Njega. Tako da rukovodeći se ovome neprikosnovena je suštinska slobodna volja čoveka.Takva volja i borba da nam Bog podari večnost nisu i ne mogu biti u suprotnosti. Ovde je klizavo pojmiti kako to Bog zna sve i ukalupiti je u čovekovo pojmovanje svega unapred. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 Да ли се за Бога већ све десило, или посматра шта се дешава, из свог света који је ван времена посматра овај наш у времену? То ме занима. Бог познаје творевину као Своју вољу. Моје је мишљење да Бог познаје све могућности, али догађаји се дешавају у ходу, тј. Бог допушта и чини оно што хоће у складу са нашом вољом. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Децембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 Kad budemo došli na strašni sud. VIdećemo Jovana Bogoslova koji je molio Boga da vidi njegov drugi dolazak. Kako budemo išli u budućnost videćemo vreme koje je u prošlosti jako dobro opisano. :.mislise. :.mislise. Za Boga vreme ne postoji, medjutim ovaj naš 3D svet je tako odrećen da sve teče. Svemogući Bog nam je dao najmanje dve mogućnosti, najmanje dva puta kojima možemo da idemo, svojom ogromnom ljubvallju ostavio nam je slobodu izbora koji ćemo od ta dva duta izabrati. Poznaje sve mogućnosti ali mi biramo koji ćemo put izabrati. Bog možda unapred zna kojim ćemo put izabrati, ali baš zbog te velike ljubavi ostavlja nam slobodu izbora kao najdragoceniju stvar univerzuma. Uvek nam pomaže kada zatražimo njegovu pomoć, da nas prosvetli u donošenju odluka ali ta njegova ljubav nam omogućava da konačnu odluku donesemo sami. Fascinantno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 Бог постоји одувек. Он је створио простор, време и материју. Мећутим, да ли време тече пред Богом као пред нама? Посматра ли Бог догађаје како се дешавају, или се за Њега све већ десило? Мислим да Бог посматра како време тече. Да се и за Њега догађаји одвијају постепено као и код нас. Он зна битне догађаје који ће се десити не зато што је све испланирао и програмирао, него зато што зна план Сатане, и зато што ће на одређене догађаје лично Он утицати. Тако да Бог не зна шта ће бити са сваким од нас. Осим оно што је планирао за одређене људе. Услов за реално постојање слободне воље је тај да је Бог створио верме које тече и у односу на Њега. И да сам Бог због слободне воље коју је дао људима није све програмирао и неке ствари не зна како ће се догодити. У супротном слободна воља не постоји. Ако Бог зна све шта ће бити са мном. То значи да ја не одлучујем о својим поступцима. Да се све одвија по програму унапред испланираном. Бог ипак није свемогућ и свезнајућ зато што је Бог Љубав. Као што Бог не може бити зао, исто тако и не може све да зна. Зато што је Он сам тако уредио, али је ипак Свемогућ јер је сам себи "наметнуо" та "ограничења" због Љубави према људима. Шта мислите о овоме? Ја сам прочитао...да је све време у једном моменту... да се прошлост, будућност и садашњост дешава у истог момента... из Божије перспективе. А категоризација времена је следећа: -Онтолошко Време је : Бесконачност (нема границу); -Геометријско Време је: Тачка (нема делове, није простор); -Аритметичко Време је: Нула (број без количине); -Психолоско Време је: Свест (континуитет; услов интеракције – синхроницитет) -Физичко Време је: Садашњост(вечна, увек је сада) badenac, Жедни and nana је реаговао/ла на ово 3 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 Ја сам прочитао...да је све време у једном моменту... да се прошлост, будућност и садашњост дешава у истог момента... из Божије перспективе. Значи ми смо за Бога већ васкрсли и осуђени, иако то не видимо? То даље значи да постојимо на више места у исто време, пардон, невреме... или како већ. И све своје постове на форуму сам написао и Бог је то већ видео. Као и овај сада. То не могу променити ни ја ни админ, и самим тим слободна воља не постоји. Ако постоји ја то могу променити, а то значи да се мој живот није завршио него још увек траје, и да Бог не зна баш све што ћу урадити. А категоризација времена је следећа: -Онтолошко Време је : Бесконачност (нема границу); -Геометријско Време је: Тачка (нема делове, није простор); -Аритметичко Време је: Нула (број без количине); -Психолоско Време је: Свест (континуитет; услов интеракције – синхроницитет) -Физичко Време је: Садашњост(вечна, увек је сада) Коју категоризацију Бог узима као валидну? Ова онтолошка дефиниција ми није у складу са Богом који је Једини бесконачан и нема границе. "Времена ће проћи..." значи да време има границу. Има свој почетак(тренутак када је свет створен) и има свој крај(када овај свет прође са хуком и успостави се Нова Земља). http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 Ljudi ostavite se pogleda sa Božje perspektive. nana and Жедни је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 Значи ми смо за Бога већ васкрсли и осуђени, иако то не видимо? То даље значи да постојимо на више места у исто време, пардон, невреме... или како већ. И све своје постове на форуму сам написао и Бог је то већ видео. Као и овај сада. То не могу променити ни ја ни админ, и самим тим слободна воља не постоји. Ако постоји ја то могу променити, а то значи да се мој живот није завршио него још увек траје, и да Бог не зна баш све што ћу урадити. Коју категоризацију Бог узима као валидну? Ова онтолошка дефиниција ми није у складу са Богом који је Једини бесконачан и нема границе. "Времена ће проћи..." значи да време има границу. Има свој почетак(тренутак када је свет створен) и има свој крај(када овај свет прође са хуком и успостави се Нова Земља). Имаш ону причу о монаху који је хтео да сконта појам о времену...па отишао у шуму за птицама.. када се вратио до манастира била будућност...и упокојио се истог момента не могу да се сетим тачно назива...о којој причи се ради... п.с душа је бесконачна..нема рок трајања... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 Имаш ону причу о монаху који је хтео да сконта појам о времену...па отишао у шуму за птицама.. када се вратио до манастира била будућност...и упокојио се истог момента не могу да се сетим тачно назива...о којој причи се ради... Да прекинем ја онда да размишљам о томе. Иначе може ло да ме снађе душа је бесконачна..нема рок трајања... То је друга тема. Само је Бог бесконачан и вечан. Нико осим Њега није. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Децембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 Значи ми смо за Бога већ васкрсли и осуђени, иако то не видимо? То даље значи да постојимо на више места у исто време, пардон, невреме... или како већ. И све своје постове на форуму сам написао и Бог је то већ видео. Као и овај сада. То не могу променити ни ја ни админ, и самим тим слободна воља не постоји. Ако постоји ја то могу променити, а то значи да се мој живот није завршио него још увек траје, и да Бог не зна баш све што ћу урадити. Види, за Бога се то све десило, али за тебе није. Он је ван времена а ти ниси . Знаш како је речено, за Бога је хиљаду година као трен и трен као хиљаду година . И то Његово знање не мења ствар да си све изборе начинио сам . horatio је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Децембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 Као што се писац стављау улогу својих ликова док пише књигу, тако и ми живимо у Божјем уму одувек,И он гледа у свом уму шта чемо ми урадити па нам на основу тога кроји судбину. Бог је пре почетка времена видео све наше одлуке и мисли и унео их је у нашу судбину. Тако да ми слободно можемо да се понашамо као да смо пре почетка времена, као да живимо у вечности. Јер ми још увек нисмо рекли оно на основу чега нам је скројена судбина, Ево ја сад могу да обришем овај пост и да га покушам лепше или горе напишем. Шта год да урадим то ће утицати и на моју и на твоју будућност, Могао бих да те наљутим или одобровољим. Дакле иако је судбина записана пред Богом ја могу својим изборима да утичем на њу. Није ово лако за схватање, треба ту посветити мало више пажње, расуђивања или како кажу источњаци медитације. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 Bog je ušao u vreme, On je ovde Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 Види, за Бога се то све десило, али за тебе није. Он је ван времена а ти ниси . Знаш како је речено, за Бога је хиљаду година као трен и трен као хиљаду година . И то Његово знање не мења ствар да си све изборе начинио сам . Не могу да прихватим ово. Можда не могу да схватим. Не знам ни сам. Мислим да је Бог створивши време у универзуму и сам постао посматрач истог, али изван њега. И да "тамо" у Свом "свету" Он посматра овај створени и гледа како се ствари одвијају. Али сам не осећа време, оно нема утицај на Њега. Дискутујем о овоме јер не бих волео да упаднем у неку јерес, па још да и друге саблажњавам. Желим да сазнам православно учење о томе уколико уоште постоји. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 Као што се писац стављау улогу својих ликова док пише књигу, тако и ми живимо у Божјем уму одувек,И он гледа у свом уму шта чемо ми урадити па нам на основу тога кроји судбину. Бог је пре почетка времена видео све наше одлуке и мисли и унео их је у нашу судбину. Тако да ми слободно можемо да се понашамо као да смо пре почетка времена, као да живимо у вечности. Јер ми још увек нисмо рекли оно на основу чега нам је скројена судбина, Ево ја сад могу да обришем овај пост и да га покушам лепше или горе напишем. Којој вери припадаш? Учење да ми одувек живимо у Божијем уму је, колико се сећам, јеретичко. Судбина такође није део Православља. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 @@Ignjatije, Можеш наћи од светог аве Јустина како филозофира о времену. То ће ти се сигурно свидети. Укратко, Бог није посматрач времена, него Својим логосима и енергијама сачињава време. Тачније, Бог сачињава време Својом вољом. Дакле, не може се рећи да Бог посматра или познаје творевину са неког другог места, па било то Божије свезнајуће место, свевидеће место. Напротив, Бог је сведржитељ тако што све управља Својом вољом. Бог познаје творевину као Своју вољу. То је лепо појаснио и Зизјулас. Неки мисле да се у Богу све десило, да се све већ збило јер Бог све зна. Моје је мишљење да Бог све зна у смислу познања свих могућности - познаје све што се може збити и зна да је коначни завршетак Његово Царство. Међутим, у свему томе дешава се извесна хронологија. Сматрам да се Бог ,,коцка'' са нашом вољом и да не зна унапред наш коначни избор. Зизјулас каже да је Бог био изненађен Адамовим падом. То је и моје мишљење. Верујем да Бог управља ,,светом'' Својим логосима као конституентима Своје воље. Божија воља постаје природа творевине - то је учење светог Григорија Ниског. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Децембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 Исус Христос је Ум Божји, то је ваљда православље, а ми смо уди његова тела, и то је ваљда православље. ако смо уди Божјег ума шта смо онда.имамо ли и ми ум. нисмо ли умови Божјег ума. једноставна логика, не треба да будеш православац да би схватио да је Божји ум подељен на безброј умова. као у оној книзи од малопре, Бог се ставља у улогу сваког од тих умова да види шта ће ко да уради. а те умове је створио да буду по Његовом обличју али несавршене, да би он који је савршен могао кроз њих да води несавршен живот. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука