Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Izmedjuo stalog slažem se da ima slobodnog izbora izmedju apsolutnog dobra i apsolutnog zla. Ponavljam sve što se tiče čoveka je potpuno u njegovoj slobodnoj volji, jer sam mišljenja da je to Volja Božja uredila tako. Ne zaboravimo da je Bogoovek imao potpunu slobodnu volju koju je podredio Ocu nebeskome. Čovek ima pravo u slobodnoj volji da odpadne od Boga ali to znači da se je odrekao Boga sam u sebi. Imamo primer djavola koji se odrekao Boga i od onda Bog stvarno više ne obitava u palom andjelu. Bog ga nije ubiio ali djavo definitivno više nema Života u sebi. (takvi su mu i postupci tj. dela) ПиП је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arej Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Здраво свима! Божија воља стоји пралелно уз људску вољу. Човек се може препустити својој словодној вољи, самим тим изабере дам сам кроји своју судбину. Уколико се човек одлучи да прихвати Божију вољу, онда ће живјети Божијом вољом. Уколико се човек препусти Богу, онда је Бог тај који је за њега одговоран. Уколико одлучи да се служи својој вољом, сам је за себе одговоран, његова воља ће бити та која ће му пресудити. Гром је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Izmedjuo stalog slažem se da ima slobodnog izbora izmedju apsolutnog dobra i apsolutnog zla. Ponavljam sve što se tiče čoveka je potpuno u njegovoj slobodnoj volji, jer sam mišljenja da je to Volja Božja uredila tako. Ne zaboravimo da je Bogoovek imao potpunu slobodnu volju koju je podredio Ocu nebeskome. Čovek ima pravo u slobodnoj volji da odpadne od Boga ali to znači da se je odrekao Boga sam u sebi. Imamo primer djavola koji se odrekao Boga i od onda Bog stvarno više ne obitava u palom andjelu. Bog ga nije ubiio ali djavo definitivno više nema Života u sebi. (takvi su mu i postupci tj. dela) У ствари о истоме говоримо. Ја сам под приликама мислио на овоземаљске ствари као што су где смо се родили, од којих родитеља, здрави или са недостацима, социјални статус итд. под чега сврставам и време рођења и смрти. Сматрам још да време смрти није одређено унапред али да моменат ипак бира Господ по свом домаћинском промислу јер наша смрт као и живот неје везана само за нас него утиче и на друге људе ако не и на целу творевину чији је ипак Он сведржитељ. Јанко and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Крижик Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Слушао сам једно конфузно предавање у коме је поента да Бог се не меша у то како ћемо да умремо, већ како нас која бољка или несрећа захвати и покоси. Шта би са оним "Да нам ни длака са главе неће спасти без Божијег одобрења" Мислим да за сваку несрећу или бољку која нас снађе у животу постоји разлог. Својим гресима сами себе доводимо до таквих стања (некада су наслеђени греси разлог нашем страдању). Бог нам је дао слободну вољу да сами бирамо пут у животу и очекује да се својевољно окренемо њему и да га тражимо. Страдања треба да схватимо као опомену да смо "cкренули" са пута који води ка Богу и она треба још више да нам учврсте веру. Некада је веома очигледно зашто нас је снашла несрећа а понекад су потребне и године да бих то схватили. Када би у потпуности живели по вољи Божијој не би нам спала ни длака са главе. Наравно ово се не односи на свете мученике који су пострадали и изгубили своје животе живећи по Богу и славећи га. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 У ствари о истоме говоримо. Ја сам под приликама мислио на овоземаљске ствари као што су где смо се родили, од којих родитеља, здрави или са недостацима, социјални статус итд. под чега сврставам и време рођења и смрти. Сматрам још да време смрти није одређено унапред али да моменат ипак бира Господ по свом домаћинском промислу јер наша смрт као и живот неје везана само за нас него утиче и на друге људе ако не и на целу творевину чији је ипак Он сведржитељ. A ja sam više mislio na stvari gde smo se ponovo u Hristu rodili (krštenje) i raduje me da smo svi rodjeni na istom mestu od istih naših roditelja koji su se pre nas ponovo rodili u Hristu i sa kojima živimo na jednom mestu i istom mestu a to je Telo Isusa Hrista koji jeste Crkva. (cilj) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Verujem da je Bog dao onaj "početni impuls" svemu, a ostalo "ide kako ide". Naravno, postoji i Božje staranje o svetu bez narušavanja slobode svih. Дакле, ми смо слободни да чинимо шта и како хоћемо да чинимо, али смо и смртни=ограничени. А границе су у власти Домостројитеља, који нам је дао пуну слободу-унутар граница... Nešto sam se zapitao: da li su granice definisane pre čovekovog pada, ili su one postavljene kao posledica istog? Pitam jer sam na nekoj temi pročitao da je čovek od kada je stvoren imao potencijal ka propadljivosti (da postane smrtan)... "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 ово ме веома интересује....доста сам читала на ту тему, тражила мишљења духовника и још увек нисам начисто са тим...иако постоји доста тумачења на ту тему, јасно ми је да одговор нећемо добити у овом свету, као и за многе друге ствари.... ето , рецимо приме: човек вози својом траком дозвољеном брзином, а из супротног правца налети на њега друго возило и убије га.....? како ово може да се протумачи? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 ово ме веома интересује....доста сам читала на ту тему, тражила мишљења духовника и још увек нисам начисто са тим...иако постоји доста тумачења на ту тему, јасно ми је да одговор нећемо добити у овом свету, као и за многе друге ствари.... ето , рецимо приме: човек вози својом траком дозвољеном брзином, а из супротног правца налети на њега друго возило и убије га.....? како ово може да се протумачи? Kao i na svim temama, koliko ljudi toliko tumacenja. negde se Bog mesa, negde ne mesa, negde je bitna nasa volja a na drugom mestu nista ne biva bez Bozijeg dopustenja, tako da vise nsam pametan sta mislti o ovom konkretnom slucaju? JESSY and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 ово ме веома интересује....доста сам читала на ту тему, тражила мишљења духовника и још увек нисам начисто са тим...иако постоји доста тумачења на ту тему, јасно ми је да одговор нећемо добити у овом свету, као и за многе друге ствари.... ето , рецимо приме: човек вози својом траком дозвољеном брзином, а из супротног правца налети на њега друго возило и убије га.....? како ово може да се протумачи? Једини циљ нашега постојања је царство небеско а оно не зависи од начина смрти, нити времена него од настројења наше душе у том моменту. Сходно томе сам и писао у предходним порукама да Бог бира време и рокове а ми настројење. Зато треба да се трудимо да наше настројење буде увек у складу са царством небеским јер рече Господ да бдимо јер смрт може да доће као лопов док домаћин "спава". Свако добро до Господа. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Једини циљ нашега постојања је царство небеско а оно не зависи од начина смрти, facenew22222222 Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Па онда рече Адаму: што си послушао жену и окусио с дрвета с којега сам ти забранио рекавши да не једеш с њега, земља да је проклета с тебе, с муком ћеш се од ње хранити до својега вијека; 18 Трње и коров ће ти рађати, а ти ћеш јести зеље пољско; 19 Са знојем лица својега јешћеш хљеб, докле се не вратиш у земљу од које си узет; јер си прах, и у прах ћеш се вратити. Мени се чинило да Бог кажњава Адама и Еву кад им каже ово, али ако мало боље погледамо шта се ту дешава видећемо да то баш и није тако. Адам и Ева су непослушношћу узели слободу у своје руке. док су били послушни и своју слободу даривали Богу Бог је био одговоран за њих, и имали су све. ишли су по рајском врту брали плодове и ни о чему нису бринули. Узевши слободу уз њу су добили и одговорност, јер слобода без одговорности не иде. Бог им је само рекао да су сада сами одговорни за свој живот. Занимљиво је то код нас, сви би смо хтели слободу, али одговорност не прихватамо. Постоје законитости које је Бог поставио и по којима Св. Дух организује целокупан космос. Те законитости одређују и трајање нашег живота на земљи.Бог нема потребу да о томе одлучује за сваког од нас посебно. Али када је Бог према некоме милостив онда га он уклања од закона да му се не суди. Тако нас и Св. Ап Павле учи да ко верује у Исуса Христа не подлеже законима космоса већ је милост Божја на њему. Zero је реаговао/ла на ово 1 Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Pitam jer sam na nekoj temi pročitao da je čovek od kada je stvoren imao potencijal ka propadljivosti (da postane smrtan)...Ma naravno da je čovek smrtan jedini besmrtni je Hristos i treba hvaliti i zahvaljivati Bogu koji je čoveka stvorio da po blagodati postane besmrtan. Taj dar adam i eva nažalost nisu iskoristili ali Bog nije odustao nego je uzeo greh na sebe kako bi vratio čoveka na Put besmrtnosti. Blagodat je ta koja nas veže za besmrtnost. I hvala mu na tome time je njegova žrtva u spasenju čoveka neobjašnjivo velika ljubav koju svi osećamo. Zero and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 ово ме веома интересује....доста сам читала на ту тему, тражила мишљења духовника и још увек нисам начисто са тим...иако постоји доста тумачења на ту тему, јасно ми је да одговор нећемо добити у овом свету, као и за многе друге ствари.... ето , рецимо приме: човек вози својом траком дозвољеном брзином, а из супротног правца налети на њега друго возило и убије га.....? како ово може да се протумачи? У свету наших мисли има разних створења,биљака,животиња,људи, То је један свет у коме се одвија наш живот пре мего се одвије на свету. Одређени начини мишљења представљају наше пријатеље а други непријатеље, има кад мислимо животињски а некад посвећујемо пажњу некој духовној величини која је представљена као велико дрво. Ако неко налети на нас пијан из супротног правца и убије нас то значи да смо у свом свету мисли одгајили начин мишљења који нас је убио. Нисам хтео опширно јер ово је тешко за разумевање и Бог то открије коме хоће, па ако имаш очи наслутићеш о чему ти причам. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Ma naravno da je čovek smrtan jedini besmrtni je Hristos i treba hvaliti i zahvaljivati Bogu koji je čoveka stvorio da po blagodati postane besmrtan. Taj dar adam i eva nažalost nisu iskoristili ali Bog nije odustao nego je uzeo greh na sebe kako bi vratio čoveka na Put besmrtnosti. Blagodat je ta koja nas veže za besmrtnost. I hvala mu na tome time je njegova žrtva u spasenju čoveka neobjašnjivo velika ljubav koju svi osećamo. Христос је умро на крсту, значи и он је смртан, А после је васкрсо а то и нас чека, неко на ускрсење суда а неко у слави.Значи бесмртни смо као и Христос. Srdasce је реаговао/ла на ово 1 Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Ако неко налети на нас пијан из супротног правца и убије нас то значи да смо у свом свету мисли одгајили начин мишљења који нас је убио не могу да се сложим са тим....како би дете од 2 године , рецимо, могло да одгаји такав начин мишљења....? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука