kordun Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 sve teorije su sistem vjerovanja,to vjerovanje moze biti vise ili manje cvrsto,ovisno od toga koliko je utemeljeno u realnosti sa cinjenicama,a TE je otisla mnogo daleko,ne moze da objasni neke fundamentalne stvari a pojedini je predstavljaju kao sveto pismo... ljudska logika je vrlo nepouzdana stvar jer oko jedne te iste stvari moze da poprimi razlicite oblike,zbog toga ne razumijem ljude koji se toliko cvrsto drze logike,da zbog nje odbacuju sve ostalo Столе је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Ali to nije istina,ja sam tebe pitao za polove,ne za seksualno razmnozavanje,hemrafroditi su tu mnogo savrseniji,oni se takodjer razmnozavaju seksualno i kombinuju gene sa partnerom,seksualno razmnozavanje jeste prednost,to je meni jasno od prvog momenta,ali mi nije jasna pojava polova ,jer ona po nicemu nije prednost u TE,a mi vidimo u realnosti da je morala biti izuzetna prednost u pitanju jer polovi su prevladali.... Zar ti rodjo ne primecujes da ti pokusavas da rezonujes nesto osobi koja ne shvata sta je levo a sta je desno, nekome ko proces nastanka potpuno razlicitih vrsta od prethodnih poredi sa " ubicom koji ulazi u stan zrtve ". Kreacionisti su " nauka " za nekoga ko pravi takva poredjenja. Проблем је у томе што те ништа не разумем. Ако је до мене, шта ћу. Опет кажем, не знам да ли подржаваш научну еволуцију или је негираш. Само на то одговори. Sta ne razumes, reci konkretno sta sto sam rekao ne razumes pa cu ti objasniti. Pa rekao sam ti da je TE, odnosno nastanak potpuno novih vrsta od prethodnik - verovanje, bas kao i sto je verovanje " Da je Bog od blata stvorio zivo krv i meso. " biblija je puna objasnjenja da covek nije stvoren sa sposobnoscu da zna sve, to je Bozija Volja, da covek ne zna svu istinu , Takve ljude je napravio " A On reče: Idi, i reci tom narodu: Slušajte ali nećete razumeti, gledajte ali nećete poznati. Učini da odeblja srce tom narodu i uši da im otežaju, i oči im zatvori, da ne vide očima svojim i ušima svojim da ne čuju i srcem svojim da ne razumeju i ne obrate se i ne iscele. " Zar ti ne vidis da ti moje proste reci ne cujes i ne razumes ? CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 ljudska logika je vrlo nepouzdana stvar jer oko jedne te iste stvari moze da poprimi razlicite oblike,zbog toga ne razumijem ljude koji se toliko cvrsto drze logike,da zbog nje odbacuju sve ostalo Kako mislis " nepouzdana logika " ? to je oksimorom, odnosno jedna rec drugu kontrediktuje. Zar ti ne razumes logiku koja svakodnevno dokazuje da covek ne moze sve da zna. Kome je za opstanak potrebno da zna kako je nesto nastalo ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Zar ti rodjo ne primecujes da ti pokusavas da rezonujes nesto osobi koja ne shvata sta je levo a sta je desno, nekome ko proces nastanka potpuno razlicitih vrsta od prethodnih poredi sa " ubicom koji ulazi u stan zrtve ". Kreacionisti su " nauka " za nekoga ko pravi takva poredjenja. ja sam se samo brate osvrnuo na to sto je Avocado rekao da nema niceg protivnog TE,ja pokusavam da mu pokazem da ima ,da to sto je on rekao nije tacno,ja znam da necu njemu promjeniti misljenje,ali zbog drugih ljudi sam pisao da neko ne stekne krive pouke,ovaj forum cita mnogo ljudi... Ja sam sa Avocadom dugo pricao i bilo je dosta nerazumjevanja,jednom sam pogresio optuzio sam ga za nesto sto je bila moja greska u izrazavanju i izvinjavam mu se ponovo! Ova anallogija koju iznosi je njegova predrasuda prema mom razumu,misli da ja povrsno gledam na stvari kada nesto zakljucujem.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Ovde pojedini ljudi ne zele ili nece da razumeju druge ljude,ili nece da prihvati cinjenicu to sto je ceo zivot ucio ili se bavio time polako pada u voduodnosno verovatno uvidja da je nauka o evoluciji jedna izmisljena prica,sam darvin se bavio naukom,sta je na kraj napisao u svojoj knjizi,ostavio je mogucnost da postoji neko ko je sve ovo pokrenuo,Ima milion primera da je prica o evoluciji koja se zasniva milionima godina,samo jedna izmisljena prica,samo kad bi pustili da narod sazna lavinu arheoloskih otkrica koja su prikrivena ,imam utisak da bi pojedini tvrdokorni evolucionosti izvsili samoubistvo od sramote kako su sebi dozvolili da veruju u rakve stvari,svatili bi da su prevareni. Vrlo dobrro se zna,to se vesto prikriva da je postojanje coveka i dinosaurusa izmisljena prica,u zadnjih deset godina znate koliko ima primera da je covek i dinosaurus ziveli u isto vreme... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Kako mislis " nepouzdana logika " ? to je oksimorom, odnosno jedna rec drugu kontrediktuje. Zar ti ne razumes logiku koja svakodnevno dokazuje da covek ne moze sve da zna. Kome je za opstanak potrebno da zna kako je nesto nastalo ? logika jeste nepouzdana stvar,logicno ne znaci uvijek i tacno,nova logika cesto rusi staru,jedna logika cesto podmece noge drugoj logici i cuva je skrivenu i slicno,to je sada filozofija a ja nisam filozof profesionalac da bi o tome razglabao,ali hocu t ireci,postoje kategorije ljudi koje na svijet gledaju skroz logicki i tim ljudima je najlakse manipulisati logickim konstrukcijama tipa da vincijev kod,teorija evolucije,bing bang i slicno,jesi me razumio sta sam zelio da kazem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Ovde pojedini ljudi ne zele ili nece da razumeju druge ljude,ili nece da prihvati cinjenicu to sto je ceo zivot ucio ili se bavio time polako pada u voduodnosno verovatno uvidja da je nauka o evoluciji jedna izmisljena prica,sam darvin se bavio naukom,sta je na kraj napisao u svojoj knjizi,ostavio je mogucnost da postoji neko ko je sve ovo pokrenuo,Ima milion primera da je prica o evoluciji koja se zasniva milionima godina,samo jedna izmisljena prica,samo kad bi pustili da narod sazna lavinu arheoloskih otkrica koja su prikrivena ,imam utisak da bi pojedini tvrdokorni evolucionosti izvsili samoubistvo od sramote kako su sebi dozvolili da veruju u rakve stvari,svatili bi da su prevareni. Vrlo dobrro se zna,to se vesto prikriva da je postojanje coveka i dinosaurusa izmisljena prica,u zadnjih deset godina znate koliko ima primera da je covek i dinosaurus ziveli u isto vreme... pa isto tako je onaj katolicki pop razvio teoriju o velikom prasku,cisto filozofski i onda se to primilo u naucnim krugovima kao zanimljiva prica i oni to logicki oblikuju da se malo podrzi i eto ti naucne teorije,samo jadna je to nauka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 logika jeste nepouzdana stvar,logicno ne znaci uvijek i tacno,nova logika cesto rusi staru,jedna logika cesto podmece noge drugoj logici i cuva je skrivenu i slicno,to je sada filozofija a ja nisam filozof profesionalac da bi o tome razglabao,ali hocu t ireci,postoje kategorije ljudi koje na svijet gledaju skroz logicki i tim ljudima je najlakse manipulisati logickim konstrukcijama tipa da vincijev kod,teorija evolucije,bing bang i slicno,jesi me razumio sta sam zelio da kazem Da li bi bio ljubazan da mi das samo jedan primer necega sto je " logicno a nije tacno ". Sve sem prirodne filozofije ( one koja dolazi iz istine koja se nalazi u stvarnosti ) su bajke za ljude koji moraju. sa bajkama da ispiraju usta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Da li bi bio ljubazan da mi das samo jedan primer necega sto je " logicno a nije tacno ". Sve sem prirodne filozofije ( one koja dolazi iz istine koja se nalazi u stvarnosti ) su bajke za ljude koji moraju. sa bajkama da ispiraju usta pretpostavimo da si rodjen u kongu u nekoj dzungli,pa popnes se na neko drvo na nekom brdu i gledas oko sebe,cijeli svijet je ravna ploca,to je najlogicniji zakljucak... imas recimo princip super pozicije,gdje se cestica istovremeno nalazi na dva razlicita mjesta,tebi to nikako ne moze biti logicno,ali matematicki je predvidjeno,eksperimentalno dokazano,rodila se nova logika po tom pitanju a tu novu logiku su pobijale sve ranije logike,da ne kazem da su joj podmatele nogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 pretpostavimo da si rodjen u kongu u nekoj dzungli,pa popnes se na neko drvo na nekom brdu i gledas oko sebe,cijeli svijet je ravna ploca,to je najlogicniji zakljucak... imas recimo princip super pozicije,gdje se cestica istovremeno nalazi na dva razlicita mjesta,tebi to nikako ne moze biti logicno,ali matematicki je predvidjeno,eksperimentalno dokazano,rodila se nova logika po tom pitanju a tu novu logiku su pobijale sve ranije logike,da ne kazem da su joj podmatele nogu To nije nikakva logika nego apsolutna masta. Logika se bavi samo sa onim sto postoji. 100% racionalna disciplina. Kakva " super pozicija " , kakva jedna cestica na dva razlicita mesta ? Jel' su to dokazali oni " naucnici " koji su dokazali da zivot dolazi iz mrtve materije ? Nemoj me rodjo zezati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Da li mozes da citiras bar jedan moj " kreacionisticki " argument. Dokle cu da slusam tvoje bajke da se ja pozivam na kreacionisticke tvrdnje ? Koliko puta tvom ignorentnom umu ja treba da ponovim, da klip daje objasnjenje / argumente /dokaze da Makroevolucija nije ni naucni metod ni istina, i da se taj deo ne bavi tvrdnjama o nastanku vrsta ? Klip koji postavljaš je klip poznatog kreacioniste... i ne daje "objasnjenje / argumente /dokaze"... već trabunjanja... Kosti i fosili su dokaz postojanja kostiju i fosila a ne dokaz " posmatrane evidencije bilo kakvog procesa ". Nista ja ne ignorisem, i nemam nikakav problem. Kao sto bi recimo ti mogao da imas da mi se obracas u stvarnom zivotu kao sto mi se obracas sakriven na forumu. Ti si neko ko meni nesto natura, ja tebi ne naturam da odbacis evolucionisticke bajke. " sloboda " - sistem bez ogranicenja kod jednog zivog bica ne postoji. Ja nisam " slobodan " ja samo radim ono sto moram, kao i sva druga bica u uzrocno posledicnoj stvarnosti. Dokazi prirodne selekcije koja nikada nije dovela do nove potpuno drugacije vrste zivog bica je svuda oko nas, niti je to uradila genetska mutacija. Tvojoj inteligenciji je tesko objasniti da tvoja sekta makroevolucionista tvrdi nesto za cega dokazi ne postoje, nema zdrav razum nikakav razlog da negira bajke. naucnici su dokazali da jedna vrsta nastavlja tu istu vrstu. Tacka. Već sam odgovorio... slobodno "vrti svoju ploču"... i slobodno smatraj da je Bananamenov klip srušio modernu biologiju... time samo pokazuješ svoju glupost i neznanje... To nije nikakva montaza, niko nije montirao izjave tvojih sekta koji priznaju da je makroevolucija stvar verovanja, bas kao sto niko nije montirao izjavu onog " genija " profesora biologije koji tvrdi da je covek - riba. Ako to nije izjava za neuropsihijatriju, onda ne znam sta je. Naravno da je montaža kada razgovaraš sa ljudima i sečeš njihove odgovore kako ti odgovara i zatim daješ svoju interpretaciju bez mogućnosti da ti oni odgovore... Inače, čovek jeste Chordata... ali za razumevanje toga je potrebno ipak malo znanja i inteligencije... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 To nije nikakva logika nego apsolutna masta. Logika se bavi samo sa onim sto postoji. 100% racionalna disciplina. Kakva " super pozicija " , kakva jedna cestica na dva razlicita mesta ? Jel' su to dokazali oni " naucnici " koji su dokazali da zivot dolazi iz mrtve materije ? Nemoj me rodjo zezati. Uzmi obrazuj se malo, nemoj bre da se blamiraš više :aman: https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 To nije nikakva logika nego apsolutna masta. Logika se bavi samo sa onim sto postoji. 100% racionalna disciplina. Kakva " super pozicija " , kakva jedna cestica na dva razlicita mesta ? Jel' su to dokazali oni " naucnici " koji su dokazali da zivot dolazi iz mrtve materije ? Nemoj me rodjo zezati. rodjo,ovo jeste moguce u kvantnoj fizici,cestice imaju osobine i cestice i talasa,eksperimentalno je dokazano i takvu nauku ja priznam,eksperiment je eksperiment,nema nista jace u fizici od golog eksperimenta.... ovo sto si rekao za zivot da dolazi iz mrtve materije to nije niko dokazao niti ce ikada po mom misljenju,jer zivot i nisu organizovane mrtve organske molekule,zivot je nesto sto nauka jos ne umije ni da definise kako treba.... a za ovo drugo ne zezaj,logika je proces zakljucivanja razumom,ako camuga u kongu gleda svijet sa drveta naravno da ce logikom da zakljuci da je svijet ravna ploca...logika nije uvijek istina,logika nije nista drugo do proces pravilnog misljenja,ali to ne garantuje istinu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 ovo camuga koristim jer mi simpaticno,ne u negativnom smislu da me neko pogresno ne razumije.... imao sam posla sa ljudima iz kenije i nigerije,mnogo su mi smjesni ,bili su unprofor kod nas u ratu.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 nema nista jace u fizici od golog eksperimenta Neistina na kub. Bilo koji eskepriment sam po sebi je potpuno bezvredan, nista ne moze da objasni. Samo eksperiment koji ispituje posledicu izdedukovanu iz hipoteze ima smisla. Ostali su prazno igranje nauke, kao kad devojcice paze lutku pa misle da su mame. Ali sta da se radi kada ti neces da naucis da je inkducija kao metod u nauci poptuno propao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука