Jump to content

Jos nesto o evoluciji

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

Primetio sam to, nego sam ignorisao kao potpuno nepotkrepljeno i bizarno... nastojanje pojedinih vernika da sa ateizmom povežu pojave koje su se desile u izrazito hrišćanskim zemljama i koje sa ateizmom nemaju baš nikakve veze, jesu zabavne ali nisu zanimljive za raspravu...

Daleko mi je zanimljivije kritikovanje neke naučne teorije iz razloga što je neko zloupotrebio tu teoriju u zle svrhe (TE - eugenika)... kao kad bi neko tvrdio da bacanje atomske bombe pokazuje da je nuklearna fizika tj. atomska teorija pogrešna...

Naprotiv, jedino čvrsta vera (u Boga ili nešto drugo, poput komunističke utopije) može da nađe opravdanje za gnusne zločine... (što naravno ne znači da su svi koji veruju loši)

Veoma potkrepljeno, ali lakše je, naravno, bacati "naučne" floskule nego pogledati istini u oči. SVI glavni arhitekti TE su bili ateisti, i UPRAVO na ateizmu i slobodi od BILO KAKVOG moralnog zakona su i izgradili svoje degenerativne teorije. Kad, kao što je u ateizmu, čoveka staviš u centar svega, onda je on sam sebi merilo, a onda su drugi uvek manje vredni. To je istorija ateizma i te kako pokazala. 

Drugo,ja ne kritikujem teoriju, teorija kao i svaka teorija još uvek nije zakon. Samo ukazujem, da oni koji se nje drže kao pijan plota umeju debelo da zastrane. Ili...da, kritikujem je, jer u korenu nema logike. Da - postoji razvoj - NIKAKO NE, da je to stihijsha "priroda" odradila, a još manje same životinje, pa čak ni uticaj sredine, svakako ne u svakom okruženju. Drugo - promene iza sebe imaju i te kako LOGIKU i SMISAO, a iza smisla stoji LIČNOST, a ne stihija, jer stihija ne unapređuje, stihija razara.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Jel ima neko od sagovornika da mi objasni ovaj problem ?

Кад постоје полови нешто се дешава. Имамо кретање.

Не ваља притискати науку јер је то такође и теолошко питање.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Кад постоје полови нешто се дешава. Имамо кретање.

Не ваља притискати науку јер је то такође и теолошко питање.

Iskreno sad kad razmisli meni je ovo pomalo jadan razlog, mislim stvarno je čovek postavio zanimljivo pitanje, pogledaću posle po netu, ali prvo da jedem.

Подели на овим сајтовима

U TE evolcuiju ne verujem samo se koristim argumentima koje koristie i drugi......posto je kako rece vera u pitanju tako su isto i nacisti verujuci cika darvilu vrsili eugeniku..tripujuci da su Spartanci.....

Lupetas gluposti, eugenika nema veze sa evolucijom. Ipak je u pitanju da samo nemas pojma sta je to teorija evolucije.

Pa dobro, ok je da neko ne veruje u nesto o cemu pojma nema.....da ima verovao bi... ;)

pricati da je eugenika u nekoj ozbiljnoj vezi sa teorijom evolucije, je podjednako prici da pravoslavci veruju da je bog poslao medveda da pobije decu, jer su ismevala celavog proroka... 

jel možeš ti da odgovoriš na moje pitanje ?

Koje brate nisam video.. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Znaci, ladno ste vec ispisali 37 strana... :)))

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

И ја сам поставио једно питање јуче , а на које нисам добио одговор од среане присталица ТЕ , па из тог разлога питање понављам :

Зашто нису вируси дошли до стадијума сложеног ,вишећелиског организма , већ остали на нивоу једне ћелије која није у могућности да се самостално размножава и ако веома брзо мутирају?

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ми овде сучељавамо своје ставове и изнасимо своје ставове . Присталице ТЕ углавном износе ставове да су корисне мутасије одговорне за еволуцију , а ја не нисам присталица ТЕ и идем на контра питање јер сматрам да многе ствари не могу да се објасне ТЕ и сматрам да је све ово Божије Дело.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Veoma potkrepljeno, ali lakše je, naravno, bacati "naučne" floskule nego pogledati istini u oči. SVI glavni arhitekti TE su bili ateisti, i UPRAVO na ateizmu i slobodi od BILO KAKVOG moralnog zakona su i izgradili svoje degenerativne teorije. Kad, kao što je u ateizmu, čoveka staviš u centar svega, onda je on sam sebi merilo, a onda su drugi uvek manje vredni. To je istorija ateizma i te kako pokazala. 

Sorry but to što pišeš je teško lupetanje, koje ne potkrepljuješ ni sa čim... te je malo teško odgovarati... jednostavno nema činjenica niti argumenata koje je potrebno osporiti... samo nepotkrepljene tvrdnje o zlim ateistima... poput blejanja Orvelovih ovaca: "Četri noge loše, dve noge dobre"... promeni malo ploču... ova se izlizala a i u startu je bila glupa...

Pri čemu i menjaš temu... budući da si prvo tvrdio da je eugenika na neki način povezana sa ateizmom...

Inače, ko god da je tvorac TE, sama teorija nema ama baš nikakve veze sa ateizmom, i podjednako je (ne)tačna ako postoji ili ne postoji Bog... jedino što je njoj sukobljeno je TVOJE viđenje toga kako je Bog stvarao... a kad se tvoje vidjenje sukobi sa činjenicama, činjenice uvek pobeđuju...

Drugo,ja ne kritikujem teoriju, teorija kao i svaka teorija još uvek nije zakon.

... niti će bilo koja teorija ikada postati zakon...

Samo ukazujem, da oni koji se nje drže kao pijan plota umeju debelo da zastrane.

Aha... često se dešava da nam biolozi odu u inostranstvo...

Ili...da, kritikujem je, jer u korenu nema logike.

...budući da je cilj svake naučne teorije da Midrashu bude logična a ne da pruži objašnjenje činjenica.

Da - postoji razvoj - NIKAKO NE, da je to stihijsha "priroda" odradila, a još manje same životinje, pa čak ni uticaj sredine, svakako ne u svakom okruženju. Drugo - promene iza sebe imaju i te kako LOGIKU i SMISAO, a iza smisla stoji LIČNOST, a ne stihija, jer stihija ne unapređuje, stihija razara.

Što je babi milo, to joj se i snilo...

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

jel mi može neko od pristalica TE da objasni sa evolutivnog značaja prednost pojave muškog i ženskog pola !?

Postoji nekoliko hipoteza.    Nemam vremena da ih opisujem.   Čim nadjem vremena, ukucaću 5-6 pasusa.   

Kordunu bih preporučila da provode više vremena čitajuci, a manje pišući.  Izgleda da on "ode po pitanje" kod nekog kreacioniste, a ne potroši nimalo vremena da pročita literaturu ... pa da sam nadje odgovor (ili bar nedokazane hipoteze).

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...