Jump to content

Jos nesto o evoluciji

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

Hau jes nou! Moze ali kad bi se zezali.

Boldovao sam kljucni deo ali ti si nemerno to preskocila jos "karikiras" kako uopte ne kaze to. Dakle sustina je

Dakle padom su se vratili u svoje prirodno stanje. Obrati paznju na rec vratili. Dakle PRE sagresenja su bili u palom stanju odnosno u istom onom u kome smo mi danas? Kako to i kakav je onda to pad. Pa bas u skladu sa hristologijom a medju ostalom i sa TE konceptom. Adam je imao zadatak da prinese svet u besmrtnost. On sam jeste bio prozet nestvorenim bozanskim energijama i da nije sagresio to bi se prenelo na celu prirodu. Ali posto je sagresio Bog je od njega odstupio i vratio se u svoje palo stanje, stanje u kome smo danas. To je ono turning them back.

Ovo sto ti iznosis nikako ne moze biti ucenje koje je opravdano dogmatikom. To je platonizam koji se uvukao u Crkvu i veoma se grcevito drzi jos uvek. Nije tvorevina mogla biti u zagrljaju Bozijem pre pada zato sto to direktno obesmisljava Adamovu ulogu kao prvosvestenika. Adam kao prvosvestenik je glasnogovornik tvorevine. On govori u ime celog kosmosa hoce li kosmos u zajednicu sa Bogom ili nece. Dakle da bi bilo istinske zajednice Boga i tvorevine ne sme biti zajednice tvorevine i Boga pre nego sto Adam kaze DA ili NE. Posto je Adam rekao NE smrt i dalje postoji u tvorevini. Tako da Adam i dalje ostaje odgovoran za smrt.

Tako da da ucenje sv Atanasija Velikog se potpuno poklapa sa onim sto o prirodi govori TE.

Ako je zaista tako zar nije iluzorno da toliko energije i vremena ulazes u neozbiljne stvari?! Manje vise svi postovi na forumu su ti na tu temu.

Odlicno zapazas. :D

akuiliusa.jpg

Bez obzira sto nisam teolog niti svestenik pricam ja to vec aktivno ima vise od 4 godine. A kad pogledam cinjenicu da je ovo pre 4 godine bio cisto kreacionisticki forum i da smo uspeli obrnemo situaciju mogu reci da je moja iluminatska misija vise nego uspesna. :D :D

Nije on protivrecan niti ista tome slicno nego ti ne razumes dovoljno temeljno dogmatiku koju on izlaze. Adam je odgovoran za smrt u tvorevini bez obzira da li je pre pada bilo smrti ili ne. Zasto? Pa zato sto je na njemu bilo da on prinese ostatak tvorevine u zajednicu sa Bogom. Posto je to odbio tvorevinu prozima smrt. Isto kao sto je lekar odgovoran za smrt pacijenta bez obzira da li ga je namerno zarazio necim ili je namerno odbio da ga leci.

Hau jes nou! Moze ali kad bi se zezali.

Boldovao sam kljucni deo ali ti si nemerno to preskocila jos "karikiras" kako uopte ne kaze to. Dakle sustina je

Dakle padom su se vratili u svoje prirodno stanje. Obrati paznju na rec vratili. Dakle PRE sagresenja su bili u palom stanju odnosno u istom onom u kome smo mi danas? Kako to i kakav je onda to pad. Pa bas u skladu sa hristologijom a medju ostalom i sa TE konceptom. Adam je imao zadatak da prinese svet u besmrtnost. On sam jeste bio prozet nestvorenim bozanskim energijama i da nije sagresio to bi se prenelo na celu prirodu. Ali posto je sagresio Bog je od njega odstupio i vratio se u svoje palo stanje, stanje u kome smo danas. To je ono turning them back.

Ovo sto ti iznosis nikako ne moze biti ucenje koje je opravdano dogmatikom. To je platonizam koji se uvukao u Crkvu i veoma se grcevito drzi jos uvek. Nije tvorevina mogla biti u zagrljaju Bozijem pre pada zato sto to direktno obesmisljava Adamovu ulogu kao prvosvestenika. Adam kao prvosvestenik je glasnogovornik tvorevine. On govori u ime celog kosmosa hoce li kosmos u zajednicu sa Bogom ili nece. Dakle da bi bilo istinske zajednice Boga i tvorevine ne sme biti zajednice tvorevine i Boga pre nego sto Adam kaze DA ili NE. Posto je Adam rekao NE smrt i dalje postoji u tvorevini. Tako da Adam i dalje ostaje odgovoran za smrt.

Tako da da ucenje sv Atanasija Velikog se potpuno poklapa sa onim sto o prirodi govori TE.

Ako je zaista tako zar nije iluzorno da toliko energije i vremena ulazes u neozbiljne stvari?! Manje vise svi postovi na forumu su ti na tu temu.

Odlicno zapazas. :D

akuiliusa.jpg

Bez obzira sto nisam teolog niti svestenik pricam ja to vec aktivno ima vise od 4 godine. A kad pogledam cinjenicu da je ovo pre 4 godine bio cisto kreacionisticki forum i da smo uspeli obrnemo situaciju mogu reci da je moja iluminatska misija vise nego uspesna. :D :D

Nije on protivrecan niti ista tome slicno nego ti ne razumes dovoljno temeljno dogmatiku koju on izlaze. Adam je odgovoran za smrt u tvorevini bez obzira da li je pre pada bilo smrti ili ne. Zasto? Pa zato sto je na njemu bilo da on prinese ostatak tvorevine u zajednicu sa Bogom. Posto je to odbio tvorevinu prozima smrt. Isto kao sto je lekar odgovoran za smrt pacijenta bez obzira da li ga je namerno zarazio necim ili je namerno odbio da ga leci.

Ali PADOM su se vratili,znaci zbog GREHA SU SE VRATILI (i Adam i sva tvorevina sa njim su dospeli u prvobitno stanje,a to znaci PUT POVRATKA U NISTAVILO,tj.SMRT.Znaci da nije bilo GREHA ne bi bili usmereni u pravcu iz kog su potekli.

Dakle,"prvobitno" ne znaci da je smrt njima vladala(da su umirali),vec znaci da su prvobitno bili NISTA i sa potencijalom za smrt(i to ako ADAM zgresi) i da od sad umiru i opet idu u pravcu NISTA.

Neka sam ja platonista po tebi,ali ako ti mozes da zamislis Boziji projekat sa svim strahotama i pre Adamovog greha(znaci besmislenim),koje traju milionima godina,nemam sta za dodati...ja ne mogu.

Mislila sam posto ovde mnogi govore vrlo potkovano,sa teoloskim vokabularom,da su to verovatno teolozi,ali uvidjam da je tu dosta ljudi zapravo jako zainteresovanih za teologiju..pa eto zato sam pomislila i za tebe.

I sto se vladike Ignjatija tice,rekoa je da smrti nije bilo u tvorevini pre Adamovog greha,bas tako je rekao/ali tad nije pricao o TE,vec teologiju.Neka te ne cudi,jer u crkvi je puno nedoslednosti.

Milsim da je jos uvek neozbiljna stvar,jer nije zauzela maha u stvarnom zivotu,sva cetiri moja parahojska svestenika npr.su sablaznjena ovim pricama,i takvo je stanje u stvarnoj Crkvi.Eto,videcemo kad krene da se prica(da vise ne nabrajam sta sve, ko papagaj) nasiroko, kakve ce konsekvence da budu.I sad sam bas jednom bratu,koji me je u privatnoj poruci pitao u vezi teme,rekla da sam jos pre par dana zavrsila sa ovom temom(sam forum i ova diskusija mi je pomogla da jos vise iskristalisem svoj pocetni stav i meni je to bilo potrebno zbog mene,jer sam se iznenadila i malo smutila kad sam uopste srela takav pravoslavni evolucionizam)

S vremena na vreme procitam sta ostali govore,ali sam se ukljucivala samo kad me direktno upitaju,ali stvarno nema vise smisla,meni je sada ova stvar jasna,a da i dalje nagvazdam...vec je sve receno,u ovih 77 stranica(bar sa moje strane)

Tako da sve sagovornike srdacno pozdravljam,i bilo je zaista korisno i lepo druzenje i sa onima koji misle isto,i koji misle suprotno od mene.Hristos po sredi svih nas!

Подели на овим сајтовима

Vrlo ozbiljno treba shvatiti Spasa novog Adama koji je primio na sebe Žrtvu kako bi Vaskrsli dao Telo i Krv čoveku u pomoć da privede prirodu blagodaću Života u besmrtno stanje.

Danas je možda obećanjem Carstva čovek i jači negoli što je to bio pre pada u greh. (stari adam)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Браћо и сестре писао сам на овој теми у дијалогу са сестром Наташом. Можда је моје писање било доста усмерено на поједине детаље у вези теме и то само због тога што сам сестру Наташу доживео као истинског трагаоца Христа па према томе вредело је "потрошити" и време и речи на поједине детаље. Овај пут би само истако непогрешиво мерило које нам је Господ оставио у аманет а то је: "По плодовима њиховим познаћете их." Једино што овом непогрешивом принципу претходи је вера и то не вера у Бога него вера Богу, и без те вере сав наук Христов остаје јалов. Зато најпре да поверујемо Ономе који нам откри истину. Када себе утврдимо у вери онда поједина питања попут ТЕ су потпуно јасна. Плодови ТЕ се виде данас на сваком кораку т.ј. плодови главне мисли ТЕ а која сажето значи "закон јачег" у ма ком смислу посматрано, духовно или материјалистички су једном речју речено зло. (ратови, револуције, поробљавање народа, презир слабих и болесних итд.) Разумноме довољно, с тим да поред разума треба имати вере као што поред доброга алата треба имати и светиљку која у мраку омогућава да се добар алат добро и примени. Дакле свакоме ко је искрен верник (мислим на оно: верује Богу) је потпуно и не двосмислено јасно да је ТЕ још једна у низу сплетки духа који кроз змију и то ону најотровнију дошаптава човеку: "Бог лаже" као што тај дух дошапну и прамајки нашој Еви и праоцу нашем Адаму.

Да нас Господ избави од таквог искушења молитвама Светих Отаца наших и Пресвете Богородице.

Свако вам добро од Господа желим.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Плодови ТЕ се виде данас на сваком кораку т.ј. плодови главне мисли ТЕ а која сажето значи "закон јачег" у ма ком смислу посматрано, духовно или материјалистички су једном речју речено зло. (ратови, револуције, поробљавање народа, презир слабих и болесних итд.)

Još jedan dokaz da je pisanje po ovakvim temama gubljenje vremena, jer se uvek iznova pojavi neko sa ovakvim odvalama.

Подели на овим сајтовима

. Када себе утврдимо у вери онда поједина питања попут ТЕ су потпуно јасна. Плодови ТЕ се виде данас на сваком кораку т.ј. плодови главне мисли ТЕ а која сажето значи "закон јачег" у ма ком смислу посматрано, духовно или материјалистички су једном речју речено зло

Koliko smara konstatno i konstantno ponavljati jedne te iste stvari na ovakve gluposti.

Gde si ti ikad igde video i na osnovu cega zakljucio da je TE zakon jaceg?

Mogao si par prostih pitanja da se priupitas, i zakljucio bi da TE nije zakon jaceg.

Evo ti par

1. zasto postoje bube?

2. Zasto ne dominiraju predatori, vec su cesto ugrozene vrste i u manjini (oni su JACI)

3. Zasto i kako su prezivele male zivotinje?

Dakle nema veze sa zakonom jaceg, vec sa necim sto je evidentno u prirodi - ZAKON PRILAGODJENIJEg.

Vukovi su prilagodjeni na sumu, zato ih ima u severnijim delovima planete, ali su slabi u juznim. Sa druge strane, velike macke - obrnuto.

To nije zakon jaceg to je zakon prilagodjenog.

I brate, pre nego sto krenes da lupas ovakve gluposti - infomisi se. 

(ратови, револуције, поробљавање народа, презир слабих и болесних итд.) Разумноме довољно, с тим да поред разума треба имати вере као што поред доброга алата треба имати и светиљку која у мраку омогућава да се добар алат добро и примени. 

Pa si nastavio sa glupostima. Posto si izveo pogresan zakljucak krenuo si Non sequitur  postavio si pogresno postavku i sad na njoj gradis pogresan zakljucak.

Да нас Господ избави од таквог искушења молитвама Светих Отаца наших и Пресвете Богородице.

Jedino iskusenje na ovu temu, imas ti.. a to je iskusenje da pogledas racionalnije i objektivnije pored toga sto su te debelo dezinformisali.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

oliko smara konstatno i konstantno ponavljati jedne te iste stvari na ovakve gluposti. Gde si ti ikad igde video i na osnovu cega zakljucio da je TE zakon jaceg?

Исто тако смара и твоје писање. Искрено нисам ни читао до краја. Избаци из ТЕ закон јачег и сам ћеш тиме оборити ТЕ. Видех само по првим редовима да спомињеш неке бубе и довољно ми је да схватим да ти не познајеш довољно ни ТЕ коју браниш. Какве везе има буба са јачим или слабијим? Рецимо бизон је јак али добије рак а мрав је слаб али је здрав? За многе који бране ТЕ лакше би било да су рођени слепи овако још испадају и луди пошто сами себи "очи" ископаше. Ја се даље по овом питању нећу расправљати, за мене је ово ствар вере. Нека верује ко како хоће, што рече покојни патријарх Павле: "Ја рекох и душу спасих."

Буди поздрављен

Подели на овим сајтовима

Плодови ТЕ се виде данас на сваком кораку т.ј. плодови главне мисли ТЕ а која сажето значи "закон јачег" у ма ком смислу посматрано, духовно или материјалистички су једном речју речено зло. (ратови, револуције, поробљавање народа, презир слабих и болесних итд.) Разумноме довољно, с тим да поред разума треба имати вере као што поред доброга алата треба имати и светиљку која у мраку омогућава да се добар алат добро и примени. Дакле свакоме ко је искрен верник (мислим на оно: верује Богу) је потпуно и не двосмислено јасно да је ТЕ још једна у низу сплетки духа који кроз змију и то ону најотровнију дошаптава човеку: "Бог лаже" као што тај дух дошапну и прамајки нашој Еви и праоцу нашем Адаму.

Gluposti. To nisu plodovi TE najpre zato sto deskriptivi ne mogu da daju normative ili iz opisa necega sto TE jeste ne moze da sledi bilo kakav set moralnih normi. Drugo TE nigde ne sadrzi u sebi bilo sta sto bi reklo zakon jaceg. Nisi razumeo TE ni u grubim crtama. Trece tog zla koje si nabrojao je bilo visestruko vise pre otkrica TE a narocito visestruko vise nego danas. Cetvrto sta to TE kaze da Bog laze? Gde si uopste procitao takvu besmislicu? 

Подели на овим сајтовима

Исто тако смара и твоје писање. Искрено нисам ни читао до краја. Избаци из ТЕ закон јачег и сам ћеш тиме оборити ТЕ. Видех само по првим редовима да спомињеш неке бубе и довољно ми је да схватим да ти не познајеш довољно ни ТЕ коју браниш. Какве везе има буба са јачим или слабијим? Рецимо бизон је јак али добије рак а мрав је слаб али је здрав? За многе који бране ТЕ лакше би било да су рођени слепи овако још испадају и луди пошто сами себи "очи" ископаше. Ја се даље по овом питању нећу расправљати, за мене је ово ствар вере. Нека верује ко како хоће, што рече покојни патријарх Павле: "Ја рекох и душу спасих."

Буди поздрављен

Ne. Ti si taj koji ne razume sustinu TE. TE nema nikakve veze sa konceptom "zakon jaceg" niti to igde pise niti to iz TE sledi po bilo kom zakonu logike. Mozda bi mogli, ali vrlo uslovno i pod debelim znacima navoda, reci da je u pitanju "zakon prilagodljivijeg u konkretnom kontekstu" ali nema potrebe krnjiti nauku sa tim nasim forsiranjem "zakona" u svaku stvar.

Подели на овим сајтовима

Ne. Ti si taj koji ne razume sustinu TE. TE nema nikakve veze sa konceptom "zakon jaceg" niti to igde pise niti to iz TE sledi po bilo kom zakonu logike. Mozda bi mogli, ali vrlo uslovno i pod debelim znacima navoda, reci da je u pitanju "zakon prilagodljivijeg u konkretnom kontekstu" ali nema potrebe krnjiti nauku sa tim nasim forsiranjem "zakona" u svaku stvar.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...