Џуманџи Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Арсенија, морам признати да је Ваш доживљај јако занимљив, мада нисам имала на уму храмове... "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Опрости, али ја ништа од свега овога што си ти овде навео нисам рекла. Naravno da nisi.Sve sam kroz salu naveo,banalan primer.Htedoh reci тако да шта год да Црква тражи од мене доживљавам као да то Бог од мене тражи ovo mi malo cudno.Isuvise pokorno,jer ovim je ugozena sloboda.Uzmimo primer post,ne moze svako postiti ni duhovno,ni telesno na istom nivou,pa zar bi prihvatila posto-poto savet duhovnika koji ti trazi da nosis teret preko svojih mogucnosti,samo zato sto je on veci cin u Crkvenoj Hirejarhiji?Eto,na to sam ciljao.Ako si zaista takva,poslusna u svemu mogu samo da clap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 ovim je ugozena sloboda. Брате, имаш ли шта за рећи о Цркви својим речима? Без "качења" на туђе пост-ове? Или си само дошао да даш своју оцену туђег мишљења? Ако је ово последње у питању - замолићу те да прекинеш са тиме. JESSY је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Брате, имаш ли шта за рећи о Цркви својим речима? Без "качења" на туђе пост-ове? Или си само дошао да даш своју оцену туђег мишљења? Ако је ово последње у питању - замолићу те да прекинеш са тиме. Imam.Crkva nije skup staraca u dugim sedim bradama.I smetama mi kad pocetnici idealizuju vrednosti recimo pojedinih valdika,odnosno kad su u stanju da pre slusaju ljude ,nego Boga.Sve sto hocu da kazem da su ljudi,koji predstavljaju Crkvu itekako prepuni greha.Naravno ne svi,cast onima na kojima je blagodat svetog duha.Al moram priznati da mi je "klise" prica o poslusnosti.Jer covek se ne spasava poslusnoscu ,vec miloscu Bozijom. Crkva je Duh Sveti!Gde vidite njegovo dejstvovanje ,tu je i Crkva. DYNABLASTER and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наташа81 Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Naravno da nisi.Sve sam kroz salu naveo,banalan primer.Htedoh reci ovo mi malo cudno.Isuvise pokorno,jer ovim je ugozena sloboda.Uzmimo primer post,ne moze svako postiti ni duhovno,ni telesno na istom nivou,pa zar bi prihvatila posto-poto savet duhovnika koji ti trazi da nosis teret preko svojih mogucnosti,samo zato sto je on veci cin u Crkvenoj Hirejarhiji?Eto,na to sam ciljao.Ako si zaista takva,poslusna u svemu mogu samo da clap Добро је што си поменуо духовника јер за мене црквени живот или пре живот по Божјим заповестима подразумева духовно руковођење. Суштина односа духовника и његовог чеда је управо у томе да га он добро познаје, зна његове могућности па му у складу са тим и саветује пост, молитвено правило и сл. С друге стране и ми се трудимо да покажемо послушност, јер у свему у чему се учимо, а поготову у вери нам треба учитељ. Али ту никакве присиле и губљења слободе нема јер то није одлика Православља. Духовник се не бира по чину нити нечији чин у црквеној јерархији нужно показује колико је та особа близу Бога. Ако искрено тражиш помоћ, Господ ће те сам упутити на одговарајуће људе. Управо ти људи чине земаљску Христову цркву и на то сам мислила кад сам рекла шта год да Црква од мене тражи доживљавам као да то Бог од мене тражи. Послушна сам онолико колико верујем и колико препуштам Богу да све решава у мом животу. Никакве слепе покорности ту нема а ПОСЛУШАЊЕ је нешто друго, несумњиво врлина. И да ти одговорим на питање за дечка/мужа Ако би ми духовник предложио да упознам неког момка јер сматра да би он мени одговарао пристала бих. Има много примера у православним књигама о браку да су људи тако склапали брак, врло често после јако кратког познанства, само на основу своје вере у Бога и поверења у духовника, и били задовољни браком. Дакле, пружила бих некоме шансу. Kaludjerovic Sreten, Melhisedek88, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Шта је за Вас лично Црква? Рецимо - простор Духа у коме се спасавамо (од ишчезнућа, потврђујемо се, остварујемо...), постајући и сами део тог простора кроз интеракцију (живи однос) једних са другима будући напајани нествореним божанским енергијама. Нигде нисам чуо да се круг аве Доротеја односи на Цркву, вероватно јер је то сасвим логично и очигледно. Ако ли те десна рука твоја саблажњава... Као савет, лекцију и упозорење. Истинско одстрањивање греховних навика упоређује се са одстрањивањем делова тела јер се приликом тог поступка такође доживљава јак бол, мада првенствено у срцу. Заражени "делови" наше воље су као удови оболели од тешке болести (нпр. гангрене) и у неким случајевима потребно их је грубо одстранити. Настројење нашег срца (воље) није у потпуности упоредиво са телом али у сваком случају бол при спасавању је присутан... Дијана., Џуманџи, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Ја Цркву доживљавам као Нојеву барку, ван цркве нема спасење.Коме црква није мајка томе ни Бог није Отац.. Џуманџи and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Sve sto hocu da kazem da su ljudi,koji predstavljaju Crkvu itekako prepuni greha. Ето, рекао си. Само не знам што си морао да уплићеш Наташин пост у то, у коме нисам видела да дели Цркву на оне који Је представљају и на оне који Је не представљају. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 црква је за мене тренутно напуштање овог света.....зближавање са Господом, Пресветом Богородицом, свим светима, анђелима и својим упокојеним.....место где могу да осетим мир и спокојство....место где добијам утеху....где осећам страхопоштовање.....где палећи свеће разговарам са Господом и својим ближњима....где могу да заплачем.....где бих могла сатима да седим и ћутим...... Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Место где налазим унутрашњи мир, црпим снагу, киновија на делу, некад и не гледам какав је ко око мене. Уточиште од свег зла итд. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Добро је што си поменуо духовника јер за мене црквени живот или пре живот по Божјим заповестима подразумева духовно руковођење. Суштина односа духовника и његовог чеда је управо у томе да га он добро познаје, зна његове могућности па му у складу са тим и саветује пост, молитвено правило и сл. С друге стране и ми се трудимо да покажемо послушност, јер у свему у чему се учимо, а поготову у вери нам треба учитељ. Али ту никакве присиле и губљења слободе нема јер то није одлика Православља. Духовник се не бира по чину нити нечији чин у црквеној јерархији нужно показује колико је та особа близу Бога. Ако искрено тражиш помоћ, Господ ће те сам упутити на одговарајуће људе. Управо ти људи чине земаљску Христову цркву и на то сам мислила кад сам рекла шта год да Црква од мене тражи доживљавам као да то Бог од мене тражи. Послушна сам онолико колико верујем и колико препуштам Богу да све решава у мом животу. Никакве слепе покорности ту нема а ПОСЛУШАЊЕ је нешто друго, несумњиво врлина. И да ти одговорим на питање за дечка/мужа Ако би ми духовник предложио да упознам неког момка јер сматра да би он мени одговарао пристала бих. Има много примера у православним књигама о браку да су људи тако склапали брак, врло често после јако кратког познанства, само на основу своје вере у Бога и поверења у духовника, и били задовољни браком. Дакле, пружила бих некоме шансу. Има много примера у православним књигама о браку да су људи тако склапали брак, врло често после јако кратког познанства, само на основу своје вере у Бога и поверења у духовника, и били задовољни браком. Дакле, пружила бих некоме шансу. svidja mi se ova recenica Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Црква је за мене једноставно заједница хришћана. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Арсенија, морам признати да је Ваш доживљај јако занимљив, мада нисам имала на уму храмове... Na žalost,ja jesam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Што на жалост? Хвала Вам што сте одговорили, у сваком случају. 8086.gif "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Zivot.Ljubav.Mir. Џуманџи and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука