Jump to content

Ко је овде нормалан, а ко луд?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Šta znači biti “normalan”?

Normalan. Šta uopšte znači biti normalan? Bolovati od iste bolesti kao i komšija? Ići na ista mesta, gledati iste emisije kao i drugi? Tapšati kad se zavesa spusti, krstiti se kad ono i pop, tući se na utakmicama? Nositi majcu sa likom odbeglog ”heroja”? Ćutati kad i drugi ćute, pričati u glas sa svima? Ubaciti među komšijsku živinad kokicu zaraženu ”pernatim” virusom? Ako to znači biti normalan onda…

Juče sretnem jednog prijatelja, išli smo u isti razred. Kaže, kod mene sve po starom, škole sam završio, vojsku odslužio, još samo da se oženim i nađem posao pa onda. Pa onda, šta? Da upropastiš decu onako kako su tebe upropastili, da eventualno dočekaš peziju pa onda da crkneš kako to već red nalaže? Da redovno posećuješ lekare, da zube pereš samo kad ideš u goste, da glasaš za ”narodnjake”? Da viriš kroz špijunku i čudiš se ko to komšiji dolazi u ovo nedoba- švalerka ili rođaka? Hm… Da matorce posećuješ samo kad gepek treba napuniti zimnicom, da rodbinu srećeš samo po sahranama, da biješ ženu iz čistog zadovoljstva? Više nije mogao da izdrži.- Šta je bre pičko, misliš da si mnogo pametan, a? – Pametan?

Ne, to nikako. Da sam pametan ne bih stojao ovde i sa tobom razglabao o ”suštinskim” pitanjima. Bistar? To, možda. Realan? Vrlo.Vaspitan? E, u to već možeš da se kladiš. Otišo je bez pozdrava. Ne zameram mu. A, i što bi?On je i dalje normalan, ja nisam. Očigledno.

Nikola Dinić

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Šta znači biti “normalan”?

Normalan. Šta uopšte znači biti normalan? Bolovati od iste bolesti kao i komšija? Ići na ista mesta, gledati iste emisije kao i drugi? Tapšati kad se zavesa spusti, krstiti se kad ono i pop, tući se na utakmicama? Nositi majcu sa likom odbeglog ”heroja”? Ćutati kad i drugi ćute, pričati u glas sa svima? Ubaciti među komšijsku živinad kokicu zaraženu ”pernatim” virusom? Ako to znači biti normalan onda…

Juče sretnem jednog prijatelja, išli smo u isti razred. Kaže, kod mene sve po starom, škole sam završio, vojsku odslužio, još samo da se oženim i nađem posao pa onda. Pa onda, šta? Da upropastiš decu onako kako su tebe upropastili, da eventualno dočekaš peziju pa onda da crkneš kako to već red nalaže? Da redovno posećuješ lekare, da zube pereš samo kad ideš u goste, da glasaš za ”narodnjake”? Da viriš kroz špijunku i čudiš se ko to komšiji dolazi u ovo nedoba- švalerka ili rođaka? Hm… Da matorce posećuješ samo kad gepek treba napuniti zimnicom, da rodbinu srećeš samo po sahranama, da biješ ženu iz čistog zadovoljstva? Više nije mogao da izdrži.- Šta je bre pičko, misliš da si mnogo pametan, a? – Pametan?

Ne, to nikako. Da sam pametan ne bih stojao ovde i sa tobom razglabao o ”suštinskim” pitanjima. Bistar? To, možda. Realan? Vrlo.Vaspitan? E, u to već možeš da se kladiš. Otišo je bez pozdrava. Ne zameram mu. A, i što bi?On je i dalje normalan, ja nisam. Očigledno.

Nikola Dinić

e svaka cas' na tekstu bas se pronadjoh u njemu :) bravo :)  :aplauz:  :aplauz:  :aplauz:  :good2:  :good2:  :good2:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

juhuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

di ste ludaci? nema ve nesto :)  :))  :))  :))  :bleh:  :bleh:  :bleh:

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Ја нисам нормалан 0703_read дигох руке од поправке

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...
Ево, да се упишем још једном.Управо сам замесила тесто за кифлице, а (само) заборавила да убацим квасац joooj ...па ви просудите :)))

Nije to nista. 1324_womens  Moze to jos i gore. Staviti sve sastojke u posudu,jaja,secer,brasno,ulje, sve kao sto pise u receptu ,ali sve odjednom  i uljuciti mikser..... joooj

Rastvori kvasac u vodi,pa prelij preko testa,posle to zamesi,dodaj jos malo brasna,i lepo sjedini masu ...

....i ako nesto fali u finisu stavi dosta secera u prahu da se nista  ne vidi,obavezno koristi cedilju,da bude ravnomerno....

Prijatno !

P.s. mali eksperimenti velikih kuvara.

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...