Jump to content

Иницијатива за забрану абортуса - 23. новембар

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ovo 10 nedelja je ocito previsoko i trebalo bi  to spustiti do neke granice do koje je mnogo manja verovatnoca da je u pitanju ubistvo.

Углавном је 12, а негде и 14 недеља. А граница не постоји.

sajam-embrion2.jpg

Пише, људски ембрион старост 12 недеља.

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Ко треба да се едукује и ко не зна шта је резултат абортуса?

Мора да се има нека одговорност, ја бар мислим. Људи који могу да рађају децу морају да понесу неку одговорност, а не да се отресу плода као да је неки чир. Не говорим наравно о екстремним ситуацијама, кад је мајка угрожена итд.

Treba majke decu svoju da edukuju od malih nogu.

Kada bi one to radile mnogo toga bi se smanjilo i umanjilo, i puno toga se ne bi ni dešavalo.

Današnjica je dovela do toga da roditelje uopšte nije briga za njihovu decu. Da su im ćerke prepuštene same sebi. Da idu gde hoće i spavaju sa svakim. A posle kad dođe do začeća, onda iste te majke povedu svoje ćerke na abortus, jer to je njima normalno.

Meni to nije, i nikada ni neće biti!

Подели на овим сајтовима

Hajde da ja vas nesto pitam. Dali vi smatrate da je normalno da dete od 11, 13, 15 godina ima seksualne odnose? Dali je to vama normalno?

nekad je to bilo normalno

u tim godinama su se naše babe i prababe udavale

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

... Sada si samog sebe pokopao, nemas pojma koliko. Nego ne mogu sada imam preca posla... Secheru

Postoji banka sperme... ouuu jea bejbe B)

Ma bio je u neposrednoj opasnosti dok nisam ovo procitala, a onda sma se slatko nasmejala i dzaba sve... Kordun, ovaj covek te spasio zle, debele, zadrte, neposlusne, grozne, feministicke rospije. Svece za zdravlje da mu palis! 

To je medju ostalom moj iluminatski zadatak. Da stitim verne od raznih bezboznika . :D

Подели на овим сајтовима

Neko je ovde spomenuo da crkva dozvoljava abortus ukoliko je zdravlje žene u pitanju. Iskreno, ne znam da li je to stav crkve, ali jedno je jasno ako je tako onda je trudnoća žene koja je silovana, zlostavljanja i pitaj Boga šta sve ne, pre svega pitanje zdravlja kako jedna takva uništena, fizički i psihički ruinirana žena u svakom pogledu ,  može da rodi zdravo dete, i da li je ta trudnoća uopšte sigurna za njeno zdravlje....

Imam utisak da reči silovanje-zlostavljanje-mučenje-uništenje-povredjivanje , ne dopiru baš do ljudi, drži se da su one žene bile silovane ili ne one "moraju da daju i ništa se ne pitaju" 

mislim samo na te nasilne trudnoće, mislim da ih se može tako nazvati, ne spominjem ljude koji nisu dovoljno edukovani, pa se ne ponašaju odgovorno, tu se problem rešava..stoti put...samo edukacijom..

Dzaba se trudis ja sam vec obrazlozila da je to licemerje, jer ako smatraju embrion zivim, kako onda crkva dozvoljava da se bira izmedju 2 zivota? Zar ne bi Bog trebao da odredi ko ce da zivi? Da li zena da umre, dete da zivi, ili zena da zivi i ima pobacaj? Ili budi dosledan ili cuti i pokrij se usima, jer neki pricaju samo da bi rekli nesto i vrte u krug istu pricu kao papagaji.

Izvinjavam se što sam mislio na muško seme i nazvao sam nekim stranim imenom ONO. Poenta je da nema samo majka moć nad plodom već je to zajednička odgovornost.

Da, ali zena se cepi na stolu i nosi dete 9 meseci i posle toga sve sto sledi, nisam majka, niti planiram skoro da budem, pa bas i nisam upucena u sve to oko deteta, trudnoce i porodjaja. I postoji banka sperme, ponovo 

Hajde da ja vas nesto pitam.

Dali vi smatrate da je normalno da dete od 11, 13, 15 godina ima seksualne odnose?

Dali je to vama normalno?

Hah... a kada su pre par vekova zenili maloletnice nakon prve menstruacije, bilo je normalno? 

Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! :D

Подели на овим сајтовима

zašto ne insistiraš na edukaciji , a ne na zabrani ?

Схватио сам до сада да и ти инсистираш само на едукацији.

А да ли инсистираш на едукацији, да абортус не треба да буде средство контрацепције или на едукацију да се схвати да је абортус убиство, или на оба?

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Ako si to video onda je to povrsan i neozbiljan izvor. Sam rec medju ostalom kaze min-arh dakle minimalna vlast. Za razliku od anarhije, leve ili desne, ne ukida drzavu nego je (drzavni aparat) svodi na minimum. Vojska, policija, sud i minimalno socijalno-zdravstven zastite bas za one koj stvarno ne mogu sami

da se staraju. To medju ostalom podrazumeva i jednu specificnu politicku filozofiju koja priznaje samo negativna ljudska prava, pravo na imovinu i pravo na zivot. Ta prava samo i brani i donosi samo takve akte koji kriminalizuju one delatnosti koja ta prava ugrozavaju. 

Pa to je skoro anarhija. Čak je u potpunoj suprotnosti sa liberalizmom i demokratijom jer u liberalizmu su individualna prava i slobode svetinja. Kod tebe samo život i imovina važe. Ostalo kako kome padne na pamet.

Nema Akvilisuovog predanja ali ima ipsravnog shvatanja teologije i preciznog razlikovanja dogmata od teologumena.

Tvoje mišljenje nije čak ni teologumen (iako je to novotarska izmišljotina) već u suprotnosti sa opšte prihvaćenim stavom crkve i 91. pravilom 6. vaseljenskog sabora.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Naravno da nije normalno!!!

Сестро мила, твоје бабе и деде су суе у прошлости узимали у тим годинама, постајали мајке и пчеви а ти данас кажеш да то није нормално?

Што је пре сто година нека жена могла бити мајка у 15 а данас не може? 

Биолошки је способна од прве менструације... 

Pa to je skoro anarhija. Čak je u potpunoj suprotnosti sa liberalizmom i demokratijom jer u liberalizmu su individualna prava i slobode svetinja. Kod tebe samo život i imovina važe. Ostalo kako kome padne na pamet.

Грешиш, код њега важе сва природна права. 

http://sr.wikipedia.org/sr/Prirodno_pravo

a evo ti srpska skola prirodnog prava 

http://www.kopaonikschool.org/

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

http://www.pressonline.rs/plus/zanimljivosti/286084/video-najmladja-majka-na-svetu-rodila-s-5-godina.html

ovo gore je preterivanje, to nije normalno, ali ovde neki pokušavaju da neke teme zabrane, mislim da nam saopšte kako ako je nešto nenormalno, to u praksi ne postoji pa se ne sme o tome ni diskutovati, to je pogrešno, mora se raspraviti o svemu do tančina a ne sakrivati se iza crkve, vere i sl. Dakle ovde se govori o stvarnim trudnoćama u 14.oj 15. oj godini, niko ne kaže da je to normalno, ali to je realnost u celom svetu, deca postaju roditelji to se prosto dešava, kako onda to rešiti, sem razgovorom i edukacijom pre svega dece od najranije dobi.

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Kada bi one to radile mnogo toga bi se smanjilo i umanjilo, i puno toga se ne bi ni dešavalo.

Današnjica je dovela do toga da roditelje uopšte nije briga za njihovu decu. Da su im ćerke prepuštene same sebi. Da idu gde hoće i spavaju sa svakim. A posle kad dođe do začeća, onda iste te majke povedu svoje ćerke na abortus, jer to je njima normalno.

Мислиш едукација да иду у правцу уздржања (по мени прилично неизводљиво у ово доба)? Или им говорити да је абортус убиство (овде људи дрве 70 страна је ли убиство или није)?

Подели на овим сајтовима

Nikada nisi video kokosku kako snese jaje na asfalt??? 

A to sto poredis zene sa zivotinjama je krajnje neumesno, zena te rodila, zena ce ti roditi, zena ce ti biti dete...  uh... sto je psovanje zabranjeno na ovom forumu? 

Nemoj da mi podvaljuješ ono što ja nisam rekao,to je bio moj sarkazam na temu da ženama treba edukacija kako bi se naučile da to nije ispravno,kao što sam ranije rekao mislim da svaka savršeno zna da ne čini ispravno djelo...

Подели на овим сајтовима

To je medju ostalom moj iluminatski zadatak. Da stitim verne od raznih bezboznika . :D

Debelih feministkinja, vestica, rospija, gresnica, sotoninih sluga na zemlji, holivud vernika i tako dalje na tu temu. hahaha :D Lik si, majke mi :D

Zaista bre, kakve su to devojke kada ne kuvaju, ne radjaju, ne peru, skoluju se, ne doje, imaju odnose, zabavljaju se, uzivaju u zivotu i ostalo... Strasno, gde ce im dusa... :(

Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...