Raymond Red Reddington Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Wake up, Neo The Matrix has you Follow the white rabbit Knock, knock „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 http://en.wikipedia.org/wiki/Abortion_law Ево мало за информисање. Погледати овде шта се пише, абртус скро свуд у свету апсолутно легалан, а тамо где је нелегалан, легалан је за ситуације као што су силовање, социоеконокси фактори итд.. Скоро свуд је легалан ако је плод - силовања. НЕ постоји ниједна једина земља (колико сам ја видео) да је абортус апсолутно нелгелаан. што би ваљда сваком требало да говори да очигледно велики број људи не доживљава абортус као криивчно дело убиства. Без обзира то што се овде тројица четворица заптили да га прикажу као КД убиства. Занимљиво ми је да чак и у Британији није дозвољен абортус на сваки захтев, само не знам колико се флексибилно схватају ови социоекономски разлози. Такође и у Финској, Јапану и на Исланду. Пољска и Ирска су још тврђе. Овде смо све време причали о потпуној забрани или не, можда би требало размислити да ли би имало ефекта да остане легалан али под строжим условима као у некој од ових земаља... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Занимљиво ми је да чак и у Британији није дозвољен абортус на сваки захтев, само не знам колико се флексибилно схватају ови социоекономски разлози. Такође и у Финској, Јапану и на Исланду. Пољска и Ирска су још тврђе. Овде смо све време причали о потпуној забрани или не, можда би требало размислити да ли би имало ефекта да остане легалан али под строжим условима као у некој од ових земаља... Мислим да је то ок. Немам ја ништа против регулације па чак ни забране абортуса. Али мислим да је изједначвање абортуса са убиством пропагандна глупост. На исти начин, том истом пропагандом, вегани називају људе који једу месо - хладокрвним убицама. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Немам ја ништа против регулације па чак ни забране абортуса. Али мислим да је изједначвање абортуса са убиством пропагандна глупост. Па ако га не изједначаваш са убиством, зашто не би имао ништа против забране? А поређење са вегетаријанцима и сличне логичке играрије и даље служе за скретање пажње са суштине. Утробним чедоморством се спречава развој непоновљиве људске личности. Да је "ембрион" Милосављевића био абортиран, не би се личност Милосављевића појавила поново. Зато је убиство. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Па ако га не изједначаваш са убиством, зашто не би имао ништа против забране? Koje ме глупости ти питаш..... значи да ми не би сметала забрана морам да га изједначим са убиством? Ал ви патите од црно-белог размишљања овде.. аууу... овај други ме тамо убеђује да је физичко правило - ако сам ПРОТИВ Х морам да будем за забрану Х.. ја му навео милион примера где то није правило... него не сме човек лепо да каже, ако сам против абортуса морам бити за забрану, него ми измишља ту нека физичка правила.. сад ти исто... "ако не мислим да је убиство морао бих да будем за то да буде одобрено" као што рекох, по мени абортус није убисство.. мене се абортус не тиче јер ја нисам тај који уопште МОЖЕ да абортира. Они којих се абортус тиче - они нека дискутују о томе да ли је добора да буде забрањено или није. За мене жене које абортирају НИСУ убице, а сматрам да је забрана абортуса контрапродуктивна мера. ДА ли ти је јасно сада? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Рече, да ти забрана не би сметала. Зашто? "Милион примера" су логичке играрије, да се оправда убиство. Да је "ембрион" Милосављевића био абортиран, не би се личност Милосављевића у следећој трудноћи појавила поново. Зато је абортус убиство. Да ли је теби ово јасно? "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Супер, иди подигни тужбу за убиство против сваке жене која је абортирала. Немој да заборавиш да оне које су имале подбачај, то је убиство из нехата. Чисто да будеш доследан своје логике. Е кад то урадиш, онда ми продај причу о томе како си ти сто посто сигуран да је абортус убиство. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Meni jasno. Država naprimer naplaćuje abortuse (ne sve) Država naprimer ne odrešuje kesicu sa parama u potsticaju roditelja da imaju što više dece i tako dolazimo u situaciju da se abortusi rade samo i isključivo zbog straha da neće uspeti prehraniti i pružiti osnovne potrebe tih malih Života. Nešto tu debelo nije u redu sa nacijom i državom. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 isključivo zbog straha da neće uspeti prehraniti i pružiti osnovne potrebe tih malih Života. Али ако се роди, мали живот има неке шансе, а абортиран нема никакве. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Meni jasno. Država naprimer naplaćuje abortuse (ne sve) Država naprimer ne odrešuje kesicu sa parama u potsticaju roditelja da imaju što više dece i tako dolazimo u situaciju da se abortusi rade samo i isključivo zbog straha da neće uspeti prehraniti i pružiti osnovne potrebe tih malih Života. Nešto tu debelo nije u redu sa nacijom i državom. Da, a kad smo bili robovi pod turcima ispada da smo imali bolji standard zivota, tada su se djeca radjala, a danas je nekako vaznije imati jedno vise auto. E tu nesto sigurno nije u redu sa drzavom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Мислим да је то ок. Немам ја ништа против регулације па чак ни забране абортуса. Али мислим да је изједначвање абортуса са убиством пропагандна глупост. На исти начин, том истом пропагандом, вегани називају људе који једу месо - хладокрвним убицама. Шта ти још тражиш у православној вјери када све њене ставове називаш глупошћу? У чему си ти то православан? Саме антиправославне, антихришћанске ставове своје или туђе излажеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Шта ти још тражиш у православној вјери када све њене ставове називаш глупошћу? У чему си ти то православан? Саме антиправославне, антихришћанске ставове своје или туђе излажеш. Ма ајде праведници, маните ме више. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Ма ајде праведници, маните ме више. Po mom misljenju abortus nije isto ko ubistvo nego jos veci zlocin zato sto se oduzima zivot prije rodjenja. Abortus ne bi trebao biti dozvoljen nikada, nema veze kakav slucaj je u pitanju. Zabranu abortusa drzava lako moze uspostaviti tako sto bi zene trebale ici na redovni pregled kod doktora, i to je to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 подбачај, то је убиство из нехата. Чисто да будеш доследан своје логике. Твоја конструкција је, да је побачај убиство из нехата, а у том случају из такве логике произилази да је инфаркт - самоубиство. Али и даље тврдим да су то ваше логичке играрије. Пре речи абортус, која је релативно скоро у употреби, користила се у народу, а и сада се користи реч "очистити се", "очистила сам се"...шта тек о томе рећи... "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Пре речи абортус, која је релативно скоро у употреби, користила се у народу, а и сада се користи реч "очистити се", "очистила сам се"...шта тек о томе рећи... Pokrenuti sledeceg vikenda inicijativu za zabranu koriscenja glagola ocistiti kao sinonima glagola abortirati. Mironosica and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука