Mironosica Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Него, нико не рече како је прошла иницијатива? Јуче? Неки извештај о активностима? mislim da je drvce nešto komentarisao ček da nađem evo https://www.pouke.org/forum/topic/30452-%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%83-%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%82%D1%83%D1%81%D0%B0-23-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%80/page-19 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Абортус није питање верских убеђења (обично се мисли на фундаментализам), већ питање права детета да се роди. Немој да се лажемо. И те како јесте питање верских убеђења. Највише смета Хришћанима и Јеврејима.. а атеистима или Муслиманима много мање.... Из простог разлога што муслимани сматрају да се душа усељава у плод у четвртом месецу а атеисти сматрају да нема свест, самим тим не може да се третира као убиство. То што ти покушаваш да га представиш као неко убиство које нема везе са верским уверењима него са непобитном чињеницом... то је друга прича... Mironosica је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Немој да се лажемо. И те како јесте питање верских убеђења. Највише смета Хришћанима и Јеврејима.. а атеистима или Муслиманима много мање.... Тачно, али никако не могу да разумем зашто. :.mislise. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 ne nadam se da si svestan verovatno si jedini na ovom sajtu koji tako misli shodno tome se nadam da ćeš promeniti trenutni stav Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 ANB Agencija za nacionalnu bezbednost? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 nadam se dasi svestan da si verovatno jedini na ovom sajtu koji tako misli shodno tome se nadam da ćeš promeniti trenutni stav Bio sam vernik u izgradnji dok nisam dosao na ovaj forum. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 "Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej zamolio je danas zaposlene u Ginekološko akušerskoj klinici Narodni front da porazgovaraju sa majkama koje nameravaju da abortiraju i posavetuju ih da to ne čine, jer je "život najveći dar"." ЛИНК Ово је прихватљив пут. За Православце. На Православној друштвеној мрежи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Кривично дело је у сваком случају сваки абортус ван болнице, а и у болници после чини ми се 9. недеље, сем у случају здравствене опасности. Мислим да је казна до 5 година, а ако наступе теже псоледице иде и до 10, али немојте ме држати за реч, може да се провери у КЗ-у. Питање је било намењено онима који оправдавају абортус, под изговором да ембрион нема свест. А абортус ван болнице, тј. на црно, није нажалост кривично дело зато што је убијено дете па се то санкционише, већ због тога што је убијено "на црно". "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 "Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej zamolio je danas zaposlene u Ginekološko akušerskoj klinici Narodni front da porazgovaraju sa majkama koje nameravaju da abortiraju i posavetuju ih da to ne čine, jer je "život najveći dar"." ЛИНК Ово је прихватљив пут. За Православце. На Православној друштвеној мрежи. Не замерите мало да скренем са теме али само мало, не хвалим се да се унапред зна. Пре неких месец ипо дана био сам у манастиру Лелић код Ваљева. Када сам видео патријаха Иринеја нисам могао да верујем да је на неколико метара од мене патријах а када сам добио благослов и пољубио руку том човеку био сам ван себе, од среће нисам могао да се покупим што би рекли. Добар је наш Иринеј има велики праг размишљања. Да му да бог здравље и да нас још дуго води Христовим путем. Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Ово је прихватљив пут. Тако је, потребно је првенствено образовање, па да утробна чедоморства престану да буду начин планирања породице, а "прихватљив пут" свакако треба завршити забраном утробних чедоморстава. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Bio sam vernik u izgradnji dok nisam dosao na ovaj forum. sad si vernik u razgradnji ili nešto treće? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Ове две реченице су схватљиве заједно "До једног тренутка растуће биће је мртво, од следећег растуће биће је живо. До једног тренутка абортус је право жене, од следећег је њен злочин." Ти не знаш када ембрион постаје личност. До једног тренутка растуће биће може да се убије, а после тог тренутка не може. Ако још није дошао тај тренутак, сигурно мислиш - утробно чедоморство је оправдано и право је жене. А ако је прошао тај тренутак, и појавила се личност - е то је злочин. И ту је велика грешка, јер тај тренутак не знаш. Gde prestaje plava i pocinje crvena na vertikalnoj osi? Da li to znaci da ne mozemo da razlikujemo plavu od crvene? Ili da stavljamo "ljubicasta" pod navodnike? Ili ili, svet treba da je spakovan u jasno razdeljene monohromatske kvadrate i sve ce biti idealno... Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Ово је прихватљив пут. За Православце. На Православној друштвеној мрежи. baš tako ja sam se zgrozila kad sam pročitala komentare ljudi koji nisu pravoslavci baš na ovu vest oni ne razumeju šta On priča to je takva pljuvačina da ti se želudac okrene .... није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Одлично Дрвце Gde prestaje plava i pocinje crvena na vertikalnoj osi? Da li to znaci da ne mozemo da razlikujemo plavu od crvene? Ili da stavljamo "ljubicasta" pod navodnike? Плава нека представља зачеће, а црвена рођење. Када ембрион постаје беба? "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Одлично Дрвце Плава нека представља зачеће, а црвена рођење. Када ембрион постаје беба? Mozda necemo jos dugo moci odrediti kada postaje beba ali zato mozemo reci kada definitivno nije beba. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука