Jump to content

Иницијатива за забрану абортуса - 23. новембар

Оцени ову тему

Препоручена порука

http://православнајапородица.срб/2013-05-21-08-21-25/241-nedelja-zivota

http://www.forumprijateljbozji.com/showthread.php?5109-НЕДЕЉА-ЖИВОТА-ПРОТИВ-АБОРТУСА

Позивамо све који воле и поштују децу да се укључе у обележавање недеље живота од 18. до 23. новембра, истовремено са 45 области Русије, ради указивања на смртоносну и нехуману праксу убијања нерођене деце тојест вршења абортуса. Потребно је да се они који су упознати са несрећом коју по Србији и свету шире абортуси активирају и дају свој допринос у борби за нашу децу коју несавесни лекари кукавички убијају, упркос оштрим опоменама од Цркве да је абортус убиство.

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Одлична акција.

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Лично сам против абортуса осим ако је угрожен живот мајке али мислим да забрана не може дати толико резултата као едукација и стварање услова за одгајање детета у здравој средини.

Подели на овим сајтовима

Лично сам против абортуса осим ако је угрожен живот мајке али мислим да забрана не може дати толико резултата као едукација и стварање услова за одгајање детета у здравој средини.

Pa to, treba na druge načine rešiti problem abortusa, ne zabranom.

Подели на овим сајтовима

Glupava akcija.

Као и твој одговор

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Мислим да забрана треба да назове абортус правим именом / УБИСТВОМ / и да се тако суди учесницима у абортусу-убиству

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Мислим да забрана треба да назове абортус правим именом / УБИСТВОМ / и да се тако суди учесницима у абортусу-убиству

Шта треба да се постигне забраном? Који би био циљ забране?

Подели на овим сајтовима

Тачно, треба све називати правим именом, а не неким опште прихваћеним медицинским појмовима.

Значи уместо "абортус", користити реч - утробно чедоморство.

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Тачно, треба све називати правим именом, а не неким опште прихваћеним медицинским појмовима.

Тачно, ово је чак и довољно за први корак...са обавезом да и сваки доктор убица истим именом назива процедуру...мање је сада битно који би се назив користио.

Слажем се да би едукација више донела дугорочно али кад није забрањено онда је на изволте, па се многи ни не премишљају, већ иду на абортус као да иду код зубара...

Почети са едукацијом па лагано привести забрани.

Подели на овим сајтовима

To moze eventualno tek nakon 3. nedelje . Do tada nema sanse da je to ubistvo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...