Ayla Написано Март 4, 2014 Пријави Подели Написано Март 4, 2014 Drga moja Sveta, U poslednje vrijeme primjećujem da imam veliki problem. Naime, velika doza netolerancije prema mnogo čemu što čujem, vidim...osjetim. Jednostavno, poslednje atome snage dajem da bih kanalisala potrebu da odgovorim na mnogo šta, a vjeruj da ne bih bila ni meka ni draga. Nikada do sada se nisam tako često pitala odakle crpe određene persone besmislenost kojom bombrduju okruženje. Te teško svarljive gluposti, koje struje oko mene i već me dovode do ivice, više ne mogu da ignorišem. E sada, pitam se koliko vrijedi reći, ili reagovati...uopšte zamarati se time, ali primjećujem da se ljudi ne zaustavljaju dok ne udare u zid. Bojim se da ću taj zid mnogima biti ja... Znam da je vrijeme kada bi trebali da pokažemo i milost, ljubav i toleranciju...ovo poslednje u nizu mi je u deficitu. Moje pitanje je, osim čekanja da oslabi moj sluh ili vid, ima li načina ili mogućnosti da isfiltriram ovo što izaziva čuđenje i ljutnju kod mene. Cijenim tvoje mišljenje i savjet, i nadam se da ćeš pomoći kao i uvijek do sada. Pozdrav od, još uvijek mirne i nasmijane, Ayle Рада., Иван Ивковић, Mилена КШ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Март 4, 2014 Пријави Подели Написано Март 4, 2014 Draga Saveta, pomaže Bog i svako dobro ti želim. Beše davno kako sam ti se obratio, pokušaću da te ne opterećujem (mnogo). Čini se da se oko mene stešnjuje neki zid u poslednje vreme, slabo razgovaram sa ljudima, više to bude monolog nego dijalog. "Zatalebao si" reče mi jedna voljena osoba, i sa pravom, malo se i odškrinuše vratanca mog majušnog srculenca od te "promaje". Kao da gradim neki zid i ne prestajem da ređam ciglu za ciglom, pritom plačući što ostavljam ljude koje volim i koje tek treba upoznati sa druge strane. Naravno da ima i trenutaka, dana čak kada se osećam lak kao pero i slobodan poput čigre, ali nekako u društvu uopšte kočim sebe. Verovatno bi za pun odgovor trebalo da me poznaješ skoro u potpunosti, ali nadam se najboljem. Izvini što te mučim sad w.a.mozart and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2014 Драга Савета, имам једно питање које је баш за теби упутити. Наиме, да ли ти је и када тешко да будеш православни хришћанин? hehe pravo u centar Naravno da mi je teško da budem pravoslavna... vrlo često - retki su periodi mira. Najteže mi je da budem pravoslavna sa bližnjima, konkretno sa porodicom i rodbinom a zatim sa kolegama na poslu. Al se držim i trudim da učim na greškama, nema drugog puta osim ustajanja nakaon pada. Pad nam je sudbina a ustajanje izbor LOL dobro sam ovo sročila Zero, Панарет, DankaM and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 8, 2014 Draga Saveta,ja neću da dužim mnogo.... .Post je,imaću razumevanja da tvoje stare okice moraju da čitaju ova moja pisma koja često stižu na tvoju adresu,draga moja. Danas sam jela neke posne grisine,integralne,kao.Danas više ništa nije organic.Hrana nam je potpuno zatrovana.Posne grisine..Dobro.Bila sam pomlo i gladna,postim.He,he....ja kao postim. Ali sam imala utisak da su prilično masne.Kakve su to grisine za post na vodi. I kikiriki je mastan.Indijski orah takodje,kao i pistaći.Da li su to namirnice koje mogu da se jedu za vreme posta.Ne deluju mi mnogo posno. Mene ne grize savest za ove grisine,odvratne su. Nisam ni imala nameru da se pričestim,bar dok se ne ispovedim,ali se pitam. :.mislise. Da li su takve namirnice posne.Iskreno,ja mislim da nisu. Hvala ti na svemu. Oprosti mi ako sam te povredila. P.s.Svako dobro. Hehe draga Arsenija, što sebe mučiš ovim pitanjima... većina stvari je gmo a verujem da kad bismo znali šta - šokirali bismo se! Ja jedem koliko mogu zdravo - ne opterećujem se mnogo hranom... izbegavam meso i šećer i mestimično belo brašno... ne treba se toliko opterećivati ovim, zaista - imala sam i fanatične momente...ipak smo mi stvoreni za nešto više od hrane. Ne verujete mi??? Za to vam kažem: ne brinite se za život svoj, šta ćete jesti, ili šta ćete piti; ni za tijelo svoje, u što ćete se obući. Nije li život pretežniji od hrane, i tijelo od odijela? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Drga moja Sveta, U poslednje vrijeme primjećujem da imam veliki problem. Naime, velika doza netolerancije prema mnogo čemu što čujem, vidim...osjetim. Jednostavno, poslednje atome snage dajem da bih kanalisala potrebu da odgovorim na mnogo šta, a vjeruj da ne bih bila ni meka ni draga. Nikada do sada se nisam tako često pitala odakle crpe određene persone besmislenost kojom bombrduju okruženje. Te teško svarljive gluposti, koje struje oko mene i već me dovode do ivice, više ne mogu da ignorišem. E sada, pitam se koliko vrijedi reći, ili reagovati...uopšte zamarati se time, ali primjećujem da se ljudi ne zaustavljaju dok ne udare u zid. Bojim se da ću taj zid mnogima biti ja... Znam da je vrijeme kada bi trebali da pokažemo i milost, ljubav i toleranciju...ovo poslednje u nizu mi je u deficitu. Moje pitanje je, osim čekanja da oslabi moj sluh ili vid, ima li načina ili mogućnosti da isfiltriram ovo što izaziva čuđenje i ljutnju kod mene. Cijenim tvoje mišljenje i savjet, i nadam se da ćeš pomoći kao i uvijek do sada. Pozdrav od, još uvijek mirne i nasmijane, Ayle Malo sam zapostavila ovu temu ali evo vraćam se u stilu velikih žena, pravoslavnih ispovednica od kojih jedna beše i Meri Popins, vo vremja ono... Filtriranje kažeš... rekao bih da je tvoj analitički um suviše svestan svakog detalja (ova pojava mi nije strana). Što pre naučiš da zaboravljaš neke stvari i prazniš keš, biće ti lakše. Ovo nije linije manjeg otpora već čuvanje sebe... konstantno ispitivanje jeste znak inteligencije i odgovornosti ali nemoj preterati - tako kažu neki psiholozi... : ) da li još uvek imaš ove situacije - s obzirom da kasnim sa odgovorom i gde ti uopšte radiš ili provodiš vreme kad ih oko tebe ima ovoliko ... ovakvih? Da nisi neki vladika koji forum koristi kao onu jamu u koju je čobanin vikao - U cara Trojana kozije uši? : ) Ayla and Дуња је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2014 u medjuvremenu vam preporučujem da proćaskamo ovde https://www.pouke.org/forum/topic/33217-%C5%A1ta-je-meni-do-tebe-%C5%BEeno-jo%C5%A1-nije-do%C5%A1ao-moj-%C4%8Das-%C5%A1ta-god-vam-ka%C5%BEe-u%C4%8Dinite/ Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Draga Saveta, pomaže Bog i svako dobro ti želim. Beše davno kako sam ti se obratio, pokušaću da te ne opterećujem (mnogo). Čini se da se oko mene stešnjuje neki zid u poslednje vreme, slabo razgovaram sa ljudima, više to bude monolog nego dijalog. "Zatalebao si" reče mi jedna voljena osoba, i sa pravom, malo se i odškrinuše vratanca mog majušnog srculenca od te "promaje". Kao da gradim neki zid i ne prestajem da ređam ciglu za ciglom, pritom plačući što ostavljam ljude koje volim i koje tek treba upoznati sa druge strane. Naravno da ima i trenutaka, dana čak kada se osećam lak kao pero i slobodan poput čigre, ali nekako u društvu uopšte kočim sebe. Verovatno bi za pun odgovor trebalo da me poznaješ skoro u potpunosti, ali nadam se najboljem. Izvini što te mučim sad Hehe... po ovim ciglama bih rekao da si savršen kandidat za slobodnog zidara : ) Pa jesi li se zatelebao ili nisi??? To je pravo pitanje Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Malo sam zapostavila ovu temu ali evo vraćam se u stilu velikih žena, pravoslavnih ispovednica od kojih jedna beše i Meri Popins, vo vremja ono... Filtriranje kažeš... rekao bih da je tvoj analitički um suviše svestan svakog detalja (ova pojava mi nije strana). Što pre naučiš da zaboravljaš neke stvari i prazniš keš, biće ti lakše. Ovo nije linije manjeg otpora već čuvanje sebe... konstantno ispitivanje jeste znak inteligencije i odgovornosti ali nemoj preterati - tako kažu neki psiholozi... : ) da li još uvek imaš ove situacije - s obzirom da kasnim sa odgovorom i gde ti uopšte radiš ili provodiš vreme kad ih oko tebe ima ovoliko ... ovakvih? Da nisi neki vladika koji forum koristi kao onu jamu u koju je čobanin vikao - U cara Trojana kozije uši? : ) Vrijedilo je čekanja i odgovor je stigao u pravi čas...kako obično i bude. Istina, potrebna je jama gdje bih izbacila sve ono što želim reći, a gomila se i prijeti žestokom detonacijom...a zaista, ne bih htjela da se to desi ovdje, zato mi i treba nauk, kao nikada do sada Čitam i ovdje šta ljudi pišu i često se pitam šta se dešava sa njima, koja ih muka muči pa dozvole sebi ...to što već dozvole? Oprostiću lapsus calami, ishitrene komentare, greške u hodu, pa čak i polupismene postove...neki su mi i simpatični zbog toga, mada su sigurni da njima bez greške sve ide i da fasciniraju umijećem pisanja...sve to mogu uzeti i prigrliti, ali malicioznost, animozitet, bahatost i samoljublje...e to teško podnosim, u stvari, to mi sve teže pada. Ostaju mi tri opcije. Jedna je da ignorišem sve oko sebe, a nije dobro ignorisati ljude...živi su i tu su Druga opcija je da zatvorim neka vrata za sobom i selektivno puštam riječi, a dugo sam živjela na taj način i otuđi se čovjek, prestane da sluša. Postoji i treća opcija...najkretivnija i traži dosta energije... da na svaku odgovorim jednostavno i smjelo, bez pardona i kažem ono - Prekini svega ti, slušati te ne mogu... Hm...treća varijanta mi je jako privlačna, čak se i smješkam dok razmišljam o njoj...ali, moje zadovoljstvo bi povrijedilo mnoge, tako da ću ga se za neko vrijeme odreći i debelo čuvati. Dođe li to - čojstvo, čuvati drugoga od sebe? Pokušaću da pokrenem selektivnu amneziju, parcijalnu gluvoću i slijepilo...isprazniću povremeno keš i nastojaću da sačuvam sebe od drugih, kako bih na kraju sačuvala i njih od sebe. Pokušaću, ali ne garantujem da ću uspjeti. Još jednom hvala, draga i nadasve mudra, Saveta w.a.mozart, JESSY and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Otac Raša iz Niša kaže - treba da čuvamo sebe, od sebe , radi sebe Zero, DankaM, Danijela and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 19, 2014 Пријави Подели Написано Април 19, 2014 Ма моцарте шта је са нашом драгом Саветом , нешто се успавала. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 19, 2014 Ма моцарте шта је са нашом драгом Саветом , нешто се успавала. Hvala ti, dragi brate, što si se setio da pitaš. Bog te blagoslovio. To ti je zakon ponude i potražnje - valjda su ljudi više sozercavali svoje probleme sa Bogom a ne sa Savetom (neću ni da pišem šta je od ta 2 bolje) pa je onda Saveta zaspala kao ono pleme u Gorskom vijencu - Pleme moje snom mrtvijem spava... Ne moramo ovde samo da pitamo... možemo i da podelimo nešto lepo ili razmenimo iskustva : ) Evo jednog klipa koji sklepah danas DankaM, Ненад Р., nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 19, 2014 Пријави Подели Написано Април 19, 2014 Хвала и теби моцарте и да ти Бог да све најбоље . Ма ниси ти то склепао , већ домаћински урадио , свака част. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 19, 2014 Hvala! Sveti Simeon bogoslov mi je jedan od omiljenih teologa Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Православна драга Савета, Ова тема ми је веома драга, а у последње време је мало замрла, не знам о чему се ради. Људи имају многа питања, а ти си нас одавно уверила да знаш одговоре! Који је разлог што људи неће да поставе питање? Да ли људи намерно тумарају по тами незнања зато што се плаше одговора или је нешто друго у питању? Радујем се твом одговору. Свако добро од Господа w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Hehe Hvala na lepim rečima- mislim da ima više razloga prvo, tema se ne pojavljuje na naslovnoj strani jer nije skoro pisano u njoj a drugo - verovatno su ljudi malo krenuli da u praksi traže odgovore - a to je i cilj kome teži Saveta : ) Панарет and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука