Нифада Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Нифада , ја мислим да када нешто критикујеш , треба прво сама да урадиш па да критикујеш друге што то нису урадили. Ја се овим твојим постом не осерћам прозваним , али сам ти написао што ја мислим да је ред.Значи ,треба сопственим примером да то урадиш па да упериш прст у другог и да кажеш да би требао тако да уради. [/quot То би требало да буде ствар овог Форума,ја сам свој став изнела,јако уважавам оне који су присутно овде својим пуним именом и презименом,но,ја и нисам нешто активна у дискусији овде.Када бисмо разговарали са неким и знали са киме разговарамо,вероватно бих била активнија. Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Драга Савета , зашто су људи често неискрени и причају другим људима ствари које нису истините? Hvala na pitanju a moj odgovor će ujedno biti i preporuka za jednu knjigu koju sam skoro dobio na poklon od jednog, dragog mi člana foruma pouke.org (u pitanju je mali veseljak i nestaško, Ogulin Ćulibrk - Oglo). Knjiga se zove Shizofrenija ili asketizam a sutor je Jovan Kornarakis. Najprostiji odgovor ne pitanje bi bio - zato što su šizofreni ili shizofreni, kako god. Evo citata - Shizofreni način života predstavlja pokušaj razrešavanja ličnog problema - predstavlja razliku izmedju onoga što je stvarno i onoga što je iluzorno. U prevodu - imam interes da nekome ne saopštim istinu i problem -rešavam- tako što u glavi napravim virtuelnu stvarnost. U mojoj stvarnosti nije ono što u ovoj stvarnosti jeste - tako se na bolestan način rešavaju realni problemi. Sve dok se ne stigne do klinike ili pištolja u glavu. Nadam se da sam bar malo pomogla 1324_womens Ненад Р. and Oglo је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Да ли би неки чланови овог форума толико делили поуке,мудровали,када би њихово представљање било именом и презименом,и фотографијом? Ja svakako ne bih - ne znam za druge JESSY је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 slažem se - za to je zadužen neko Drugi delom, da. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Да ли би неки чланови овог форума толико делили поуке,мудровали,када би њихово представљање било именом и презименом,и фотографијом? Tema se nalazi u podforumu 'Razbibriga', ne znam da li si primetila.... https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Нифада , ја мислим да када нешто критикујеш , треба прво сама да урадиш па да критикујеш друге што то нису урадили. Ја се овим твојим постом не осерћам прозваним , али сам ти написао што ја мислим да је ред.Значи ,треба сопственим примером да то урадиш па да упериш прст у другог и да кажеш да би требао тако да уради. Иначе,ја сам разумела да Савета даје одговоре,не знам зашто би се неко други осећао прозваним,имамо ваљда право на став.Питање је било упућено Савети.Или је то све исто )))))) w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Драга Савета, много ми значе твоје речи. Јако ме занима шта мислиш о изображењу +Амфилохија на фресци у Храму Васкрсења Христовог у Подгорици? Hvala - jako lepo i korisno pitanje... Nije mitropolit jedini koji je živopisan a da je živ- imamo i jednog člana foruma koji je doživeo istu situaciju - ipodjakon Dimitrije Plećević je živopisan (ako se ne varam u trpezariji manastira gde je bio nastojatelj) čak mi se čini da se lično protivio tome ali je ipak uradjena freska. https://www.pouke.org/forum/topic/1160-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D1%9B%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%9B/ Svakako, ne postoje kanoni koji zabranjuju živopisanje žive osobe i to je jasno kao dan. Zašto pojedince izobražavaju za života je već drugo pitanje- svakako, mitropolit je mnogo uradio za Crkvu i na Kosovu i u C.Gori - pre svega u praksi pa onda i u teoriji, kao teolog. Iako se ne slažem sa svim njegovim stavovima mislim da je freska samo plod i pokazatelj onoga što je mitropolit učinio za svoju Crkvu koju je uvek stavljao ispred svih. Inače, evo freske JESSY је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Иначе,ја сам разумела да Савета даје одговоре,не знам зашто би се неко други осећао прозваним,имамо ваљда право на став.Питање је било упућено Савети.Или је то све исто )))))) pa što jednostavno nisi rekla SAVETA nego te svi tumačimo ; ) ... evo, već sam gore odgovorila... nikako se ne bih usudila da mudrujem niti da -mudrujem- pod pravim imenom i prezimenom... imam blagoslov koji važi samo za forumski nik Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Šta je to što ljude tjera na destruktivnost? Pomankanje samopouzdanja, geška u kodu ili... šta? Hvala, pitanje je zaista prevelik zalogaj (čak i za mene) ali evo pokušaću da odgovorim- G.Marcel, jedan mudar čikica, nekad je rekao - Autonomija predstavlja ukidanje samog sebe. Zaista, ako se malo bolje sagledaju stvari ovo leži u osnovi većine destruktivnih osoba, sistema ili religioznih učenja... Pravoslavni odgovor na ovo bi bio mučeništvo - koje nas uvodi u mogućnost suštinske projave života ali je mnogo lakše izabrati autonomiju koja uvodi u prostor shizofrenije. Milsim da mnogi koji traže viši smisao u životu vremenom postaju destruktivni jer izaberu pogrešan način da izadju na kraj sa realnošću - mada, da budem iskren, znam i za suprotne primere. Саша од Москве and Ayla је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 evo jedne pesmice za prijatno popodne... JESSY је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 evo i knjige - nadam se da ću uskoro uspeti da je skeniram i postavim JESSY је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Hvala na odgovoru w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Хвала драга Савета на одговору. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Савета, мислим да би те требало именовати за игумана неког од наших мушких манастира. Не бих да нарушавам твоје смирење, али одговори које добијамо остављају утисак да се ради о једној истински ДУХовитој личности. Саша од Москве, w.a.mozart and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Bog te čuo haha teško da bih umeo da se snadjem u takvom okruženju - ili bi u manastiru vladala anarhija ili bih postao 4. lice svete trojice pa bih sebe smatrao za vrhovni autoritet inače, knjigu koju sam pomenuo je neko već skenirao pa u to ime - izvolite http://www.scribd.com/doc/118467022/%D0%A1%D0%A5%D0%98%D0%97%D0%9E%D0%A4%D0%A0%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%88%D0%90-%D0%98%D0%9B%D0%98-%D0%90%D0%A1%D0%9A%D0%95%D0%A2%D0%98%D0%97%D0%90%D0%9C-%D0%88%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%81 JESSY and Панарет је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука