vesko3 Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 I lekovi se nazivaju "drogama" na engleskom. In English, the noun "drug" is thought to originate from Old French "drogue", possibly deriving later into "droge-vate" from Middle Dutch meaning "dry barrels", referring to medicinal plants preserved in them (http://en.wikipedia.org/wiki/Drug ). Neznam jeli ova recenica tvoj zakljucak ili pitanje? Ja bih samo da objasnim moj stav: Imamo lekove koji lece telo (materija utice na materiju) i imamo na drugoj strani Psiholekove (droge) koji lece dusevne bolesti medju kojima je depresija. E pa sad ako je bolest duse a dusa je duh, kako to materija leci nemateriju? Ja neznam, pa bih vam bio zahvalan da mi neko objasni? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Дошао неки младић са самоубилачким помислима код старца да тражи савет. А старац одговара: - Дете, ти си изгладнео своју душу, нахрани је Христом. Зашто хришћани падају у депресију, питате? А ко од нас овде може да потврди да је добио дар праве, истинске молитве? Дигните два прста! Дијана. and ПЧЕЛИЦА је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Neznam jeli ova recenica tvoj zakljucak ili pitanje? Ja bih samo da objasnim moj stav: Imamo lekove koji lece telo (materija utice na materiju) i imamo na drugoj strani Psiholekove (droge) koji lece dusevne bolesti medju kojima je depresija. E pa sad ako je bolest duse a dusa je duh, kako to materija leci nemateriju? Ja neznam, pa bih vam bio zahvalan da mi neko objasni? Tvoje pisanje mi postaje konfuzno i ne razumem ovo pisanije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Зашто хришћани падају у депресију, питате? А ко од нас овде може да потврди да је добио дар праве, истинске молитве? Дигните два прста! . . . To mi nešto uopšten i neodređen odgovor ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Tvoje pisanje mi postaje konfuzno i ne razumem ovo pisanije. Izvinjavam se. Evo,pažljivije sam pročitala tvoje pisanje. Prosto ne mogu više da vrtim isto u krug. Rekla sam šta mislim na temu i ne bih da se ponavljam više. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Znaci kod tvojih psihickih problema je postojao spoljni uzrok?...kad je nestao poceo si polako da se vracas u normalu, prestao da pijes lekove i sada vise nemas nikakve smetnje? Не, код мојих психичких проблема постојао је унутрашњи узрок. Модел 1. Активациони догађај. 2. Уверење поводом догађаја. 3. Емоција У мом случају. 1. Активациони догађај например - проблем у виду туче. 2. Уверење - вероватно ће да ме убију ако ме следеићи пут ухвате, можда ме неко удари палицом у главу, морам да се пазим на сваком ћошку - (уверење умутаршњи узрок) 3. Емоција - анксиозност, брига, стрепња страх. Нормално је да се свако брине када има проблем, али моја брига је превршила сваку меру. Када променим ово под два - ја се ослободим негативне емоције. Например кажем себи - али исто тако ја могу да узмем мотку и да се браним, и ја имам искуства у тучама, нисам шутанв нити блесав да стојим и да гледам када ме неко бије. И ја могу њих да уплашим као и они мене. И тако ми је тај конкретан проблем престао то јест постојао је и даље страх али нормална, али се појавима и храброст и неустрашивост по том питању. Да се разумемо, ја нисам био нормално опрезан, ја сам био абнормално опрезан... ја седнем у кафић и само размишљам о томе да не сретнем те ликове, где да прођем да их не сретнем и где могу да бежим ако их сретнем.. а то је сложићеш се.. опсесивна брига. E pa sad ako je bolest duse a dusa je duh, kako to materija leci nemateriju? Зато што емоција није нематеријална, емоција је поприлично материјална ствар. Депресија је емотивно стање па самим тим може да се лечи материјом то јест кориговањем хормона који нам производе емоције. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vesko3 Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Ako sam ja razumio monaha Arsenija, on je rekao da je Psihijatrija i njeno ucenje i djelovanje suprotno hriscanstvu. Zelim samo da upozorim od previse lakog zakljucka i donosenja dijagnoza koje se sprovode danas u svijetu od strane Psihijatrije. Na zapadu vec decenijama pod okriljem ljekarskog pregleda u skolama, ako je dijete malo nestasno i nemirno, dijagnostiraju mu bolest "дефицит пажње и хиперактивни поремећај" ADHD, (izmisljena bolest-u americi od 80'-ih vise od 60% djece je na lijecenju ) i pocnu odmah sa Psiholjekovima a dijete nije bolesno nego je dijete: hoce da sei igra a ne da uci i tome slicno, ako je tuzno, veselo, razdragano... Tako i sa odraslima. Kako si?- Osecam se tuzno.- DEPRESIJA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Извини, нисам видјела да си ме цитирала (нешто "штекају" обајвештења) Умеђувремену, јавор је дао интересантан одговор на питање зашто и литургијски и вјерујући људи падају у депресију, а ја бих још надодала још и то да не схватају сви вјерујући Литургију на исти начин. Има много вјерујућих који Литургију схватају као обичајно обредну ствар, оно по принципу; ваља да се оде понекад. e tu smo i tako neko može sebi da nanese više štete nego koristi prestane da pije AD jer će ga liturgija izlečiti i ode mast u propast Драгана Милошевић, Срђан Шијакињић, ВИЛМА and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Na zapadu vec decenijama pod okriljem ljekarskog pregleda u skolama, ako je dijete malo nestasno i nemirno, dijagnostiraju mu bolest "дефицит пажње и хиперактивни поремећај" ADHD, (izmisljena bolest-u americi od 80'-ih vise od 60% djece je na lijecenju ) i pocnu odmah sa Psiholjekovima a dijete nije bolesno nego je dijete: hoce da sei igra a ne da uci i tome slicno, ako je tuzno, veselo, razdragano... 1. Није тачно да је измишљена. Адхд је прави поремећај, апсолутно доказив. Није у питању када је дете просто немирно. У питању су деца која имају јако ниску пажњу и концетрацију. Ако си икад видео адхд клинца (а ја јесам) то нису деца која су мало изгубљена она просто не знају где бију. 2. Није тачно да се на западу третирају лековима, јер нигде осим у уса не дају лекове за адхд. Tako i sa odraslima. Kako si?- Osecam se tuzno.- DEPRESIJA Опет нетачно. Депресија је много више од обичне туге. Када си толико тужан да си од туге неспособан - то је онда депресија. Када те мрзи да се купаш, да се переш када не излазиш из куће данима, када неће да прићаш са људима, када плачеш стално и није ти нидочега. И када то констатно траје две недеље - онда то може да се назове депресијом као поремећајем. А депресија је нормално људско расположење које сваком дође са времена на време. vesko3 and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 e tu smo i tako neko može sebi da nanese više štete nego koristi prestane da pije AD jer će ga liturgija izlečiti i ode mast u propast Kratko und jasno :bendoff: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Najteže je bolesnika naterati da prizna svoju bolest. Pa ako je prizna i pomiri se sa sobom noseći neki mir i veru da će biti bolje, ja predlažem kombinovanu terapiju lek+Liturgija i stalno pričešćivanje sa blagoslovom sveštenika što se posta tiče. Nisam naišao na nekog sveštenika koji bi rekao da pacijent prestane sa terapijom uzimanja lekova, Jednu važnu stvar bi napomenuo ovde, a tiče se stigmatizacije takvih ljudi. To može puno da oteža oporavak. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Има ли кога да је поступио по упутству оца Тадеја, и преживео...другачије речено, зашто презиремо упутства оних који стварно знају... Ima nas koji smo nekada probali da se lečimo samo liturgijom, pa smo potonuli. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 И треба да потањате, док не чујете пажљиво и послушате...литургија је само део "медикамената" које је препоручио отац Тадеј... Baš si zabavan, svaka čast GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 e tu smo i tako neko može sebi da nanese više štete nego koristi prestane da pije AD jer će ga liturgija izlečiti i ode mast u propast Нешто контам да ће с временом, како буде узрастао у Литургијском животу, и како буде схватао суштину и Литургије и причешћа, тако и престати да узима лијекове! Не нагло у смислу; е сад ја одо на Литургију, бацам лијекове и све ће бити у реду. Не, не тако, не иде тако. Човјеку је потребан потпун преображај да би постигао то! Mironosica and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Нешто контам да ће с временом, како буде узрастао у Литургијском животу, и како буде схватао суштину и Литургије и причешћа, тако и престати да узима лијекове! Не нагло у смислу; е сад ја одо на Литургију, бацам лијекове и све ће бити у реду. Не, не тако, не иде тако. Човјеку је потребан потпун преображај да би постигао то! baš tako ! Гордана Николић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука