Иван ♪♫ Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Заправо мислим пре од тога како доживљавамо себе, односно боље рећи не доживљавамо. Депресија је, рецимо, огромна енергија спутана у човеку, која треба да изађе, али човек не уме да је изрази, или се плаши да изрази, плаши се себе, па потискује, или не разуме тачно шта осећа. А та осећања могу бити ко зна шта, спутана агресивност, немогућност да се остваре неке емотивне или телесне потребе, повређеност коју човек носи, осећање ниже вредности, неоствареност. Та осећања могу изазивати једна другу, и на крају човек ни не зна шта осећа ни одакле све почиње. feeble, sqny and Ronald је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Ne bih rekao bas tako Iki, jer depresija je cesto i odsustvo bilo kakave energije. Енергије нема јер је депресиван човек емотивно исцрпљен. То је незадовољство и негативна енергија која исцрпљује човека изнутра. Ronald and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Ослободити се негативних мисли, значи и ослободити се нагомиланог осећања тегобе. Виктор Франкл (поприлично сигуран да је он рекао) Такође је рекао шта је то очајање: О = П - С. Очајање је патња без смисла. Депресија настаје од губитка наде, од очајања. Али да би пружио наду човеку прво треба да сазнаш шта му то недостаје. А најчешће је то љубав. То је неко моје скромно искуство. feeble and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 I vera, u vezi ove teme. Ako vera oslabi, odlasci na liturgiju nece pomoci. To je verovatno jasno, pa pisem kao bot ...sila Bozija se u nemoci projavljuje ... Mozda te tako slomljenog u srcu i skrusenog u glavi ... Poseti neka punoca osecanja ... I posle kazu - Ovaj stvarno nije normalan . Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Кажу да је енергија потребна за потискивање много већа од онога што је потиснуто. feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Inače, lečenje antidepresivima daje najbolje rezultate i može se smatrati optimalnom terapijom za maskiranu depresiju. А узрок? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Meni je doktor sapnuo nesto na uvce kad smo se poslednji put videli . Pravoslavni je forum , kaze Nikola da ga posecuju monasi i monahinje , kao i ostali blagocestivi svet , crkvenjaci , zene sto prodaju svece , radoznali maloletnici ... A ja ne zelim da spamujem temu . Slozeno je to pitanje ... A odgovora milion i tri . Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Депресија није ствар за исповедника. Није ствар греха, како често срећем да пишу. Исповедник и Литургија могу помоћи, али је потребан и лекар, тј. ако је ситуација тежа. Зато не би било лоше да вратите старији наслов или да ставите некако другачије. Депресија је често жаљење себе и као таква спада у малодушност, што јесте грех. Што се тиче лекара, ту се слажем са тобом, тежи случајеви свакако треба да се обрате лекару. Рапсоди, Kaludjerovic Sreten, "Tamo daleko" and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Оно што вам се може учинити јако чудним је то да депресија постоји и код деце. Наслов тако како стоји има дозу истине у себи, тј. може одлажење на Литургију да помогне у процесу оздрављења, али (свидело вам се то или не) у сличне помоћне активности спада и нпр. јога https://www.google.gr/?gws_rd=ssl#q=depresija+i+joga или медитација https://www.google.gr/?gws_rd=ssl#q=depresija+i+meditacija итд. Депресија није ствар за исповедника. Није ствар греха, како често срећем да пишу. Исповедник и Литургија могу помоћи, али је потребан и лекар, тј. ако је ситуација тежа. Зато не би било лоше да вратите старији наслов или да ставите некако другачије. Jedna mala primedba....čini mi se- ne ispoveda se ispovedniku nego Bogu...mislim da depresija ima i svoj naziv u svetootackoj literaturi - uninije kao i da je uzrok tih stanja doveden u vezu sa ogrehovljenoscu tako da bi trebalo biti za ispovest....naravno ukoliko postoji lična spoznaja tj svesnost o tzv prethodno spomenutim okidačima i njihovom poreklu u ogrehovljenoj prirodi Suncokret54, Рапсоди, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Прочитај горњи текст, па реци - о каквом греху је реч код деце, беба, предшколске, школске?Moj komentar tj mišljenje se nije odnosio na decu....a inače je na osnovu saznanja iz svetotacke pravoslavne literature...možda je nisam shvatio kako bi trebalo pa ispravljajte.... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Јежим се кад прочитам да нпр. једно девојче од свега 15 година назива себе "грешном" и "недостојном". А наишла сам на то и врло веровтно има и на овом форуму сличних мишљења о себи самом. И ајде, кад сте ви матори у питању ваша ствар, ваша слобода, али кад младе људе подржавате у таквим изјавама то је већ тежи проблем.A jel znaš ti sta je greh? I u stvari jesi li pravoslavne vere i da li si vernica?možda zbog različitih vera nismo na istim talasnim duzinama Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 ... јако интересантно, то твоје јежење, да знаш само шта сам ја до петнаесте све учинио, прецркла би од страха, а било је ту и понеко девојче слично мени...једно петнаестогодишње девојче је родило моју тетку, легално... Spasi Bože...šta ja sve napravih do 15.... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Па? Раније су млади људи раније ступали у брак, а данас треба прво да заврше факултет, нађу посао итд. Мислим да је раније ступање у брак много здравије за човека, да се боље и лакше развије као човек. Што пре престане да живи само за себе, то боље. Рапсоди, Suncokret54 and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Депресија је неимање / љубави / и нежности од другога и не давање љубави другоме .Окренутост човека од Бога, и од самога себе у себе.И наравно не само то, комплексна је тема. И наравно да се лечи редовним литургијама . Kaludjerovic Sreten, "Tamo daleko" and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Јесам православна верница, али вероватно мало старија од тебе и са већим животним искуством.Onda Bogu hvala sa većim pozitivnim iskustvom.praštaj mi na sablazni i pogledom iz iskustveno grešne perspektive...ali rekoše sv oci ko greh zna lakše ga i prepoznaje kod drugih Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука