Дејан Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Zato sto su ljudi, pogotovo mladi, osetljivi na licemerje. Ovo je više nego tačno. Crkva mora da shvati, i ako je generaciski jaz danas ogorman izmedju vodećih episkopa i mladog sveta, da se sa mladima mora igrati igra sa otvorenim kartama. Nema zataškavanja, smirivanja situacija, samo iskreno jer danas tajna ne postoji sve se zna. Hvala Bogu, kod nas u NS mnogo je mladog sveta u Crkvi. Саша од Москве, Sherlock H., Aquilius Cratus and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Дакле дошли смо до тога да Герхард и Источњак знају шта је црква - а оне којима се не свиђа њихов став.. ко шиша неће они као црква ваљда да се прилагођавају за њих? Ја тако видим сиже ове теме. Можда би и либеларна дошла у цркву и схватила суштину хришћанства када је не би замајавали овим ирелетавним стварима типа - шта хришћанин мора да мисли на различите политичко социјалне теме и сличне глупости. Пошто то свакако није суштина правосалавља.. чак ни део.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 и од Христоса E, ovo je malo off, ali Hristosa je mnozina. Kaze se pravilno - od Hrista. Nije nimalo svejedno, jer ispade - po tvom govoru - da ih ima vise, a ne jedan... Aquilius Cratus, Саша од Москве, Istochnik and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ја тако видим сиже ове теме. Можда би и либеларна дошла у цркву и схватила суштину хришћанства када је не би замајавали овим ирелетавним стварима типа - шта хришћанин мора да мисли на различите политичко социјалне теме и сличне глупости. Пошто то свакако није суштина правосалавља.. чак ни део.. Nisam ja reko da hriscani moraju imati odredjene politicke stavove, daleko od toga. Ja sam reko da se treba pristojno ponasati u crkvi, dok ti tu pricas da treba dozvoliti nekome da skace na liturgiji bez majice i divlja okolo...Opet ti kazem pretjerujes. Jelena 76 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Nije nimalo svejedno, jer ispade - po tvom govoru - da ih ima vise, a ne jedan... Па и има их, тројица :Р Nisam ja reko da hriscani moraju imati odredjene politicke stavove, daleko od toga. Ja sam reko da se treba pristojno ponasati u crkvi, dok ti tu pricas da treba dozvoliti nekome da skace na liturgiji bez majice i divlja okolo...Opet ti kazem pretjerujes. Ма дај не измишљај, ај да причамо реално? Када си видео неког на литургији без мајице? Има људи дођу, кашљу, смрде, прљави, неки се дошаптавају и то су најгора понашања која можеш срести на литургијама. Евентуално неко седне, или нека дечица трчкарају. Ја ти за њих причам, одакле теби људи који се пењу по лустерима без мајице.. ја не знам.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ма дај не измишљај, ај да причамо реално? Када си видео неког на литургији без мајице? Има људи дођу, кашљу, смрде, прљави, неки се дошаптавају и то су најгора понашања која можеш срести на литургијама. Евентуално неко седне, или нека дечица трчкарају. Ја ти за њих причам, одакле теби људи који се пењу по лустерима без мајице.. ја не знам.. Nemoj sad da te citiram i hvatam za rijeci, budi iskren..Rekao si da trebamo prihvatiti ljude na liturgiji i ne obracati paznju kako se ponasaju ili kako su obuceni, a to bi znacilo da je sve dozvoljeno razumijes? Nije bitno sta vidimo na liturgiji cesto nego sta mozemo da vidimo jedan dan ako razmisljamo tako kao ti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Nacionalizam i vjera ne bi trebali biti zajedno. Patriotizam je ok al zasto bi to mjesali sa vjerom? Sam smisao moderne ''drzave'' ne valja . Drzave ne bi vise trebale postojati u smislu kojem postoje, pogotovo ovako male kao sto je nasa, kakvu nezavisnost Srbija ima? To je iluzija, drzava je ostala u 19 i 20 vjeku, ajde da napredujemo i budemo ozbiljni. Ne smeš, da sorry ali baš tako moram da napišem, ne smeš na državu kao organizovanu zajednicu gledati kao na nešto loše i razlikovati ove i one, Srbija je problem jer Srbija nije uredjena država, da jeste ona ne bi bila ni regionalni ni svetski problem, ali na našu žalost pre svega, jeste. Stvar je u tome da u svetu odavno postoji medjuzavisnost, znaš i sam danas ratuju protiv jedne zemlje sutra jedni protiv drugih i sl. U tom smislu ne postoje velike i male, sve države pa i najveće i najmoćnije zavisne su jedne od drugih, tako moraš posmatrati i Srbiju, po svemu, njenom uredjenju i sl. ona jeste država organizovana poput bilo koje druge države, problem je što nismo završili posao, ali ja verujem da hoćemo, Srbija je zapravo bila problem, mislim da je sada stabilizovana i gura napred. Nisam nigde napisao da je nacionalizam nešto loše, jasno sam pitao da li je naš, srpski nacionalizam dobar i u kojoj meri kao takav, ima uticaja na crkvu i sebe poistovećuje sa pravoslavnom verom ? Stiče se utisak kad to neko posmatra sa strane da je naš nacionalizam nekako...bolestan. Da naš patriotizam takodje nije ono što bi trebao biti, ljubav prema Srbiji, zašto je to tako ? Ako posmatraš sa strane naša nacionalna svest koja je obnovljena naglo 90tih počiva na protivljenju zapadu , ceo svet kriv je za naše probleme samo ne mi, tako i naša crkva i vera..što je to tako ? NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Liberalna Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Znaci pridrzavas se zakonskih pravila, imas veliko poverenje u ljude koji odredjuju zakon. Vjerujes u ljudski rod i zakone ljudske iako si ranije u temi rekla da je ljudski rod glup. Kad bi se kolektiva odlucila za zakon gdje moras hipoteticki da ''ubijes svog psa'' jer se odlucilo da se psi u toj drzavi zabrane, bili se pridrzavala takvog zakona? Ili bolje pitanje, bili vjerovala da je takav zakon moralno ispravan? Ili je mozda za tebe svaki zakon koji su pisali ljudi ispravan i moralan? Ne, nego npr... nervira me bivsi decko i rado bih ga uklonila sa lica zemlje, ali me zakon sprecava u tome, jer mi zatvor i ne zvuci bas ... privlacno. Jednostavno okrecem sve u svoju korist, po tom principu se vodim, zbog toga mi je sve odlicno u zivotu. A kao ljubitelj zivotinja bih odmah promenila drzavu ili se politicki aktivirala ili bil osta, a psa bih cuvala glavom bez obzira, pa makar to znacil oda treba da ga poklonim nekom preko grane. :P Naprimer. Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Nemoj sad da te citiram i hvatam za rijeci, budi iskren..Rekao si da trebamo prihvatiti ljude na liturgiji i ne obracati paznju kako se ponasaju ili kako su obuceni, a to bi znacilo da je sve dozvoljeno razumijes? Nije bitno sta vidimo na liturgiji cesto nego sta mozemo da vidimo jedan dan ako razmisljamo tako kao ti. Дабоме и под тим сам мислио на релано што можеш видети на литургији а не на неке измишљене људе... где си ти распело машти на вољу. Напорни сте јако за дискусије са тим измишљањима...можеш ти да пушташ машти на вољу колико хоћеш. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ne smeš, da sorry ali baš tako moram da napišem, ne smeš na državu kao organizovanu zajednicu gledati kao na nešto loše Kako ne može kada jeste loše.Ona je samo tu, da spreči ljude koje baš briga za druge da se međusobno ubijaju, kradu itd. to je dobar deo. A loš, pa prvo reket koji uzima, drugo što vrlo često vlada narodom kako hoće, umesto obrnuto da bude. Znaš šta je država kako kada bi imao nekog siledžiju u školi koji te brani kada te drugi diraju, ali u isto vreme otima ti pare za užinu, i šamara te na odmorima, e to ti je moderna država. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 E vidiš da nema ovakvih kao Liberalne, država bi bila apsolutno nepotrebna. Ovako nam je ipak potrebna da ne bi ona ubila bivšeg dečka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Kako ne može kada jeste loše. Ona je samo tu, da spreči ljude koje baš briga za druge da se međusobno ubijaju, kradu itd. to je dobar deo. A loš, pa prvo reket koji uzima, drugo što vrlo često vlada narodom kako hoće, umesto obrnuto da bude. Znaš šta je država kako kada bi imao nekog siledžiju u školi koji te brani kada te drugi diraju, ali u isto vreme otima ti pare za užinu, i šamara te na odmorima, e to ti je moderna država. Na žalost ni jedna država nije operisana od tih stvari koje si nabrojao a posebno ne Srbija koja još nije ni uredjena i koja postoji svega par godina kao država od 2006., utoliko su nam problemi veći, svet ima tradiciju u mnoštvu stvari, mi tu i tamo, ali i taj uredjeni svet opet nije bez problema, kriza vere o kojoj raspravljamo je u celom svetu, i svim religijama NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 E vidiš da nema ovakvih kao Liberalne, država bi bila apsolutno nepotrebna. Ovako nam je ipak potrebna da ne bi ona ubila bivšeg dečka. Pa nije problem ako ga ubije to je njena stvar, ako imamo državu ići će u zatvor, dakle sistem funkcioniše NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Samo vas čitam, i vidim da su mnogi od vas predaleko otišli u priči, a neki od vas čak ni ne prate sebe šta govore Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Liberalna Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 (измењено) E vidiš da nema ovakvih kao Liberalne, država bi bila apsolutno nepotrebna. Ovako nam je ipak potrebna da ne bi ona ubila bivšeg dečka. Upravo tako... ... Hvala, hvala, ne treba aplauz Измењено Новембар 29, 2013 од Дејан Бићанић Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука