Jelena 76 Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ima nas i ateista ovde Jel? E, to nisam znala. Izvinjavam se. A, ček, ček da pitam i to. Jesu li to oni ateisti koji kad im se nesto lepo desi kažu:"Hvala ti Bože"?! Jeli na taj vid ateista misliš? Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 To nisu uputsva i citati... to je put koji pravoslavni vernik treba da sledi, ako zeli da bude pravi pravoslavac... tu nema diskusije :P Чирс Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Jesam li u pravu? Pa valjda, mada ono nikada nisam razmišljao zašto se držim nekih pravila, nekako je sve bilo automatski, sad si mi dao materijala za razmišljanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Liberalna Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Zanimljiva je stvar kako su stari grci još znali kako izgleda sunčev sistem, zagoravih mu ime ali grčki filozof na P čini mi se je prvi prikazao sunčev sistem sa Suncem u centru, a onda u srednjem veku dolazi do toliko pada čoveka u Evropi. ma mora da su vanzemaljci poslali poruku , sta ti je Grcka je bila otvorena za inovacije, istrazivanja, bili su radoznali i smeli, dok Hriscanstvo ... sto pravoslavno, sto katolicko je po principu "tako je rekao Bog i tako mora. nema levo, nema desno, tako mora. Rodi se, razmozavaj, umri, imas da jedes, imas da pijes, nemoj ovo, nemoj ono... a opet imas svest da mozes da razmisljas kako ces i sta ces"... na sta naravno svestena lica kazu "cuti bre tu nemoj da razmisljas, od blata si nastao i kraj diskusije. aj idi pravi decu i cuti" Jednostavno. Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Jel? E, to nisam znala. Izvinjavam se. A, ček, ček da pitam i to. Jesu li to oni ateisti koji kad im se nesto lepo desi kažu:"Hvala ti Bože"?! Jeli na taj vid ateista misliš? Ma ne, nego na prave koji se ne mole Bogu niti mu se zahvljuju. A ima nas par ovde, većini ispod slike piše plavim slovima "ateista", ima i katolika, bilo je i muslimana, uglavnom svima, pre svega malo starijim članovima piše ispod slike šta su. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Jel? E, to nisam znala. Izvinjavam se. A, ček, ček da pitam i to. Jesu li to oni ateisti koji kad im se nesto lepo desi kažu:"Hvala ti Bože"?! Jeli na taj vid ateista misliš? A mozda i oni ''ateisti'' koji bi u slucaju da su u avionu koji se trese, poceli se moliti za svaki slucaj, jer ipak, ko zna sta ih ceka... Jelena 76 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ma ne, nego na prave koji se ne mole Bogu niti mu se zahvljuju. A ima nas par ovde, većini ispod slike piše plavim slovima "ateista", ima i katolika, bilo je i muslimana, uglavnom svima, pre svega malo starijim članovima piše ispod slike šta su. U redu, hvala na obaveštenju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Pricas o sasvim desetim stvarima. Ja sam govorio o tome da domen interesovanje nauke nije istina a ni Istina. Sve što si nabrojao i jeste nauka, filozofija i religija posebno, spadaju pod humanističku nauku bave se istraživanjem, saznanjima.... Ljudskim bićima po prirodi nije strano da ispituju istinu, šta je istina i sl., samim svojim postankom mi smo deo istine koja nas okružuje samim tim logično je da želimo da znamo više o sebi i svetu koji nas okružuje. U čovekovoj znatiželji nema ograničenosti..može o svemu da se razmišlja i raspravlja i tako treba da bude, ne treba filozofirati previše . Važno je izneti svoje mišljenje, o stvoritelju, postanku sveta , veri, čoveku i danas kao i vekovima ranije razmišlja svako ljudsko biće, i dobro je da je tako, razne organizacije trpaju nas u jedan kalup želeci da svi mislimo isto, različitost je jedva dozvoljena, ali ljudi se ipak razlikuju, ne radimo i ne mislimo svi isto, i tako je najbolje. NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Pa valjda, mada ono nikada nisam razmišljao zašto se držim nekih pravila, nekako je sve bilo automatski, sad si mi dao materijala za razmišljanje. Dobro, znaci da se drzis nekih moralnih pravila radih drugih ljudi i za dobro kolektive generalno, iako si rekao da je ljudski rod jako glup ipak u njega dovoljno vjerujes da si spreman da ogranicis sebi slobodu u nekim stvarima samo zbog drugih ljudi. Drago mi je da sam ti dao materijala za razmisljanje..Dao si i ti meni, vidis da ipak pomazemo jedan drugome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Grcka je bila otvorena za inovacije, istrazivanja, bili su radoznali i smeli, dok Hriscanstvo ... sto pravoslavno, sto katolicko je po principu "tako je rekao Bog i tako mora. nema levo, nema desno, tako mora. Rodi se, razmozavaj, umri, imas da jedes, imas da pijes, nemoj ovo, nemoj ono... a opet imas svest da mozes da razmisljas kako ces i sta ces"... na sta naravno svestena lica kazu "cuti bre tu nemoj da razmisljas, od blata si nastao i kraj diskusije. aj idi pravi decu i cuti" Jednostavno. Ne blamiraj se. Link https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Niko mi nije odgovorio šta misli o tendencijama u našem društvu u posledjih 20 godina tj, o spoju "velikosrpskog" nacionalizma i religije, ljudi podižu krst često uopšte ne misleći na veru,Boga, dižu ga na utakmicama poistovećujući krst sa Srbijom kao nacionalnom državom jednog naroda i to na iskrivljen način jer krstu je mesto na grudima a posebno prilikom molitve nikako istetoviranom na....koji pokazuju onoj drugoj strani,pojedini sveštenici drže zapaljive nacionalističke govore, da li sve to može biti uzrok odustajanju ljudi od crkve ? Da li je taj nacionalizam zapravo lažan, nisam siguran da je loše biti nacionalista, posebno nije loše biti patriota, ali zašto je to u Srbiji recimo zasnovano prvenstveno na mržnji prema zapadu, a na Pravoslavlje gledamo kao na srpsko Pravoslavlje pa smo mu čak i ime dali "Svetosavlje", na taj način upetljavši i Svetog Savu iako znamo da u njegovo vreme nije bila važna nacionalna koliko verska svest. NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Je li? A zasto je onda dozvolio da se u Vizantiji proglasi drzavna religija? Zasto je dozvolio da na vlast u CG dodju vladike? Значи, оћеш да кажеш да је Христ ипак хтео теократску државу, али некако није успео да је оформи? Него је то оставио царницима да ураде 200 година после? Оћеш да кажеш да то што нешто Христос није стопирао - значи да то хоће? Логички имплцира да све ове ратове, све ствари које су чинили у његово име - он хоће. По твојој логици. Он је нама оставио шта хоће и како јесте. Оставио нам је цркву и литургију. Оставио нам је заједницу. Све остало је наша измишљотина, а његово име злоупотревљавамо. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Niko mi nije odgovorio šta misli o tendencijama u našem društvu u posledjih 20 godina tj, o spoju "velikosrpskog" nacionalizma i religije, ljudi podižu krst često uopšte ne misleći na veru,Boga. Nacionalizam i vjera ne bi trebali biti zajedno. Patriotizam je ok al zasto bi to mjesali sa vjerom? Sam smisao moderne ''drzave'' ne valja . Drzave ne bi vise trebale postojati u smislu kojem postoje, pogotovo ovako male kao sto je nasa, kakvu nezavisnost Srbija ima? To je iluzija, drzava je ostala u 19 i 20 vjeku, ajde da napredujemo i budemo ozbiljni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Liberalna Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Dobro, znaci da se drzis nekih moralnih pravila radih drugih ljudi i za dobro kolektive generalno, iako si rekao da je ljudski rod jako glup ipak u njega dovoljno vjerujes da si spreman da ogranicis sebi slobodu u nekim stvarima samo zbog drugih ljudi. Drago mi je da sam ti dao materijala za razmisljanje..Dao si i ti meni, vidis da ipak pomazemo jedan drugome. njemu jesi, meni nisi, ja se ne pridrzavam nikakvih pravila, oim onih koji su zakonom zabranjeni.... Sto opet, suzdrzavam se samo iz licne koristi. Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 njemu jesi, meni nisi, ja se ne pridrzavam nikakvih pravila, oim onih koji su zakonom zabranjeni.... Sto opet, suzdrzavam se samo iz licne koristi. Znaci pridrzavas se zakonskih pravila, imas veliko poverenje u ljude koji odredjuju zakon. Vjerujes u ljudski rod i zakone ljudske iako si ranije u temi rekla da je ljudski rod glup. Kad bi se kolektiva odlucila za zakon gdje moras hipoteticki da ''ubijes svog psa'' jer se odlucilo da se psi u toj drzavi zabrane, bili se pridrzavala takvog zakona? Ili bolje pitanje, bili vjerovala da je takav zakon moralno ispravan? Ili je mozda za tebe svaki zakon koji su pisali ljudi ispravan i moralan? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука