Jump to content

Smeh jaca psihu

Guest Светлана

Препоручена порука

Гледајући тему о зубима, паде ми на ум да не би било лоше мало да подијелимо мишљења о извјештаченом смијеху, о смијеху без разлога, и неукусном церекању, циничном осмјехивању.

aa7dc033ce9dc29fc2e3c61bb5af3786_view_l.jpg

Ја мислим да је Бог ствио смијех за добро, али како све што је добро људи умију под наговором непомјаника, а често и својом вољом да изврну, занима ме какав је ваш став о слиједећем:

Врло често ми се каже - жена ако жели да се допадне мушкарцу мора да се смије и осмјехује свему што он каже! :О Ја напросто не умијем да се смијем онда кад ништа није смијешно, и напросто не могу да се тјерам на то, јер се просто види да је фејк. Колико је добро глуматати кад је расположење у питању? Мислим да је кеслање као луд на брашно без посебног разлога баш безвезе. Е сад свима нама се деси да се некад неконтролисано смијемо, али то је због тога што су ствари у том моменту заиста комичне. Овдје ја желим да причамо о тој дугој непопуларној страни смијеха, која је неукусна.Можда ћете рећи да је то здраво, можда се нећете сложити, али ја бих заиста била захвална на томе да ми кажете, шта мислите о овоме - иначе нећу моћи да заспим вечерас gringrin greengrin :245245245:

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

smeh je super! animal-smiley-075 sHa_sarcasticlol Srbija_smesko

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Mislim da su Ameri eksperti da razvuču kez kad za tim nema potrebe...čisto neki moj utisak, gledajući njihove šou-programe, vesti, filmove, itd... animal-smiley-075

Подели на овим сајтовима

On 14. 10. 2011. at 20:29, Зорица екс Милева рече

Врло често ми се каже - жена ако жели да се допадне мушкарцу мора да се смије и осмјехује свему што он каже!

Мислим да, ако се мушкарац допадне жени, онда ће се жена осмехивати његовим коментарима и шалама не усиљено већ искрено.

Што се тиче вештачког осмеха амери су то довели до савршенства. Osmeh2.jpg

Ни ја не могу да глумим да сам ок и да се осмехујем кад нисам.

Подели на овим сајтовима

Naravno o tome pričam, kaže treba da se keziš iako ništa nije smiješno. Meni je to malo Just_Cuz_19

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Треба разликовати две ствари: смех који изражава осећања и осмех као гест у комуникацији. Ово друго код нас уопште није уобичајено,али је на западу сасвим уобичајена ствар. И не ради се о "глуми" јер сви знају о чему се ради и да то не изражава нечије "осећање" већ је само врста "поздрава", као "здраво".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

likefaceeeeeeee

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Hahahahahahahahaha ma potpuno je obrnuto, drugi imaju nos da prepoznaju moj fejk :D

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

постоји ту неколико аспеката...постоје особе које су ведре и оптимисти по природи, и оне се веома често смеју али искрено и од срца...лепо је бити у друштву таквих особа...верујем да је Богу угодан такав смех...постоје особе које не умеју или не желе да изражавају своја осећања, затворене су и тешко можеш да им измамиш осмех на лицу...али их просто прихватиш такве какве јесу...али постоје и они који се смеју усиљено, неискрено, кикоћу се, смеју прегласно...они то чине да прикрију неке своје недостатке...ја лично не волим друштво таквих особа...у сваком случају, свако треба да буде оно што јесте, а не да се претвара да би другима угодио или се допао...и. наравно да такав смех није здрав...Зоки, ја сам ово синоћ два пута написала, али су настале неке техничке грешке, тако да ово ниси могла да прочиташ, али се искрено надам да си лепо спавала... :bla:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Priča se da se Gospod nije nikada smejao, ali da se osmehivao. Navnodno predanje to kazuje. Kao glasan smeh nije bilo nešto što bi pristajalo Njemu.

Nekako sam sklon mišljenju da se i On valjao od smeha, kada bi neko nešto odvalio.

Smeh je tako dobar. Onaj ko izazove smeh može se smatrati ravan najboljem lekaru.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

On 28. 1. 2012. at 9:26, Лепи Сића рече

Smeh je tako dobar. Onaj ko izazove smeh može se smatrati ravan najboljem lekaru.

I totally agree with you... :D

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 8 months later...

Сагласна, смех је је најбољи антистрес.Смех до суза...хахаха 171.gif

Син божији је увек био у складу и хармонији и није имео потребу за гласним , громогласним смехом...

То ми грешници, који трпимо много тога што нас изводи из стања благости, требамо антистрес, јефтин,

народни лек...осмех, смех, заразан смех...

Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук.

Подели на овим сајтовима

PO SMEHU MOŽETE PROCENITI ČOVEKA (F.M. Dostojevski)

po-smehu-mozete-proceniti-coveka.jpgZa smeh je, pre svega, potrebna iskrenost, a zar ima iskrenosti kod ljudi? Za smeh je potrebna nezlobnost, a ljudi se najčešće smeju pakosno.

Iskren i nezloban smeh znači veselost, a zar ima kod ljudi u današnje vreme veselosti i umeju li ljudi da budu veseli? Veselost čoveka je najvidnija crta njegova, koja ga najviše odaje. Jedan karakter dugo ne možete upoznati, ali čim se čovek bar jedanput nasmeje sasvim iskreno, pokazaće vam se njegov celi karakter odmah kao na dlanu.

Samo čovek vrlo visokog i vrlo sretnog razvitka ume da bude veseo i da zarazi druge, to jest neodoljivo i dobrodušno veseo. Ne govorim o njegovom umnom razvitku, nego o karakteru, o celom čoveku. Na taj način, ako želite da prozrete čoveka i da upoznate njegovu dušu, ne posmatrajte kako ćuti ili kako govori, ili kako plače, ili čak kako se uzbuđuje plemenitim idejama, nego bolje da pogledate kako se smeje. Ako se dobro smeje, znajte da je dobar čovek.

Ja zato dobro znam da je smeh najsigurnija proba duše. Pogledajte dete: jedino deca umeju da se dobro smeju do savršenstva i zbog toga i jesu privlačna.

Fjodor Mihajlovič Dostojevski

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...