Zawisza Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 Lepo bi bilo da Srbi katolici ostanu Srbi, al kako ? naiđe neki Marko i Srbi kažu : "bežmo braćo do ove...."! I šta će, tako je cela Dalmacija, Crna gora, Slavonija izgubila Srbe katolike. Zato ne terba da se obaziru na nekakve epske priče o Srbima koji su Hristovi samim tim što su Srbi. Ima Srba i protestanata, evo lepog primera Kneževića, mudrog i pametnog Srbina, pa ima Srba muslimana, zar se Meša Selimović nije tako izjašnjavao, ima i pametnih Srba ateista sa kojima može da se komunicira ima ih i po raznim sektama, a ima i Srba budaletina....najgori su oni koji su fanatici. Јанко and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 Чувен је споразум из 1935. године између усташког и комунистичког покрета. И једнима и другима је циљ затирање Срба и православља јер: 1. за комунисте нема продора комунизма на Балкан док је држава под јаким утицајем српства и СПЦ; 2. нема хрватске државе док се Срби и СПЦ не сломе. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 On 13. 10. 2013. at 20:57, Zawisza рече Lepo bi bilo da Srbi katolici ostanu Srbi, al kako ? naiđe neki Marko i Srbi kažu : "bežmo braćo do ove...."! I šta će, tako je cela Dalmacija, Crna gora, Slavonija izgubila Srbe katolike. Zato ne terba da se obaziru na nekakve epske priče o Srbima koji su Hristovi samim tim što su Srbi. Ima Srba i protestanata, evo lepog primera Kneževića, mudrog i pametnog Srbina, pa ima Srba muslimana, zar se Meša Selimović nije tako izjašnjavao, ima i pametnih Srba ateista sa kojima može da se komunicira ima ih i po raznim sektama, a ima i Srba budaletina....najgori su oni koji su fanatici. То што си рођен у Србији не чини те Србином. Кад погледаш шта и како су радили и живели Меша, Андрић и други Срби који нису православни видећеш где грешите. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 On 13. 10. 2013. at 20:26, marko_13 рече Степинац је исто ово што ти сад пишеш, писао пре 2. светског рата и говорио да му је само 3 године све би Србе покатоличио, јер ни да се прекрсте не знају, а не знају ни када треба то да чине. Pa neka pokatolici? ljudi koji veru biraju prema veceri ni ne zasluzju pravoslavlje. Pravoslavlje treba da se upozna i da se prihvati. Isti mi djavo a bili katolici a bili pravoslavci na papiru - kada se njihova religioznost svodi na to da nose brojanice i krste se kada prodju pored crkve. Drazi mi je srcu iskren katolik nego neiskren pravoslavac. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 On 13. 10. 2013. at 20:57, Zawisza рече Lepo bi bilo da Srbi katolici ostanu Srbi, al kako ? naiđe neki Marko i Srbi kažu : "bežmo braćo do ove...."! I šta će, tako je cela Dalmacija, Crna gora, Slavonija izgubila Srbe katolike. Није их изгубила због Марка сигурно, то један човек па ни једно село људи не може да уради то може да уради једна држава. И то су неке државе и радиле када им је био интерес. Но како год...опет вас молим обе стране ајде нека прича буде аргументована, без тешких речи али и без подметачина овог типа "Дошо Марко па су зато Далмоши постали Хрвати..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 Наравно, ствар је у томе што они никада у томе неће успети јер не разумеју суштину. Срби који постају римокатолици су људи који духом не припадају православљу и просто су се пронашли у римокатолицизму. То никада неће бити појава ширих размера, јер су такви људи међу нама ретки. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 On 13. 10. 2013. at 21:06, Жељко рече Није их изгубила због Марка сигурно, то један човек па ни једно село људи не може да уради то може да уради једна држава. И то су неке државе и радиле када им је био интерес. Но како год...опет вас молим обе стране ајде нека прича буде аргументована, без тешких речи али и без подметачина овог типа "Дошо Марко па су зато Далмоши постали Хрвати..." На такве глупости се не треба ни обазирати. Срби у тим крајевима су систематски превођени у Хрвате и Срби су са тим имали најмање везе. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 On 13. 10. 2013. at 21:08, marko_13 рече Наравно, ствар је у томе што они никада у томе неће успети јер не разумеју суштину. Срби који постају римокатолици су људи који духом не припадају православљу и просто су се пронашли у римокатолицизму. То никада неће бити појава ширих размера, јер су такви људи међу нама ретки. Добро ајде ми дефиниши ово: "људи који духом не припадају православљу" у односу на литургијске православце међ Србима? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 On 13. 10. 2013. at 21:05, Милосављевић рече Pa neka pokatolici? ljudi koji veru biraju prema veceri ni ne zasluzju pravoslavlje. Pravoslavlje treba da se upozna i da se prihvati. Isti mi djavo a bili katolici a bili pravoslavci na papiru - kada se njihova religioznost svodi na to da nose brojanice i krste se kada prodju pored crkve. Drazi mi je srcu iskren katolik nego neiskren pravoslavac. Тако се никад нећеш оженити, лепо ти ја казивам, ал канда џаба... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 Ja razumem što MArko piše šta želi i kako želi, pa i da druge omalovažava - njegovo pravo koje se toleriše. Ali ne razumem, Željko, da ste mu dali da moderiše forum?!? Koliko se ja razumem u forume, a razumem se još pre nego što je interneta i bilo (BBS-ovi), moderator usmerava priču...nešto mi se ne čini da MArko i sebe ume da usmerava i kontroliše. Ali,dobro, to je politika foruma... Uvek stoji ono ako ti se ne sviđa, idi. Manolis, Mironosica and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 3 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 On 13. 10. 2013. at 21:11, Жељко рече Добро ајде ми дефиниши ово: "људи који духом не припадају православљу" у односу на литургијске православце међ Србима? То се може јако пластично описати, а осликава стање духа. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 On 13. 10. 2013. at 21:15, Midrash рече Ja razumem što MArko piše šta želi i kako želi, pa i da druge omalovažava - njegovo pravo koje se toleriše. Ali ne razumem, Željko, da ste mu dali da moderiše forum?!? Koliko se ja razumem u forume, a razumem se još pre nego što je interneta i bilo (BBS-ovi), moderator usmerava priču...nešto mi se ne čini da MArko i sebe ume da usmerava i kontroliše. Ali,dobro, to je politika foruma... Uvek stoji ono ako ti se ne sviđa, idi. Ај мани се те српске заверологије. Сам говориш да су Срби "супер организовани" и сад ту налазиш некакву политику форума. Наравно да нисмо организовани и да овде није никаква политика форума по среди, ми смо на племенском нивоу и сваки је поглавица за себе. То су ти чињенице. Тему сам ја поделио и по чину сам старији од Марка те је ја модеришем у правцу који је више него јасан. Али ви балкански Срби би били научни феномен када бисте се држали једне теме. Онда бисмо ми аустроугарски Срби почели да се губимо и више не би били најпаметнији и најкултурнији, јелте... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 O saradnji Komunista i Ustaša postoje sačuvana dokumenta, ima knjiga i može se naći na sajtu. http://www.scribd.com/doc/17086912/Сарадња-Партизана-са-Немцима-Усташама-и-Албанцима-Милослав-Самарџић#37;D0%A1арадња-Партизана-са-Немцима-Усташама-и-Албанцима-Милослав-Самарџић Ali opet ne vidim nikakvu vezu sa današnjim Srbima katolicima, dok sam bio u beogradskoj nadbiskupiji Midraš mi bio najbliži, uvek raspoložen, spreman na šalu i na svoj račun, bio mi ispovednik, nije se obazirao što je red pred konfesionalom već je slušao onog ko se ispoveda i da ne nabrajam... ali Midraš nije bio jedini Srbin sveštenik, on je bio jedini koji je to javno i govorio: "da ja sam Srbin". Neću druge da imenujem, jer ima istine da su se našli u konfliktu sami sa sobom, jedini od njih nikad konfliktan nije bio Midraš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 On 13. 10. 2013. at 21:20, marko_13 рече То се може јако пластично описати, а осликава стање духа. Добро кад избацимо "пластику" а и сам знаш колико је литургијских православаца код нас Србаља, како онда дефинишеш то православно стање духа мимо литургије? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 Ma nisam mislio na uređivanje foruma, već na Markov "počasni" naslov Ma, sve jedno. Zaboravi Nit je prvi, a verovatno ni poslednji put. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука