Jump to content

Univerzum ni iz cega???

Fildza

Препоручена порука

Ако је праснуло пре петнаест милијарди година а знамо да материја не може да путује брже од светлости, како је могао свемир од једног малог јајета за тако кратак период од једну кома три милијарде година да респрши материју у простор величине тринаест и јаче милијарди светлосних година. ајнштајн не дозвољава тако нешто, како се то онда десило да у почетку материја путује брзином тринаест пута већом од брзине светлости.

Tako je, materija ne može da putuje brže od svetlosti. Prostor može. Već sam ti napisao to par puta. U prvoj sekundi posle nastanka, svemir je se širio brzinom negde preko 10100 puta većom nego danas. Danas mi to širenje svemira ne osećamo, ono se primećuje samo na ogromnim razdaljinama (reda desetina i stotina miliona svetlosnih godina). To lepo piše i u odlomku koji si citirao:

U titanskoj kosmičkoj eksploziji vasiona je počela širenje koje se još nije okončalo. Kako se prostor razmicao, materija i energija u vasioni širile su se sa njim, brzo se hladeći.

Подели на овим сајтовима

Ма да! из математичке тачке којој је вредност нула у делићу секунде је настао свемир. Па зар није Бог тако створио свемир, Рече Бог и би. Али научници не признају Бога него су смислили да је то био Веееелики прасак.

Простор је се тек тако раширио до данашњих димензија, Као да се заборавља да простор без времена не постоји. Простор може да се рашири само на рачун времена.Нема логике да може да се рашири без да се за то не потроши време.

И кад неко предложи да заправо звезде користе време као гориво да стварају светлост терајући на тај начин космос да се шири, то је небулоза, А не видите своје небулозе.  

Подели на овим сајтовима

И кад неко предложи да заправо звезде користе време као гориво да стварају светлост терајући на тај начин космос да се шири то је небулоза, А не видите своје небулозе.  

Pricas gluposti, ako govoris da zvijezde koriste vrijeme kao gorivo. Zamisli se nad svojom izvjavom "vrijeme kao gorivo".

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Pricas gluposti, ako govoris da zvijezde koriste vrijeme kao gorivo. Zamisli se nad svojom izvjavom "vrijeme kao gorivo".

Већ сам писао да само глуп човек може да види глупост, мудар у свему види мудрост. Шта да ти радим кад си неспособан да видиш мудрост?

Подели на овим сајтовима

Већ сам писао да само глуп човек може да види глупост, мудар у свему види мудрост. Шта да ти радим кад си неспособан да видиш мудрост?

Opet ti... nekim ljudima ne vredi govoriti...

Sad razumem Solomona kad prica sa mnom... :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Opet ti... nekim ljudima ne vredi govoriti...

Sad razumem Solomona kad prica sa mnom... :D

Само глуп човек ће за другог рећи да прича глупости, мудар то никада неће урадити. Ти и овај Јустин сами за себе сведочите колко сте мудри кад мени или било коме кажете да прича глупости. 

Подели на овим сајтовима

Јеси ли ти погледао материјал који сам дао кад сам изнео ову идеју. те идеје су изнели научници који се боље разумеју у време од мене и тебе. Ја сам само пар различитих материјала и идеја уобличио у једну која има потпору у идеји о паралелним универзумима и холографском устројству свемира. Отворио сам један нови видик, да видимо шта би из тога могло да испадне. А видим да о томе дискутују људи који нису ни погледали материјале које сам дао. Ево овде имаш ако будеш желео да погледаш о чему се ради

https://www.pouke.org/forum/topic/29378-univerzum-ni-iz-cega/page-3

Откривајући Бога као један мултидимензиони холограм ја сам у овим материјалима које сам изнео видео да се та слика понавља. Што ће рећи, инспирисан Светим Писмом ја видим да космос верно осликава свог Творца.

Колико год да вама то не одговара, Творац је оставио свој лик у материјалном свету.

Подели на овим сајтовима

Али научници не признају Бога него су смислили да је то био Веееелики прасак.

Tvorac ideje Velikog praska je bio katolički sveštenik i fizičar, Žorž Lemetr. On je i smislio naziv 'kosmičko jaje' (koji stalno koristiš ovde na temi) da bi opisao svoju ideju (sam naziv 'veliki prasak' je pežorativan, prvi ga je upotrebio fizičar Fred Hojl, koji je bio veliki protivnik ove nove ideje i zagovornik tzv. večnog, nepromenljivog svemira).

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Јеси ли ти погледао материјал који сам дао кад сам изнео ову идеју. те идеје су изнели научници који се боље разумеју у време од мене и тебе.

Pa ti rece da naucnici nemaju pojma? A sad se pozivas na njih... Tugo...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Кажу да су највећи непријатељи науке научници који имају знање  али немају револуционарне идеје. А ево и зашто је то тако.

Ne znam ko to kaže. Sasvim je očigledno da su daleko veći neprijatelji nauke ljudi koji nemaju znanje i čije ideje su samim tim zasnovane na pogrešnim tvrdnjama... što ti prilično dobro demonstriraš.

Нове идеје се рађају само у уму слободног човека који није свој ум ограничио знањем.

Ideje se rađaju u svačijem umu, a znanje i kreativnost značajno utiču na to da li će te nove ideje biti pametne ili glupe, pa i na to da li su u pitanju nove ideje ili je neko takve ideje već imao.

Услед недостатка визије ови научници су љубоморни на ове који је имају, и све чине да докажу да те нове идеје нису исправне. Тако да је увек трновит пут пробијања једне величанствене идеје.

Nema tu takvog pravila. Određenim revolucionarnim teorijama je trebalo baš dugo da se probiju, a neke su se probile u veoma kratkom roku. Dužina "probijanja" je zapravo bila srazmerna teškoći sa kojom se mogla proveriti ispravnost teorije.

Сви велики светски научници су били верници, људи који су гајили слободну и неограничену мисао, неке од тих идеја су осведочене тек после срти научника, а инспирацију за своје идеје су налазили баш у верским књигама. 

Postoje mnogi veliki svetski naučnici koji nisu bili vernici... ali inače, za SVE velike svetske naučnike (vernike i ateiste) je svakako karakteristično da su odvajali svoju veru od svog naučnog rada. Nećeš naći ni jednu jednačinu nekog naučnika u njegovom naučnom radu u kojem je neko X=Bog.

Момци, атеисти, помирите се са тим да ћете заувек остати осредњи ликови који гуше слободу мисли зтварајући видике људима око себе.

Smešan si...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...